Help mijn dochter en haar gezin!!! Opgelicht voor

Help mijn dochter en haar gezin!!! Opgelicht voor | Geld inzamelen
 
 

Hoe moet je beginnen...

Ik heb dit nog nooit gedaan, na een tip van een kennis ben ik hier terecht gekomen en mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen. Zelf doneer ik ook altijd als ik iets lees of op tv zie maar om te "vragen" heb ik nog nooit gedaan.

Ik hoop dat ik mijn dochter en schoonzoon dan ook heel erg kan helpen en dat ze weer een beetje het licht gaan zien in die donkere tunnel waarin zij nu al 2 jaar  leven, beter gezegd: overleven! Er komt maar geen einde aan...

In 2018 besloten zij om hun droom waar te gaan maken, en verkochten zij hun prachtige huis, zij hadden de droom om 1x zelf hun eigen huis te laten bouwen. Zij werken beiden keihard en staan ook altijd voor iedereen klaar, mens en dier, en niks is teveel!  Zij kwamen bij een aannemer terecht waar ze alles uit handen konden geven. Dit kostte wel meer maar dan werd alles door dat bedrijf geregeld! Het is een bedriif wat 50 huizen per jaar bouwt, dus geen klein bedrijf. Het huis zou na 130 werkbare dagen compleet af zijn. Aangezien mijn schoonzoon in het buitenland werkt zou dit minder stressvol ( moeten) zijn. 

Hun prachtige huis was binnen 4 dagen verkocht, gelijk bij de eerste bezichtiging! En ook nog voor de vraagprijs!  Dit bood hun de mogelijkheid om hun nieuwe huis volledig klaar te laten maken, met een overwaarde van 1,5 ton.

Ze zouden de stucadoor, de  tuinen, een keuken en badkamer Hiervan moeten betalen.

 Dat moest goed te doen zijn! Ook stond overal vermeld dat je er rekening mee moest houden dat je 10% extra berekend voor onvoorziene  kosten, ook dit moest makkelijk lukken.

Nadat ze begin 2019 hun aannemersovereenkomst hadden getekend begon de ellende... 

Je hebt getekend en je zit vast, de truc van deze aannemer is om dan allemaal rekeningen na te sturen van " herberekeningen" €5500,- hier €13.500,- daar, mijn dochter, niet gek, ging verhaal halen bij de aannemer. Maar ze hadden allemaal smoesjes; " de muren moesten toch dikker anders kregen ze geen garantie op de woning en bla bla bla... " zij ging dit navragen bij een advocaat en deze zei; " je hebt gelijk, je kan dit aanvechten, je zult het waarschijnlijk ook winnen maar dit proces duurt misschien 1 jaar, 2 jaar? Al die tijd ligt je bouw stil? Wat kost je dat? Is je dat die €5500,- waard?" 

dus wat deden ze; betalen... je kon niet anders want je zat vast aan je aannemerscontract. De bouw ging door  en het huis werd in een rap tempo gebouwd totdat de gevelstenen er tegen aan kwamen ( alles wat mijn schoonzoon en dochter hadden uitgezocht was meerprijs! Ook de gevelstenen!  De meerprijs was €12.000,- ( volgebs aannemer) terwijl ze zelf " gelukkig" de prijs hadden gezien en op de helft uit kwamen! Dit teruggekoppeld naar de aannemer, een heel gedoe natuurlijk, maar uiteindelijk kregen ze het voor de helft, de aannemer had zich dus weer de helft hiervan in eigenzak willen steken!" 

Gedurende de bouw zagen zij dat de gevelstenen niet goed waren, er zat een fout in! In de 24.000 stenen die innde gevel zitten, zitten er in ruim 20.000 stenen " witte punten" dit zijn kleiknollen die niet zijn afgebakken en zich dus uiten door witten punten! Het bakproces was vervuild. Het lijkt net alsof het huis allemaal verfspatten heeft... Afschuwelijk, je kan het ook niet patineren want dan worden het donkere vlekken. Het metselwerk zit er schots en scheef in en het huis is gevoegd met 36c dus alle voegen zijn verbrand, gaten erin, en wat blijkt, de zoon van de voeger heeft dit gevoegd, hij is helemaal geen voeger maar staat bij de kvk ingeschreven als een circusartiest! 

