Help mee ouder echtpaar om huur te betalen

Help mee ouder echtpaar om huur te betalen | Geld inzamelen
 
 

Lieve mensen,

Vrienden van ons (hij is 77 jaar en zij is 75 jaar) hebben 2 jaar terug iets ergs meegemaakt. Op de zaak (hij is een MKB-er) kreeg hij een herseninfarct en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het herseninfarct heeft plaatsgevonden in de kleine hersenen. Wat we niet wisten was dat hij in de beginfase van dementie verkeerde. Dat het infarct in de kleine hersenen plaatsvond, maakte dat het dementieproces zich met 2 jaar versnelde met als uitkomst dat hij nu in een gesloten dementie afdeling woont en ook niet meer thuiskomt. Samen woonden hij en zijn vrouw in een huurhuis met een huurprijs boven de huursubsidiegrens.

De AOW van hem gaat op aan het CAK, persoonlijke uitgaven en de aflossing van zakelijke leningen. Dan blijft er een AOW over voor zijn vrouw, waar onder andere de huur van betaald moet worden. Financieel een onmogelijke opgave. Zij staat er alleen voor, geen kinderen en verdere familieleden die haar (financieel) kunnen ondersteunen.

Ze staat sinds 2 jaar ingeschreven (moment van het herseninfarct) bij een woningcorporatie (regio Alkmaar) maar zij staat op een plek zo ver op de lijst dat het zeker nog 5 jaar zal duren voordat er een huurwoning beschikbaar komt.

Mijn vrouw en ik zijn erg betrokken met hen, evenals een paar andere vrienden die haar financieel helpen. Maar dat laatste is nu ook gestopt omdat zij door Coronamaatregelen geen inkomsten meer hebben. Zij zijn ook ondernemers in het MKB.

Hoe kunnen we haar helpen en die 5 jaar overbruggen of snel aan een betaalbare woning helpen. Zij ziet zichzelf al slapend onder de brug omdat de huur niet meer volledig betaald kan worden.

1.    Weet je in jouw netwerk of er een betaalbare woning beschikbaar is/komt in de regio Alkmaar

2.    Wil je eenmalig of maandelijks een bedrag aan haar geven? Zo ja, mail mij dan op oab@van-luin.nl , dan stuur ik de contactgegevens en bankrekening per mail naar je toe.

3.    Je kan ook direct een donatie doen via deze link. Je kan uiteraard het bedrag zelf aanpassen. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=OYFL1cmFu1T6Z3H6ASB33trlliBicqYW

Ik zie hen ook als een 'goed doel' om een financiële bijdrage aan te geven. Wie doet er met ons mee?

Hartelijk dank voor het meedenken en eventueel meedoen. Het wordt zeer op prijs gesteld.

Ben van Luin

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.