Help mij naar Oxford

Help mij naar Oxford | Geld inzamelen
 
 
Help mij om mijn studie aan de universiteit van Oxford te kunnen betalen.

Anno 2018 is er in Nederland grote behoefte aan kennis over Rusland en Oost-Europa. In de media, in het bedrijfsleven, in de diplomatie. We leven in tijden van fake news en trollenfabrieken waarin spectaculaire verhalen over Rusland en Oekraïne de voorpagina’s van de kranten dagelijks sieren. Mensen met verstand van de regio die ontwikkelingen kunnen duiden en de problemen willen aanpakken zijn er te weinig. In dat gat wil ik springen.

Ik ben toegelaten tot de tweejarige masteropleiding MPhil Russian and East European Studies aan de Universiteit van Oxford. Die opleiding is duur. Om hem te bekostigen ga ik ontzettend veel geld lenen bij DUO (scroll naar beneden voor de exacte getallen) en hoop ik een mooi bedrag via fondsen te kunnen ontvangen, maar dan nog kom ik niet aan genoeg geld om deze studie te betalen. Daarom heb ik jullie nodig.

Ik kom €8000,- tekort om na de zomer aan mijn master in Oxford te beginnen. Dat bedrag ga ik proberen op te halen via een crowdfundactie. Kun je iets missen en wil je mij helpen om mijn gedroomde opleiding te kunnen volgen? Help dan mee en doneer. Elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd.

Wie ben ik?
Mijn naam is Marit de Roij. Ik ben 23 jaar oud en opgegroeid in Oisterwijk. De afgelopen jaren heb ik gestudeerd aan de universiteit van Leiden, waar ik mijn bachelor in Russische Studies cum laude behaalde en momenteel mijn scriptie schrijf voor mijn bachelor Geschiedenis. Je kunt me kennen als columnist voor het Leids universitair weekblad Mare, waarvoor ik onder andere deze column over Randstedelijke arrogantie schreef, of van dit item bij EenVandaag over de verengelsing van het hoger onderwijs. Ik heb periodes in Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland gestudeerd, er stage gelopen en vrijwilligerswerk gedaan – dat kun je allemaal zien op mijn cv. Ik ben nu op een punt aangekomen dat het voor mijn ontwikkeling als Rusland- en Oost-Europakenner noodzakelijk is om naar een topuniversiteit te gaan waar ik kan leren van de beste academici in het veld en mijn kennis kan verdiepen over de thema’s die me het meest interesseren.

Waarom Oxford?
Aan de universiteit van Oxford zal ik college krijgen van de topmensen in mijn vak – de wetenschappers die ik de afgelopen jaren wekelijks citeerde in mijn essays. In Oxford is er daarnaast veel individuele begeleiding, ontvangen studenten uitgebreide feedback op papers en is er veel ruimte voor eigen onderzoek. Een andere reden dat mijn keuze op Oxford viel is het feit dat er aan deze universiteit ontzettend veel expertise aanwezig is op het gebied van Oekraïne en Georgië, landen waar ik me in wil specialiseren. En natuurlijk is een topuniversiteit als Oxford een zeer stimulerende leeromgeving. Hier geen zesjesmentaliteit.

De financiën
In totaal zal ik voor de twee jaar van mijn MPhil €60.000,- nodig hebben. Dat is twee keer het collegegeld (€15.700,- per jaar), huur, levensonderhoud en andere uitgaven.

Ik ga de komende twee jaar zo’n €40.000,- lenen bij DUO, dat is het maximale bedrag dat je voor een studie in het Verenigd Koninkrijk kunt lenen (maximaal lenen + het maximale collegegeldkrediet voor een studie in het buitenland). Daarnaast hoop ik €12.000,- uit fondsen te verkrijgen. Dan kom ik dus nog €8000,- tekort. Dat bedrag probeer ik op te halen via een crowdfunding.

De crowdfunding duurt zes weken, van 18 mei tot 30 juni. Ik heb voor deze periode gekozen omdat ik op 2 juli bij mijn college aan de universiteit van Oxford (St Antony’s) moet kunnen aantonen dat ik de studie kan betalen.

En dan?
Eenmaal in Oxford zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen op studiegebied en andere belevenissen via columns, blogs en berichten op sociale media.

Natuurlijk ben ik ook bereid om als tegenprestatie stukjes voor je te schrijven, in de toekomst lezingen te geven, een stadswandeling te verzorgen wanneer je een keer in Oxford bent, you name it. Neem vooral even contact met me op via maritderoij@live.nl.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

188 donaties
€ 8.325,00
Doel: € 8.000,00
104%

Deze actie is gesloten.