Geld inzamelen | Help mijn dochter een leven te hebben
 
 

Help mijn dochter een leven te hebben

Help mijn dochter

Mijn dochter is 25 jaar. Na jarenlange klachten is ze sinds haar 15 de bekend dat ze een autoimmuunhepatitis (AIH) heeft Haar afweersysteem valt de lichaamscellen van de lever aan. De lever ontsteekt en veroorzaakt levercirrosie . Door de slechtwerkende lever vergiftigt het haar lichaam zich regelmatig. Mijn dochter krijgt hierdoor oedeeemvorming in haar benen . Haar huid is dun. Soms raakt ze vluchtig iets aan met haar been krijgt ze een grote blauw-paarse plek die langzaam geneest en verandert in een witte of bruine vlek. Door haar wisselende gewicht is er een cellulitis in haar benenonstaan. Een rokje dragen zonder panty kan niet. Een vriend is ook heel moeilijk ze schaam haar eigen. 

Een ander gevolg van haar AIH is dat de darmen van mijn dochter niet optimaal werken. De peralstiek werkt niet van de darmen. Ik hoef u niet uit te leggen wat het resultaat hiervan is . Door de vergiftiging in haar lijf is haar hormoonhuishouding totaal van slag. Dit heeft verregaande gevolgen voor haar vrouwelijkheid. Haar armen en benen hebben overbeharing. Om haar lichaam gezond te houden sport ze fanatiek. Ze drink niet en leeft en eet gezond. Ze probeert er alles aan te doen om gezond te worden. Het lange traject van ziekenhuizen en artsen hebben haar veel valse hoop gegeven. Mijn dochter komt (nog) niet in aanmerking voor een levertransplantatie. Haar stemming en zelfbeeld zijn vaak zo negatief dat ze zich op sluit in huis. Mijn dochter schaamt zich regelmatig voor haar zelf . Sinds de dood van haar vader 4 jaar geleden is het nog erger geworden. Hij was ook vaak de degene die haar soms kon opbeuren. Maar ondanks  alle negativiteit probeert ze steeds opnieuw de zin van het leven te zien. Naast de ziekte is het een probleem voor mijn dochter dat mensen niets aan haar merken. Als ze zich onder de mensen begeeft, heeft ze een goede dag. Ze heeft door de jaren ook geleerd om zich te camoufleren. Bovendien is ze spontaan en maakt makkelijk contact. "Niemand ziet dat ik zo ziek ben " zegt ze.

mijn dochter heeft geprobeerd om de overbeharing aan te pakken. De zorgverzekering voorziet niet daarin. We moeten dit zelf betalen, maar vanwege de hardnekkige overbeharing loopt een ontharingstherapie in de papieren. Als moeder zie ik lijdzaam toe. Hoe verdrietig mijn dochter is . Hoe ze nooit echt van het leven kan genieten zoals anderen van haar leeftijd. Altijd hangt dat zwaard van Damocles boven haar hoofd. Er zijn geen toekomstplannen.

Voor haar is er alleen de dagelijkse strijd om zowel lichamelijk als geestelijk overeind te blijven. Ik zou het mijn dochter zo graag gunnen om gezond te zijn en van zichzelf te houden maar heb daar zelf de middelen niet voor . Ik hoop dat jullie mijn dochter willen helpen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.