Het is echt waar... u zit niet in bananensplit maar deze hel van mijn kinderen is helaas waarheid.

Het is afschuwelijk... 

Het huis is in verschillende kleuren gevoegd de beneden etage is een compleet andere kleur dan boven, vergissing,  en dan hoe er gevoegd is, over de stenen heen, achter de stenen, daar is de voeg 1.5cm breed daar een 0.5cm het is afschuwelijk, maar ook heel slecht. 

Er is heel veel gebeurd. Mijn dochter heeft uit de buurt een expert ingeschakeld (september 2020)  en hij constateerde nog meer. Omdat die expert uit de buurt was trok de aannemer dit in twijfel en werd  er in overleg een expert via de rechtbank aangevraagd, aanvraag 18 december 2020, expertise uitgevoerd 30 maart 2021 ( kosten allemaal voor mijn kinderen). Het huis is inmiddels klaar, want ondanks de klachten van mijn dochter en schoonzoon gingen zij gewoon door met bouwen. Zij hebben dit bij zoveel klanten zo gedaan en dachten dit bij mijn dochter ook te doen. Het huis staat sinds 9 juli 2020 klaar en de aannemer heeft de sloten veranderd. Mijn schoonzoon en dochter komen er dus niet meer in. Betalen dus alle lasten aan die woning. Breken ze het slot eruit, worden ze opgepakt wegens huisvredebreuk, dit is al allemaal nagevraagd. De aannemer moest in 8 fases betaald worden maar de 8ste fase hebben zij dus niet betaald.  7 fases is al ettelijke tonnen, daar zit de winst van de aannemer al ruim in. Nadat de expert van de rechtbank kwam, onder ede, constateerde hij nog veel meer gebreken, schade; €90.000,-  na zijn expertise kreeg mijn dochter en de aannemer een concept rapport, dat wil zeggen dat je dan 4 weken lang de tijd hebt om daar op te reageren, maar beiden partijen mogen niks meer aan de woning doen, totdat er een definitief rapport komt en dat naar de rechtbank gaat. De aannemer kreeg dit rapport in handen en wat gebeurd; zij trekken zich hier niks van aan! Op een vrijdagochtend, als mijn schoonzoon in het buitenland aan het werk is, krijgt mijn dochter om 7u telefoon van de buurman; " ze zijn hier met 5 bedrijven aan jullie huis bezig, kappen, boren,"

Mijn dochter rijdt gelijk met de kinderen in de auto naar de bouw en weet niet wat ze ziet, vol met busjes, 12 man personeel rende daar rond, ze werd haar eigen huis uit gezet. Ze heeft de politie gebeld, die kwamen maar konden niks doen omdat dit een civiele rechtzaak is. Mijn dochter stort daar helemaal in elkaar en weet geen raad meer...  In het rapport van de expert staat " dat de complete buitengevel incl. Garage verwijderd moest worden. Metselwerk afgekeurd, voegwerk afgekeurd, stenen afgekeurd. Niet gaan kappen want zo ontstaat alleen maar meer  schade "

