Help Manuéla verder om kanker de baas te worden | Geld inzamelen
 
 

Help Manuéla verder om kanker de baas te worden

Een behandeling in Duitsland geeft mijn dochter weer hoop

In april 2018 kwam in één klap de ommekeer in het leven van mijn dochter Manuéla. Er is borstkanker geconstateerd.

De grond wordt onder je voeten weggeslagen. Niemand begrijpt het; een supersportieve meid van nog geen 50 die zelf altijd met gezondheid bezig is.
Kort na dit verschrikkelijke nieuws loopt ook haar relatie van bijna 10 jaar stuk en haar werk, wat tevens haar hobby was, kan ze ook niet meer blijven doen. In één klap staat haar leven op zijn kop.

 

Ze werkte als zzp’er in de muziek als geluidstechnicus en deed daarbij boekingen van bands. Daarnaast werkte ze een paar uurtjes per week als activiteitenbegeleider in een zorginstelling. Ze deed dit alles met veel plezier maar het was erg zwaar (o.a. veel nachtwerk).  Er is haar geadviseerd om zoveel mogelijk stress en druk te vermijden omdat dit het zelfgenezend vermogen van het lichaam zou remmen. Dat leek een onmogelijke taak in deze situatie. Uiteindelijk heeft ze met veel tegenzin haar werk stil moeten leggen. Al gauw bleek dat ze deze energie hard nodig had voor haar lichaam en geest.

Vanaf dit moment is Manuéla de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte aangegaan, met bewonderenswaardige strijdlust en optimisme. Helaas kan ze deze strijd nu niet voortzetten omdat ze simpelweg het geld niet heeft.


Een arbeidsongeschiktheidsverzekering had ze niet omdat dat niet te betalen was, (maar ze was ook nooit ziek)! Ze moet nu rondkomen van een uitkering van 676,- per maand, wat al bijna helemaal op gaat aan behandelingen en supplementen die niet vergoed worden. Familie en vrienden helpen haar zo goed ze kunnen maar dit kan de last niet dragen. Daarom hopen we met deze actie een bedrag bij elkaar te krijgen waarmee Manuéla weer een kans krijgt, …want die is er!


Haar situatie

Na de constatering van kanker volgde er verder onderzoek waaruit bleek dat er uitzaaiingen zijn op verschillende plaatsen in haar lichaam waaronder in de botten. Genezing is niet mogelijk volgens de doktoren in Nederland. Palliatief (zo lang mogelijk levensverlengend) behandelen is alles wat ze kunnen doen. Volkomen onacceptabel voor ons. Daar moeten toch alternatieven voor zijn? 

Manuéla is goed op de hoogte van alternatieve geneeskunde en gaat op zoek naar mogelijkheden die haar verder kunnen helpen. Samen met de oncoloog van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven, en de orthomoleculaire arts wordt een gecombineerd behandelplan opgestart. Er wordt begonnen met hormoontherapie en botinfusen. Daarnaast volgt ze een aangepast voedingspatroon en gebruikt ze veel supplementen. Samen ondersteunt dit de behandeling en helpt ze hiermee haar lichaam zoveel mogelijk in de strijd. De supplementen zijn kankerremmend en ondersteunen het immuunsysteem op een natuurlijke manier waardoor ze zich (naar omstandigheden) goed blijft voelen. Niemand ziet dat ze zo ziek is. Helaas worden deze, voor haar onmisbare aanvullende behandelingen en supplementen niet vergoed en daar hebben we al veel geld aan uit gegeven.


Manuéla doet dus zelf erg veel om haar lichaam zo sterk mogelijk te houden door gezond eten, en ook door het sporten naar kunnen zo goed mogelijk bij te houden. Als voormalig eigenaresse van ‘Fitness 4EveryBody’ in Emmen weet ze wat haar lichaam nu nodig heeft.


