Help mensen ademhalen! Buddy4COPD | Geld inzamelen
 
 

Help mensen ademhalen! Buddy4COPD

Help mensen ademhalen! Buddy4COPD We laten hun toch niet stikken?!

We laten hun toch niet stikken?! 
Aangezien een klein mobiel zuurstofapparaat wonderen verricht, maar niet wordt vergoed door de verzekering. 

Dit initiatief wordt ondersteund door bedrijven, deskundigen en MCL-longarts dokter Koper. Deze geven allemaal aan dat bij COPD- patiënten zichtbare vooruitgang en een betere kwaliteit van leven wordt ervaren. Buddy4letselschade stelt haar stichting open voor donaties, voor het aanschaffen en het beschikbaar stellen van de apparatuur voor mensen in ademnood. 

Wij vragen mensen die wat lucht hebben om een donatie.  

Het leven voor mensen met COPD.
Het leven is moeilijk voor mensen die COPD hebben. Oudere mensen gaan snel achteruit omdat ze vaak kwetsbaar en vatbaar zijn. Ook bij jongeren komt de aandoening steeds meer voor. Door COPD geldt voor beide groepen dat hun conditie achteruit gaat en dat ze in een isolement raken. Als je een dierbare persoon meemaakt met deze ziekte is verschrikkelijk. Bijna geen lucht kunnen krijgen bij ademhalen en bijna stikkend. Het kost die persoon zoveel energie dat ze helemaal uitgeput raken. Durven ook nergens heen te gaan, bang om een hoestaanval te krijgen. Mijn vader is aan COPD overleden en deze lijdensweg die ik van dichtbij heb meegemaakt wil ik niet voor mijn moeder, die COPD-fase 4 heeft.

De afgelopen jaren werd mijn moeder steeds opgenomen in het ziekenhuis. De laatste keren werd ze behandeld met het apparaat My Airvo, wat een uitkomst, zowel voor mijn moeder als onze familie.

Nu was mijn idee om via de zorgverzekeraar dit apparaat vergoed te krijgen voor mijn moeder zodat ze thuis 8 uur per dag zichzelf kan ¨beademen¨. Zelf krijgt ze een AOW-uitkering en het apparaat kost 3500,-

De verzekeraar vergoed dus niets. Nu heb ik samen met mijn broer het apparaat voor mijn moeder gekocht.

Haar leven is totaal veranderd. Zin om zelf dingen te doen, even stukje lopen, zelf boodschappen doen, auto rijden, alles lukt weer. Het isolement gaat weg met daarmee ook de eenzaamheid.

Het lijkt mij dan ook een fantastisch plan om een crowdfunding op te zetten om zo meer lotgenoten te kunnen helpen en bij te staan. De stichting is opgericht om d.m.v. donaties patiënten een beter leven krijgen door het gebruik van de My Airvo2. Stichting Buddy4COPD wil mensen die dit apparaat niet kunnen aanschaffen bijstaan dit wel te realiseren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.