Help me mezelf weer te zijn | Geld inzamelen
 
 

Help me mezelf weer te zijn

Dat is wat ik heel graag weer wil, mijn hart volgen

Aller eerst bedankt dat u de tijd neemt om op mijn actie pagina te kijken.

Het is best wel een stap die ik zet om mijn verhaal te delen, en de juiste hulp te vragen,

Volg je hart is een mooie uitspraak, dit heb ik tot mijn 16e ook zeker gedaan! Ik was een zelfstandige vrouw, die prima wist wat ik wilde en wat niet. Werkte altijd hard, en probeerde het goed te doen en het goed voor elkaar te hebben, zodat ik het ook kon delen. En ik deed het ook prima. Maar inderdaad tot dat ik op mijn 16e werd geconfronteerd met (sexueel) geweld. Dit is meerdere keren tot ongeveer mijn 19e gebeurd. En nog kan ik mezelf niet snappen waarom ik niet zo krachtig was dit te stoppen. Ergens vond ik het zielig, diegene was zijn vrouw (geheel terecht) kwijt door een (terechte) scheiding, werd verslaafd aan alcohol en keerde zijn kinderen van zich af. heb iedereen eromheen willen beschermen, en mezelf daardoor totaal weg gecijferd. Maar ook de durf niet om er tegen in te gaan, laat staan het met iemand te delen. Hier ben ik mezelf kwijtgeraakt, en ben in een complete bubbel gaan ''schuilen''.

Deze bubbel heeft gezorgd dat ik veel verkeerde keuzes en beslissingen heb gemaakt, ik ben verkeerde dingen gaan doen, en om mijn frustratie, schaamte, en vooral verdriet te doen vergeten ben ik gaan gokken. Op mijn werk, werkt ik mezelf aardig omhoog, maar dat werd door collegas niet gewardeerd, het begon met narren, en ook dit trok ik mezelf zo aan, dat ik ging geloven dat ik het misschien toch wel niet zo goed deed. Het gokken nam me volledig in beheer. Ik heb geld weg genomen om nog maar meer in mijn bubbel te kunnen zitten. Voorop gesteld, is dit natuurlijk uitgekomen, en heb ik uiteindelijk alles netjes terug betaald. Dit ging tenkoste van mijn eigen maandelijkse verplichtingen, en zo raakte ik in de schulden. Ik was in een cirkel beland waar ik niet meer uit kwam, zonder hulp. Maar die hulp kon ik niet vragen, want dan moest ik vertellen waarom....

Ik heb het jaren verborgen weten te houden, voor mezelf gehouden, en daarmee mezelf zo ontzettend veel ontnomen. Heb veel te lang gevochten tegen iets wat niet te winnen viel.

Er zijn veel dingen gebeurd, er zijn momenten dat je denkt dat het normaal is dat het je overkomt, maar ik liet het ergens ook toe, waarom om mezelf te straffen... het kon toch niet goed gaan. Ik werd op mijn 22e (ongewenst) zwanger en liet een abortus plegen. Ik was er alijd op tegen, maar kon niet anders.

Ik heb geprobeerd hulp te krijgen voor de schulden, maar elke keer kreeg ik nee te horen, dan verdiende ik 'genoeg'om hulp te krijgen, dan was het niet erg genoeg. Dan was er geen directe hulp beschikbaar, en dan moest ik eerst hulp zoeken voor de problemen voordat ik financieel hulp kon krijgen. Ik heb in een aantal jaren echt heel veel geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar. Dat resulteerd in veel onbegrip en verergering van de situatie. Weer het gevoel het maar alleen te moeten doen.

Na een aantal jaren heb ik eindelijk het geluk gevonden en het was oprecht. Maar het verleden achtervolgde me, zo ook de schulden. Ik had de grootste moeite om me gelijkwaardig te voelen. Ik kon mijn inkomen gebruiken om mijn schulden op te lossen en kon gebruik maken van zijn huis, werden de vaste laten betaald, zodat ik schoon schip kon maken. Ik raakte zwanger, geweldig!!

Alles ging vlekkeloos, voelde me goed, en het was oh zo welkom. Tot het moment dat ik me niet helemaal goed voelde, en ik toch maar ging bellen.. ik volgde mijn hart. uiteindelijk kregen we die middag in het ziekenhuis te horen dat ik op het punt stond van bevallen. Ik was nog maar 23.5 week zwanger. Het kindje zou het niet overleven, Ik moest bevallen, wetend dat het niet zou leven. Het was een hel. Achteraf bleek mijn baarmoedermond te slap, waardoor het er doorheen is gezakt,

Ik heb gedacht dat het misschien door de abortus zou komen, en oh wat heb ik mezelf dat verweten. En daar ging de bubbel weer, er voor iedereen zijn, iedereen om mij heen was verdrietig.. ik was sterk.. maar nee, op het moment dat ik knapte, konden mensen alleen zeggen, joh wat doe je het goed. En ik ging weer in mijn bubbel zitten. Heb een tijdje weer spelletjes gedaan. Uit eindelijk heb ik dit wel gezegd. Het heeft een hele deuk in het vertrouwen geslagen, en dat was volkomen terecht. Ik heb hulp gezocht voor het gokken, en voor de rouw verwerking.

Echter na een aantal sessies, kwam het misbruik, juist weer heel erg naar voren, en dat had ik nooit gedacht. Nu ben ik erachter waar ik mezelf ben verloren, en daarmee mijn hart niet meer ben gaan volgen.

Ik ben er nu klaar voor, eerlijk te zijn wat me is overkomen, wat dit met me heeft gedaan, en hoe je dit dus totaal niet moet wegstoppen. Je maakt ook jezelf er volledig mee kapot. Op zn manier kan je nooit een gelukkig gezin vormen. We hebben inmiddels ook een prachtig dochtertje, die met behulp van een cerclage 35 weken is blijven zitten.

Het is tijd om mijn eigen hart te volgen nu het nog kan, ik wens mijn schulden ineens af te kopen, daarmee mijn eigenwaarde terug te krijgen, er voor mijn gezin zijn.. die sterke vrouw die ik was, weer ophalen en laten stralen. Geen verkeerde keuzes maken, en voor man en kinderen(en) een rots te zijn. Als ik dat rond heb, wil ik mij volledig inzetten om jongen moeders en vaders te helpen bij het verlies van hun dood geboren kindje. Want het is hartverscheurend een mama te worden zonder het te kunnen zijn.

Mocht ik het bedrag bij elkaar krijgen, eens zonder stress en zorgen de feestdagen in gaan, dan zal ik met oud en nieuw de jaren achter me laten (knallen), en op 1-1-2018 een nieuw leven beginnen.

Ik wil u vragen mij te helpen dit voor elkaar te krijgen, en volg u hart.

Ik wil heel graag nu ook er toe doen, mijn schulden afkopen en oprecht sterk zijn, dat gun ik mijn gezin!

Mocht u nog vragen hebben, of persoonlijk contact willen, u mag altijd mailen; [email protected]

Alvast heel erg bedankt!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 17.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.