Help mij aan mijn hulphond. | Geld inzamelen
 
 

Help mij aan mijn hulphond.


 Hallo. 

Mijn naam is Lois, een jonge vrouw van 24 jaar oud. Ik heb problemen op sociaal vlak, dit komt onder andere door mijn verwerkingsstoornis en omdat ik al een tijd rond loop met PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). 

 
Het doel van deze inzamelingsactie is om mijn droom te verwezenlijken, namelijk het hebben van een hond. Nou kun je zeggen, een hond koop je zo. Dat klopt, maar om van een gewone hond een hulphond te maken, kost veel tijd en hier hangt echter een flink prijskaartje aan. 


De gemeente werkt helaas niet mee, daarom ben ik noodgewongen het op deze manier te proberen. 

 

De hond word onder professionele begeleiding van de hulphondenstichting getraind en opgeleid tot een gecertificeerde assistentie hond. Deze mag dus overal naar binnen en kan mij 24/7 helpen. 


De hond zou dan de ruimte om mij heen, in bijvoorbeeld de winkel, kunnen opeisen en mij een veilig gevoel geven. Zo kan ik mij concentreren op de producten. 

Ook zal de hond worden aangeleerd om oplopende spanning te signaleren en mij helpen te kalmeren. Dit geld ook voor fysieke (spier) spanning. 


Flashbacks zijn (helaas) onderdeel van mijn dagelijks leven. Een hulphond zou mij in het geval van een flachback kunnen ondersteunen, zorgen voor afleiding of mij aantikken / wakker likken om mij terug te brengen in het ‘nu’. 


Reizen met het Openbaar Vervoer is voor mij bijna niet mogelijk. Voor mij zijn openbare plekken een bron van gevaar. Allemaal vreemde mensen, aanrakingen en veel geluiden om me heen waardoor ik snel afgeleid en angstig word. 

 

Ik heb al veel behandelingen en therapieën gehad, waaronder medicatie en speciale EMDR therapie. Zonder enig positief effect. Ik zou het fijn vinden om mij vrij te kunnen verplaatsen, ook buiten de deur. Een hulphond zou mij hierbij kunnen helpen. De hond geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta, en brengt structuur in mijn dag, wat voorkomt dat ik in een sociaal isolement raak. 


Een assistentie hond zou mij gaan helpen om zelfstandiger en zelf-redzamer te worden. 

Help mij alstublieft mijn leven terug te krijgen... 

Voor de lezers van autisme magazine: Mijn gedichtenbundel is te koop voor 15 euro. Wilt u er eentje bestellen? Mail dan mijn moeder op s.menken@live.nl.

Natuurlijk is iedereen welkom om een boekje te kopen. Alle opbrengst gaat naar de hulphond. 


Bedankt voor uw support!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

23 donaties
€ 480,00
Doel: € 10.000,00
4%