Help mee en geef Iris haar leven terug | Geld inzamelen
 
 

Help mee en geef Iris haar leven terug

Help Iris mee in haar strijd tegen de slopende ziekte van lyme.

Iris, 28 jaar, lijdt al jaren aan de ziekte van lyme en sinds 2008 gaat ze steeds harder achteruit. Ze heeft veel pijnklachten door haar hele lijf, vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, tremoren en aanvallen, moet vaak overgeven en ga zo maar door.

Buiten wat steun van haar vader, is er bijna niemand die Iris kan helpen. Haar moeder is overleden en veel mensen zijn door haar lange ziek zijn afgehaakt. De dagelijkse zorg voor zichzelf is een enorme taak en veelal ligt ze op de bank voor het raam in de kamer. Zo ziet ze nog iets van het buitenleven.

Tijdens haar schooltijd redde ze het al niet om de lessen te volgen, wat haar erg frustreerde. Teleurstelling op teleurstelling volgde. Met het voetbal trainen van jonge meisjes moest ze stoppen en ook haar werk raakte ze kwijt. Het was gewoon niet vol te houden, alles was te zwaar. Hiermee verloor ze steeds weer een stukje van haar sociale leven en werd ze steeds eenzamer. Het niet mee kunnen doen is wat haar het meeste pijn en verdriet doet.

Na alle onderzoeken kreeg Iris de (mis)diagnose CVS/ME en zeiden de artsen dat ze hiermee maar moest leren leven. Onmogelijk voor haar, ze is nog zo jong en heeft nog zoveel plannen! Haar leven stortte op dat moment dan ook totaal in. Ze wist zich geen raad meer en wist niet of ze zo wel verder kon en wilde.

Uiteindelijk raapte ze zichzelf weer een beetje bij elkaar en ging ze verder zoeken.
Daar kwam eind 2015 het verlossende woord: u heeft chronische ziekte van lyme, oftewel late stage lyme. Een diagnose waarover ze toendertijd na 8 jaar opgelucht was, want ze dacht dat op een diagnose ook vast en zeker een goede behandeling zou volgen.

Helaas heeft de borrelia bacterie al die jaren vrij spel gehad en veel schade toegebracht. Iris haar immuunsysteem is volledig kapot en kan haar lichaam niet meer beschermen en helen. Als een gezond iemand een griepje krijgt zorgt het immuunsysteem ervoor dat je koorts krijgt en o.a. de witte bloedcellen de indringers wegwerken. Na een paar dagen knap je dan weer op. Hier ligt dan ook meteen het probleem voor Iris: elke bacterie en virus heeft vrij spel en opknappen doet ze niet.

Maar er is wellicht een oplossing, een kans op een normaal leven, hoop!

In Duitsland bestaat een levensreddende behandeling met stamcellen waar goede resultaten mee worden behaald. Helaas wordt deze behandeling door de verzekering niet vergoed. Iris heeft jullie hulp hard nodig, want zonder deze behandeling in het buitenland zal ze de rest van haar leven ziek blijven en kan het haar zelfs uiteindelijk fataal worden. Het is haar grote en misschien enige kans op herstel.

De behandeling en het verblijf in de kliniek kost 35.000 euro. Doordat Iris en haar vader de laatste jaren al heel veel geld hebben gestopt in haar behandelingen en onderzoeken kunnen zij dit bedrag niet zelf bij elkaar krijgen.
De enige manier voor Iris om deze behandeling te kunnen volgen en beter te worden is als jullie haar willen helpen met een donatie. Ze is blij en dankbaar voor elke euro die gedoneerd wordt en haar dichter bij haar doel brengt.

We willen jullie vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen om deze actie tot een succes te laten leiden.

Laat Iris haar dromen verwezenlijken en weer een "gewoon" leven leiden zoals elke jonge vrouw dat kan.

Volg de actie van Iris op facebook. We houden je op de hoogte.

https://www.facebook.com/Help-me-mee-mijn-leven-terug-te-krijgen-572762319577293/


*Wil je rechtstreeks doneren dan kan dat ook op rekeningnr. NL80 SNSB 0906 5092 11 t.n.v.
I. Reuterink o.v.v. Donatie*

***UPDATE 01-05-2018 de teller staat inmiddels op 15.000,- iedereen onwijs dank voor uw donatie!***

Iris Reuterink
02-12-2018

Inmiddels zitten er 2 behandelingen op in Duitsland. Het waren zware behandelingen maar het was goed te doen. Ondanks dat we het financieel niet bij elkaar hadden/hebben waren we genoodzaakt om eerder te gaan, het ging namelijk erg slecht op het laatst. Inmiddels zijn we na de eerste behandeling een half jaar verder. En het gaat in vergelijking met een half jaar geleden een stuk beter. Ik kan weer stukjes lopen fietsen en af en toe zwem ik weer. De laatste behandeling was ongv 2 maanden terug deze heeft er wel even ingehakt. Ik ben nog steeds herstellende van deze behandeling. Het gaat hierdoor dan ook eventjes wat minder dan voor deze 2 maanden maar zeker beter dan een half jaar geleden. Ik kan af en toe weer even een paar uutjes weg naar bijv. de intratuin. Hiervan herstel ik nu dan ook beter/sneller. Dit was erg lang geleden dat, dat kon. Wat ik nu vooral erg moeilijk vind is dat ik zo ontzettend graag wil en het in mijn hoofd ook kan zoals bijv. sporten of werken maar helaas is dit nog niet mogelijk en werkt mijn lichaam hierin nog niet mee, tijd, tijd, tijd. Lastig maar ik moet geduld hebben. Na zoveel jaren ziek los je dat natuurlijk ook niet in een paar maanden op. Maar het komt goed, ik heb goede hoop! Momenteel is voornamelijk de extreme moeiheid een probleem alsook het geheugen en last van geluid. De pijnen zijn gelukkig enorm verbeterd alsook het herstel na iets doen, dat is al enorme winst.

Qua financien zijn we er helaas nog niet. We hebben div. acties gehad waaronder embalage bonnen verzamelen bij supermarkten. Veiling gehad, donatiebusjes, mensen die iets voor ons verkocht hebben (eieren, pompoenen) er is een pleinfeest geweest etc. momenteel zittten we op het bedrag van iets meer dan 23.000 euro.

Toch willen we iedereen ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die jullie ons gegeven hebben om ons toch al zover te hebben kunnen helpen om dit mogelijk te maken voor dusver! Zonder jullie hulp was het zeker niet gelukt dus ontzettend bedankt!!


Iris Reuterink
08-05-2018

***UPDATE de teller staat inmiddels op 15.000,- iedereen onwijs dank voor uw donatie!***


 

Laat een reactie achter

411 donaties
€ 8.498,00
Doel: € 35.000,00
24%