Zij ziet dat ze aan het kappen zijn met boorhamers en ze kan daar helemaal niks als alleen maar huilen en smeken of ze alsjeblieft willen stoppen. Uiteindelijk stopt de politie dit. Doordat zij  al 2 uur binnen en buiten aan die woning bezig waren ( de bedrijven kwamen allemaal uit Emmen, zijn dus om 3 uur in de nacht vertrokken, dat is op zich al een smerige streek want mijn dochter kon om 9u pas de advocaat bereiken dus met 12 man hadden zij 2 uur de tijd om het een en ander te doen!) Smeerlappen... Doordat ze dus vanalles aan de woning hadden gedaan kon dat concept rapport niet definitief gemaakt worden dus moest er wéér opnieuw een expertise gaan plaatsvinden ( expertise nummer 3 à €5000,- per expertise uiteraard op kosten van de kinderen)  in juli 2021 werd expertise nummer 3 uitgevoerd ( aannemer houdt er ook van om steeds af te bellen en weer uit te stellen en alles op de laatste minuut!) Toen kwamen ze tot de conclusie dat het huis aan het scheuren was, er werden scheuren geconstateerd, er kwam een constructeur bij ( €4200,-) hij constateerde dat de grondverbetering niet was uitgevoerd zoals op de bouwvergunning stond! Er moest 1.3 m grond aangebracht worden en de aannemer had maar 0.5m gedaan, uiteraard hadden mijn kinderen wel 1.3m betaald over dat hele oppervlakte, dus ook daar heeft die aannemer zich weer meer dan 10 misschien wel €15.000,- in de zak gestoken. 

Het huis heeft geen tegendruk en staat lettelijk in het water, staat op foto,  Mijn dochter, goede functie in het ziekenhuis kreeg dit allemaal niet meer verwerkt en wist niet meer hoe ze het allemaal moest doen zoveel stress zoveel ellende zoveel geregel en zoveel geld watdit al had gekost en nog zou gaan kosten. Uiteraard was een advocaat ingeschakeld al  2x de aannemer aansprakelijk gesteld maar die reageert nergens op.  Gevraagd om samen aan de tafel te gaan zitten, geen antwoord, nu zijn de kinderen een rechtzaak gestart maar dat duurt 14 maanden tot 2 jaar. Er is zoveel gebeurd maar ik probeer het zo beknopt mogelijk te vertellen. Maar je begrijpt dat dit psychisch ook heel veel vergt, mijn dochter werd heel vergeetachtig, sliep niet meer, ook niet met slaapmedicatie, maakte fouten op haar werk, op advies van haar baas moest ze thuis blijven, dit wilde ze persee niet omdat ze bang was dat ze dan in een gat zou vallen en dat gebeurde ook. Ze kreeg een scan van haar hoofd om iets in haar hoofd uit te sluiten maar gelukkig zat daar niks maar dit betekende wel dat deze klachten dus echt van haar psychische druk komen. Ze heeft er een dagtaak aan en is continue nog maar met 1 ding bezig, de rechtzaak, bellen, mailen, opvragen, opsturen enz. Het is verschrikkelijk. Je ziet haar veranderen van een vrolijke moeder naar een vrouw die versteend en nergens meer zin in heeft, huilt, intens verdrietig en ineens het leven negatief ziet... je ziet ook echt geen uitweg meer... je droom veranderd in een hel en je kan geen kant meer op, je kan niet naar links naar rechts je moét dit volhouden... 

Inmiddels is er onderzoek gedaan naar die fundering, de fundering is te herstellen middels bodeminjecties maar dit kost rond de €120.000,- daarbij de gevelrenovatie van €90.000,- en dan alle juridische kosten, expertise kosten en de jaren dubbele lasten die zij hebben. Ongelooflijk dat dit in Nederland kan! De aannemer heeft al hun geld ( op factuur 8 na, de laatste)  De aannemer heeft de sloten veranderd en mijn kinderen betalen al vanaf 2019 de dubbele lasten, ze zitten gehuurd in een huisje en daarbij hebben ze  de hypotheek, energie, wml, gemeentelijke belasting  noem maar op, alles van het huis. Dat moeten zij allemaal betalen! Alle expertises en dan de advocaat kosten. Met kerst zat ze te huilen en zei ze;" ik weet het niet meer mama, €18.300 - advocaatkosten van 1 nov tm 21 december. Hoe moeten wij het doen?! 

Eerst hadden ze rechtsbijstand maar dat schoot totaal niet op, sinds 1 november 2021 zijn ze gewisseld en deze advocaat geeft wel behoorlijk gas. Hij heeft dan ook eindelijk de bodemprocedure gestart in december maar zoals ik al zei dit kan 14 maanden tot 2 jaar duren... 

