Help Michella weer aan een toekomst | Geld inzamelen
 
 

Help Michella weer aan een toekomst

Help Michella weer aan een toekomst

26 juli 2018, de dag dat alles veranderde..

 

Wat als een leuk reisje naar Formule 1 in Hongarije begon, eindigde in een nachtmerrie. Op de heenreis kregen Michella en een goede vriend een auto ongeluk waardoor Michella nu al bijna een jaar thuis zit. Na het weekend ging Michella gelijk naar de huisarts. Daar bleek dat ze een hersenschudding had. Ze moest rust houden en naar haar lichaam luisteren.

Helaas werd het na een paar weken nog niet beter en is ze nogmaals naar de huisarts geweest. Ze had erg veel pijn en kreeg hier zwaardere pijnstilling voor. Ook werd ze doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken om te kijken of ze misschien iets gebroken had, dit was niet het geval. Er werd geconstateerd dat ze de symptomen heeft van een whiplash.

 

Michella is gestart met een aantal behandelingen. Eerst naar de chiropractor, met een zachte techniek, maar dit kon Michella niet verdagen, het was te pijnlijk. Na de chiropractor heeft ze een revalidatietraject in ziekenhuis Bethesda Hoogeveen doorlopen. In overleg met de revalidatie afdeling in ziekenhuis Bethesda is er afgelopen februari een intake bij revalidatiecentrum “het Roessingh” geweest. Daar heeft een arts de diagnose “post whiplash syndroom” gegeven. Na intake werd duidelijk dat de behandeling in het Roessingh niet aansloot op de problematiek van Michella. Er worden andere behandelingen gezocht, behandelingen die niet altijd in de buurt zijn.

 

Dagelijks heeft ze veel last van lawaai (ruis) in haar hoofd, oorsuizen, piep in het oor, kan geen prikkels verdragen, verschillende klachten aan haar ogen, erg veel hoofd-, rug-, schouder- en nekpijn, en een hoge spierspanning.

Ze kan nauwelijks naar buiten. En als ze een goede dag heeft, zijn het korte momenten met een zonnebril (alleen als de zon schijnt) en altijd een geluids-dempende koptelefoon op met daaronder ook nog oordoppen. Het geluid van een fluitende vogel is vaak al te veel, de oorsuizen zijn er altijd en het lawaai in haar hoofd gaat niet weg. Helemaal nu het zomer is en het weer steeds beter wordt, heeft ze erg veel moeite om naar buiten te gaan door alle geluiden en door het licht. Voor haar herstel is het wel belangrijk dat ze naar buiten gaat en dit doet ze ook. Op deze manier kan ze ook weer wennen aan de geluiden en kan haar lichaam ook weer aansterken.

Naast de dagelijkse wandeling heeft ze ook regelmatig afspraken welke mee werken aan haar (volledige) herstel. Het wachten in een wachtkamer is erg vermoeiend, pratende mensen om haar heen is erg lastig.

 

In huis is het stil, de televisie kan niet aan, haar telefoon wordt amper gebruikt, bellen kan ook niet. Alles veroorzaakt gelijk meer pijn. De zon die voor heel veel mensen een verademing is, is voor haar pijnlijk aan haar ogen. De dagen die voor andere mensen omvliegen, duren voor haar een eeuwigheid. Haar dagen bestaan vooral uit afspraken, wandelingen, oefeningen, wachten en rusten. Op slechte dagen is het allemaal te veel en kan ze nog minder hebben. Ze zit op haar stoel te wachten tot de dag weer voorbij is..

 

Tijdens een uitzending van Hart van Nederland was er een item over een vrouw met dezelfde klachten. Zij heeft in Amerika de behandeling “Cognitieve FX therapie” ondergaan. Een week lang zeer intensieve therapie. Voor Michella is een reis naar Amerika te zwaar, maar er wordt een behandeling gegeven in Lemele wat sommige overeenkomsten heeft en hoop biedt. Bij “Move the Brain” in Lemele is een wachtlijst, maar inmiddels heeft de intake plaats gevonden en kan de behandeling eind augustus gestart worden. In de tussentijd is Michella gestart met een behandeling voor haar oog problemen. Hiervoor moest ze eerst eenmalig naar Ridderkerk (Eye4Vision) en heeft ze daar een behandeltraject gekregen die ze thuis op haar laptop kan doen. Ook al is het gebruik van haar laptop erg pijnlijk en is de therapie ontzettend intensief, ze moet 3x per week oefeningen voor haar ogen doen. Een behandeling die gelukkig wel wat verlichting brengt. Ook is ze gestart met “body stress release” om de spierspanning te verminderen en ook dit geeft wat verlichting.

 

De kosten zijn erg hoog en helaas is er geen andere optie dan een crowdfunding opzetten, hoe vervelend Michella dit ook vind. Vandaar dat wij jullie om hulp vragen.

 

Geef Michella een toekomst, een toekomst waarin ze weer echt kan leven. Dat ze weer kan gaan genieten van het weer, de vogels, de kleine dingen zoals een bezoekje aan haar familie of naar de winkel, de fijne gesprekken met mensen om haar heen. Geef haar weer hoop, hoop dat ze weer naar een Formule 1 race kan kijken op televisie, dat ze weer een filmpje kan kijken met vrienden.

 

* Omdat Michella het zelf niet allemaal op papier kan zetten, hebben wij als familie en vrienden dit voor haar gedaan en in overleg geplaatst.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

93 donaties
€ 5.515,00
Doel: € 10.000,00
55%