De eerste periode was verschrikkelijk
De klap van de diagnose, ..de klap van de verbroken relatie -en er ineens alleen voor te staan,..ondertussen zoeken naar behandelmogelijkheden, en daarbij nog werken. Geloof het of niet, maar ze was net begonnen aan een opleiding voor yoga docente, die ze ook nog afgemaakt heeft. Opvallend was dat toen de ergste stress hiervan voorbij was en alles een beetje begon te lopen, de behandeling zijn werk begon te doen. Er was er een goede uitslag: de tumor was gekrompen en er waren geen nieuwe uitzaaiingen te zien.


Manuéla is een supersportieve meid met (nog steeds) een heel positieve denkwijze. Ze heeft vertrouwen in haar lichaam dat altijd gezond en sterk is geweest en gelooft dat haar lichaam (met de juiste hulp) sterker is dan de kanker. Ze wil en gaat niet opgeven en gelooft er werkelijk in dat er meer is dan het medische aanbod in Nederland. Aan haar geestelijke kracht en doorzettingsvermogen zal het niet liggen.


In november 2018 gaat het mis

Bij een beweging naar beneden om haar kat te aaien, zakt (zo bleek later) een aangetaste wervel in elkaar en zakt ze zelf met enorme pijn naar de grond, waar ze roerloos moet blijven zitten totdat de ambulance er is en ze naar het ziekenhuis wordt gebracht. Na 8 dagen in het ziekenhuisbed met morfine, veel geduld en doorzetten komt ze weer langzaam op de been en kan ze het ziekenhuis verlaten om een bestraling op de wervel te kunnen doen.


Na deze behandeling komt ze bij mij te revalideren. Een paar weken loopt ze met een rollator. Ze kan nog niet veel maar gaat door kou en regen met de rollator naar buiten om op het speelparkje uit te proberen wat wèl kan en zo haar lichamelijke conditie beetje bij beetje weer op te bouwen. Ook thuis zit ze zingend op de hometrainer. Het is een enorme doorzetter.


De hormoontherapie doet zijn werk niet meer

In september 2019 is er weer controle. Helaas is de uitslag niet zoals we hadden gehoopt. De tumor is gegroeid en er zijn meer uitzaaiingen, nu ook in de lever en longen. De oncoloog geeft haar niet veel hoop: ‘’als deze medicatie nu al niet meer werkt, zal de volgende ook niet lang werken’’, aldus de oncoloog in Nederland. Met dit nieuws gaat ze naar huis en even zakt de moed een beetje, want dit doet wat met je! Maar dan pakt ze de draad weer op: het is tijd om verder te zoeken en duikt er weer in. Het is verschrikkelijk lastig, omdat je alles zelf uit moet zoeken als je iets anders wilt, maar Manuéla weet dat er méér is.

 

Er is hoop, niet in Nederland, wel in buitenland

Na veel informatie verzameld en vergeleken te hebben is ze uiteindelijk uitgekomen bij een kliniek (‘’Verita Life’’) in Duitsland. Van wat ze daar vindt wordt ze heel blij! Hier hebben ze een heel andere aanpak dan in Nederland, en dit geeft hoop!! Ze hebben veel ervaring en diverse klinieken in de wereld, en wetenschappelijk bewezen goede resultaten. Ze mogen en kunnen geen beloftes doen, logisch, maar voorzichtig kunnen ze melden dat het zelden voorkomt dat een patiënt hier niet beter uit komt.


Hoe dan?

In tegenstelling tot de reguliere Nederlandse methodes, wordt hier de ziekte ‘’holistisch’’ aangepakt. Niet alleen de ziekte wordt actief aangepakt maar het héle lichaam wordt van alle kanten ‘geholpen’, versterkt en ondersteund om de ziekte de baas te worden. Lichaam en geest, en vooral het immuunsysteem speelt hierin een zeer belangrijke rol! Chemo tast ook de goede cellen aan en verzwakt het immuunsysteem, waardoor de patiënt in feite steeds zwakker en kwetsbaarder wordt. Ook is daardoor de kans op het terug komen van de kanker groter. Deze kliniek laat zien dat met hun behandelingen het immuunsysteem
juist sterker wordt, waardoor de patiënt zich niet alleen beter voelt maar er ook minder kans is op het terugkomen van de ziekte. Wat ze bieden is te veel om hier op te noemen, maar het spreekt ons heel erg aan en ziet er zeer succesvol uit.

