Help mij Lyme verslaan! | Geld inzamelen
 
 

Help mij Lyme verslaan!

Door speciale voedingssupplementen kan ik beter worden!

Zomer 2016: ik ben een levenslustige 44 jarige vrouw die met lief en onze drie kinderen een ontspannen zomer heeft op Texel. 
December 2016: ik ben doodziek, lig benauwd op de bank naar adem te snakken en kan niks meer. 

Tussen december 2016 en april 2017 heb ik vier ziekenhuizen van binnen gezien, helaas resulteerde dit niet in diagnose of behandeling. Mijn huisarts heeft me helemaal binnenstebuiten laten keren en zag daarna nog als enige mogelijkheid verwijzing naar de poli SOLK (somatisch onbegrepen lichamelijke klachten).

Eigenwijzigheid van mijn lief leidde ertoe dat mijn bloed -waarin nul afwijkingen te zien waren- opgestuurd werd naar Duitsland. Daar bleek al snel dat ik een acute besmetting heb met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Daarnaast heb ik nog twee zogenaamde co-infecties, waaronder de Chlamydia Pneumoniae waardoor ik ademhalingsproblemen ervaar. Mijn huisarts wilde niet testen op Lyme omdat ik 'alleen maar moe' was....

Nederland is nog niet zo ver in de behandeling van Lyme. Doorgaans krijg je -bij een tekenbeet met rode ring- twee tot zes weken antibiotica en daarmee moet het over zijn. Lyme is echter een zogenaamde systeemziekte, die meer en vaak niet voor de hand liggende klachten geeft en die helemaal niet over is na een simpele korte behandeling met antibiotica! 

In Europa is Duitsland voorloper in onderzoek en behandeling van Lyme. In de VS is er een heuse hoogleraar die het ILADS protocol heeft ontwikkeld en verder onderzoek doet. 

Het ILADS protocol wordt door de reguliere artsenij in Nederland niet erkent. Daarom worden de behandelingen van de complementaire artsen (artsen met een BIG registratie én een aantekening in het alternatieve circuit) door de zorgverzekeraars niet vergoed. Dat betekent dat wij alles uit eigen zak betalen!

Het ILADS protocol houdt in dat je naast (reguliere) antibiotica ook een veelheid aan voedingssupplementen gebruikt. Omdat de medicijnen langdurig gegeven worden (maanden) betekent dit een aanslag op het lichaam en immuunsysteem. Dit is een potentiële kans voor de Borrelia bacterie om verder te groeien en klachten te veroorzaken. Daarom is het belangrijk om het immuunsysteem op en top gezond te krijgen en te houden.

Sinds ik gestart ben met het ILADS protocol onder leiding van mijn complementair arts,  is mijn gezondheid een klein beetje verbeterd: de behandeling werkt! Ik ben zo ongelooflijk opgelucht: ik ga niet dood en er is een weg terug naar mijn oude zelf!

Maar ik ben er nog lang niet en juist die voedingssupplementen zijn ongelooflijk duur.
In een Excel-bestand houd ik maandelijks de kosten bij en kom uit op ongeveer 600 euro per maand. En dan heb ik het nog niet over het aangepaste dieet, waardoor we extra kosten moeten maken. Ik heb daar veel zorgen van wat mijn herstel belemmert. Al ons spaargeld is verdwenen en we hebben geen financiele buffer meer. Bovendien wordt in december, als ik 1 jaar ziek ben gemeld, mijn salaris 30% gekort. Dan is de extra last echt niet meer te dragen.

Maar ik MOET beter worden: voor mijzelf, mijn lief en vooral voor de kinderen. Daarom heb ik jullie hulp hard nodig! 

Ik zou het enorm waarderen als jullie iets zouden willen doneren. Groot, klein, weinig of veel maakt allemaal niet uit, alles is welkom!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

69 donaties
€ 2.240,00
Doel: € 10.000,00
22%