Hoe het kan dat mijn kinderen in deze situatie zitten, zij hebben de laatste factuur 8 dus niet betaald omdat de schade veel hoger was dan het bedrag dat zij moesten betalen wel 5x zo hoog, dus leverde de aannemer het huis niet op.

De rechter van de bodemprocedure heeft deze week wel aangegeven dat mijn kinderen binnen 2 weken de sleutel moeten krijgen en de aannemer  binnen 2 weken het pand moet gaan verlaten zodat mijn kinderen  uit die dubbele lasten komen  ( na 3 jaar).

Het ergste van alles is, dat zij hun complete overwaarde van hun vorige huis kwijt zijn. Gelukkig hebben zij wel al de keuken volledig hiervan betaald en de betrating( oprit en terras achter bij de achterdeur)  maar zij moeten het huis van binnen nog volledig laten stuccen, verven, vloer erin want het is helemaal beton vanbinnen. De stucadoor is wel al aanbetaald voor 1/10de maar ze zijn gewoon failliet. Ze krijgen de sleutel en zijn blut...  Ze hadden alles kunnen laten maken; van binnen, de tuinen, van hun overwaarde, en nu... germ, ze zei; mama al is het maar gestuct en geverfd al moeten we op matrassen liggen dan ben ik al blij... 

Maar als moeder zijnde ga je hier kapot aan om je kind zo te zien afglijden en dat verdriet te zien en te voelen en je kan helemaal niks... 

Zelf ben ik vorig jaar met pensioen gegaan,  wij proberen ze wel te helpen door ze eens wat extras te geven of ze eens mee uit eten te nemen, want het zijn echte levensgenieters en hoefde nooit ergens op te letten, Maar nu, ze kunnen nog niet eens gaan uiteten. 

Heel lang waren ze positief en zeiden ze: " het zijn maar stenen, wij zijn gezond!" Maar ze zijn helemaal niet meer gezond, ze zijn psychisch helemaal kapot, mijn dochter is 26 kilo afgevallen in 2 jaar tijd. Het is afschuwelijk. Ze zijn zelfs bezig geweest met t.v. programmas maar omdat een rechter hier niet van gecharmeerd is hebben ze dat maar niet gedaan. Zij wilde dit niet eens voor hun zelf doen maar om andere mensen te waarschuwen om niet met dit bedrijf in zee te gaan! Ik zou dolgelukkig zijn als ze €20.000,- bij elkaar zouden krijgen zodat ze de stucadoor kunnen betalen en de vloeren zodat ze met hun kindjes erin kunnen.

Nogmaals dit is heeel erg kort verteld maar er is nog zoveel meer gebeurd. Er waren ook lekkages, in de garage, in het dak, of dit is verholpen? Dat weten wij niet want wij komen de woning al 2 jaar niet in...

Ook hebben zij meerdere slachtoffers gevonden, 1 is voor €32.000,- opgelicht, 1 voor €64.000,- 1 voor €19.000,- 

Maar bij mijn dochter is het inmiddels meer dan 2 ton... 

Het is gewoon een hel, afschuwelijk. 

Ik mag de naam helaas niet vermelden wegens angst voor smaad en Laster maar het is een bedrijf uit de het noord oosten. Ze hebben een accent. Jullie mogen mij altijd opzoeken voor meer info. Alle kleine beetjes helpen zeggen wij altijd! 

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en ik hoop dat ik ze hiermee, samen met jullie hulp eem hart onder de riem kan steken en ze weer iets positiefs krijgen.

Ik hoop dat ik het een beetje goed gedaan heb want ik ben al een beetje op leeftijd en hier niet zo goed in.

Het is inmiddels ook al 03.02uur maar ik lag er zelf ook weer wakker van... heel erg bedankt voor iedereen die een klein beetje zou willen steunen! Je maakt dit gezin er enorm gelukkig mee! 🙏

Ik neem aan dat ik de rekening van mijn dochter op moeten geven hieronder? Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.