 

Geen palliatieve patiënt meer

Een prognose die in Nederland gegeven wordt is gebaseerd op de behandelingen die ze in Nederland geven. De behandelingen in de kliniek in Duitsland zijn anders, waardoor er óók een andere prognose is. Ook voor Manuéla, die hier niet meer als ongeneeslijk ziek wordt gezien. Haar situatie is hier niet bijzonder en ze zal goede kans op succes hebben! Het geeft ineens weer nieuwe hoop. Ze kan haast niet wachten om er heen te kunnen gaan! En wachten kan ze niet lang, want de kanker groeit snel. Daarbij vergroot het haar kansen zolang ze zich relatief goed voelt en z.s.m. begint.


We hopen dat ze die kans krijgt, en dat we haar leven terug kunnen geven. Iemand die zich jarenlang heeft ingezet met zoveel liefde en passie voor de gezondheid van anderen mag hopelijk nu door anderen geholpen worden met haar eigen gezondheid. Manuéla is iemand die nooit om hulp vraagt, en ze vindt een doneeractie een heel vreemd idee, maar het is de enige mogelijkheid, dat begint ze nu ook wel te zien. Er moet NU wat gebeuren!


Inspiratie voor iedereen

Haar passie voor gezondheid houdt hier ook niet op: als ze hier goed doorheen mag komen zal het haar missie zijn om ook andere mensen bekend te maken met het feit dat er veel meer mogelijkheden zijn in behandelingen van kanker. Daarnaast heeft ze inmiddels ook geleerd dat er ondanks haar (fysieke) gezonde leefstijl méér oorzaken zijn in het ontstaan van kanker. Deze dingen zal ze graag met anderen willen delen. ‘’Het zou best kunnen dat ik het dáárom heb gekregen’’, zegt ze. ;)


We hopen dat ze àlle hulp en de kans zal krijgen om dit mooie ideaal te bereiken! We horen regelmatig dat ze een grote inspiratie is voor iedereen in hoe ze met dit alles omgaat. Ze zal zelf ook zó graag nog de vruchten willen mogen plukken van wat ze nu allemaal leert, en dat gunnen we haar nog hééél lang!! Maar dit kan alleen als ze d.m.v. deze doneeractie de juiste behandeling kan volgen.

 

Kosten

De behandeling in Duitsland duurt zes weken en is inclusief verblijf en alle medische behandelingen, medicatie en supplementen. De kosten zullen rond de € 50.000,- uitkomen, (afhankelijk van e.v.t. aanpassingen tijdens de behandeling). Ondanks de bewezen goede resultaten wordt dit niet vergoed.


Het kan en mag toch niet zo zijn dat we deze kans op moeten geven omdat het financieel niet mogelijk is? We begrijpen dat het een heel hoog bedrag is, maar met (heel) veel kleine beetjes moet het lukken. Iedere gift is meer dan welkom! HELP ons a.u.b. dit bedrag bij elkaar te brengen zodat er weer hoop is voor mijn dochter Manuéla.

Bedankt voor het lezen van ons verhaal en elke hulp!

Wil je a.u.b. helpen om dit zo veel mogelijk te delen?

 

 

Frea Stetter
13-12-2019

511 WAUUUUUW!!!  We zijn over de 10.000 heen! 

Precíes na twee weken zorgen 200 donaties voor een vette 10 voor het bedrag, ongeloofelijk! Het raakt me diep om te zien dat zoveel mensen me iets gunnen, hoe klein of groot dan ook, ik ben al 10.000 stapjes dichterbij Hamburg!!!

Het is me nog niet gelukt om iedereen persoonlijk te kunnen bedanken, maar SUPER SUPER SUPER bedankt iedereen!!!  (Ook best vreemd om soms niet eens te weten wíe je daarvoor mag bedanken, dus ook Mr. en Mw. Anoniem: bij deze)!

Natuurlijk is dit geld, financiele steun hard nodig, maar de emotionele steun in de lieve berichtjes, hier of privé, geven me ook enorm veel kracht en energie! Ik heb vertrouwen in mijn lichaam, maar als anderen ook zeggen dat ik dit gewoon ga redden, wordt dat nog eens 100x versterkt. Super bedankt daarvoor!

Deze actie is dus een geweldig goed begin, maar we zijn er nog niet, daarom ben ik heel blij dat naast deze actie er ook mensen met andere geweldige ideeen komen: Er wordt bvb al gewerkt aan een te gekke  ''benefiet tour'', aangeboden door de band: Trax, waar ik altijd het geluid voor mocht doen. Het Banyan centrum in Sleen heeft een sponsordag aangeboden met allemaal lekkere verwen activiteiten voor iedereen. En, ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar van de week heeft een zeer grote bekende artiest me laten weten dat hij in Emmen wil komen optreden voor deze actie... 

Mocht iemand verder nog ideeen over hebben voor eoa actie is dit zeer welkom!

Heel spannend allemaal dus. Over dit alles zal gauw meer bekend gemaakt worden. 

Ik zal zo goed mogelijk voor mezelf blijven zorgen en hoop dat ik zo snel mogelijk naar Duitsland kan.

Ik hoop dat jullie ook goed voor jezelf en elkaar zorgen, en wens iedereen mooie kerstdagen in love & light en ...gezondheid!

11Hartegroet, Manuéla

Ook dank aan iedereen namens mijn moeder.

 

LIEVE KERSTMAN,

IK VRAAG U GEEN CADEAU MET KERSTMIS.

EEN (KLEINE) DONATIE IS WAT NU HET 

ALLER ALLER MOOIST IS.

LAAT MIJ AUB NAAR DUITSLAND GAAN,

VOOR EEN KANKERVRIJ LICHAAM!

 


Frea Stetter
26-11-2019

5OMG, wat gebeurt er allemaal!! 

Gisteren heeft m'n moeder mijn verhaal hier opgezet, en ik ben nu al 55 stapjes dichterbij Hamburg! ...Het is zóóóó spannend allemaal!

Mijn emoties vliegen alle kanten op, kon er gisteren niet van slapen. Krijg regelmatig tranen in mn ogen als ik weer een donatie zie. Maar ook van de lieve boodschappen. Klein of groot, het is waanzinnig allemaal! 

Kreeg ook de hele dag berichtjes, telefoontjes en appjes binnen, uit de meest onverwachte hoeken, zó bijzonder. Kan ik dit wel handelen allemaal?? Alleen van dit gevoel zou ik al spontaan genezen haha!

Het voelt zó raar: dit te mogen ontvangen, en te zien wat mensen je gunnen is niet makkelijk hoor! Ik zou bijna denken dat het te veel is, maar ik moet beseffen dat het nodig is. 

Het is niet te doen om iedereen persoonlijk te bedanken, (sommigen ken ik niet eens!), maar op deze manier wil ik zeggen dat ik hééééél dankbaar ben, voor alles!! Ze zeggen wel: wat je geeft krijg je terug. Nou, ik wens iedereen het zelfde gevoel terug van wat hij/zij/ JIJ me geeft!

11Hartegroet, Manuéla. En speciale dank aan mijn moeder! 

 

 


Frea Stetter
25-11-2019

Lieve vrienden van Manuéla 

Wat een geweldige start van onze actie.

We zijn er emotioneel van en dankbaar voor alle lieve woorden en het medeleven.

 


 

Laat een reactie achter

246 donaties
€ 11.208,00
Doel: € 50.000,00
22%