Help Manuela verder om kanker de baas te worden | Geld inzamelen
 
 

Help Manuela verder om kanker de baas te worden

Help mijn dochter Manuéla in Hamburg te blijven voor haar behandeling tegen kanker

Wat kan er ongelofelijk veel veranderen in betrekkelijk korte tijd.

Nadat ik in november 2019 de oproep heb geplaatst onder het kopje

“HELP MANUÉLA VERDER OM KANKER DE BAAS TE WORDEN” is er veel gebeurd.

Hoe deze oproep is ontstaan:

April 2018 kwam de ommekeer in het leven mijn dochter Manuéla (Manou), er is borstkanker geconstateerd. Manuéla is een supersportieve meid van intussen 51 jaar die altijd met gezondheid bezig is. Zo runde ze vroeger 10 jaar een sportschool, werkte ze deels in de zorg als activiteiten begeleidster en had de laatste jaren een eigen boekingskantoor waarbij ze tevens actief was als geluidstechnicus. Vanaf het moment dat zij alles stil moest leggen (omdat dit geadviseerd werd door de artsen om zoveel mogelijk stress en drukte te vermijden) is zij met een positieve instelling de strijd tegen kanker aangegaan. Dit houdt in dat zij haar werkzaamheden als zelfstandige moest neerleggen en ze per direct op zoek is gegaan naar zowel reguliere als alternatieve behandelingsmogelijkheden. In Nederland bleek al snel dat ze palliatief is, of tewel; er zijn alleen levensverlengende behandelingen mogelijk. Hierdoor is ze gaan onderzoeken wat er in het buitenland mogelijk is en in de tussentijd werd ze door haar behandelend arts in Nederland geholpen met oa hormoontherapie & supplementen. In November 2018 ging het helemaal mis, een aangetaste wervel zakte in elkaar waardoor ze in het ziekenhuis terecht kwam. Nadat ze iets aangesterkt is, is ze oa bestraald via haar behandelende arts van het Alexander Monro ziekenhuis en kreeg ze infusen om haar bot te versterken. De hormoontherapie deed haar werk niet meer en in september 2019 is er geconstateerd dat de tumor gegroeid is en dat er meer uitzaaiingen zijn. Na al haar onderzoeken & afwegingen mbt andere behandelingsmogelijkheden in het buitenland (wetende dat deze niet vergoed zouden worden) kwam ze uit bij een kliniek in Hamburg, waar ze haar niet als palliatief zien. Om haar deze kans te geven kanker de baas te worden, is er een totaal bedrag van ongeveer € 50.000 nodig. Daarom zijn wij met man en macht inzamelingsacties gaan starten waaronder deze doneeractie.

De huidige situatie:

Er is een stichting opgericht “Help Manou naar Hamburg toe” . Het kernteam van deze stichting organiseert allerlei acties en evenementen om te helpen het benodigde bedrag voor Manuéla bij elkaar te brengen.

Maandag 9 maart is Manuéla begonnen aan de behandeling bij de kliniek in Hamburg. Ze geven hier behandelingen die de kankercellen doden zoals; lage dosering chemo- ondersteund met hormonen, warmtetherapie, immunotherapie en overige kankerremmende methodes. Ze versterken ook het immuunsysteem en stimuleren de eigen cellen om de kanker te bestrijden (je “leger”) d.m.v. diverse infusen, medicijnen, supplementen, enzymen, ontgifting, enz.

Deze behandeling duurt 6 weken waarvan de basiskosten alleen al € 38.000,- bedragen.

Totaal lopen de kosten op naar ruim € 48.000,- rekening houdend met supplementen, nabehandelingen en overige kosten zoals verblijf in Duitsland en alles wat niet vergoed wordt.

We konden niet langer wachten. De tumoren zijn gegroeid, pijnlijk en erg onrustig, waardoor de beslissing genomen is mijn dochter alvast naar Hamburg te laten gaan. Er stonden o.a. 2 grote evenementen op stapel die naar verwachting de helft van het totaal benodigde bedrag zouden opbrengen.

En dan komt er een enorme klap...

Het coronavirus breekt wereldwijd uit en vrijwel alles wordt afgelast. Hamburg kan alleen voortgezet worden indien er vooraf wekelijks betaald wordt. Dit heeft mij doen besluiten dat ik naast de supplementen die ik tot nu toe betaal, ook mijn laatste spaargeld leen aan de stichting. Dit was nog niet genoeg. Dan komt er uit onverwachte hoek iemand die aanbied ook een bedrag te willen lenen aan de stichting waardoor de basisbehandeling gedekt is.

Dit is geweldig nieuws (ondanks dat er nu eerst een schuld zal zijn bij de stichting).

Zodra de overheid het toelaat worden de evenementen opnieuw gepland zodat hopelijk een groot deel van de schuld kan worden afgelost.

Ik ben opgelucht dat Manuéla er al is, want waarschijnlijk was ze niet meer toegelaten nu het coronavirus overal woedt. Er is al een mooi bedrag van € 18.000,- bij elkaar gebracht door de gulle giften van mensen via doneeractie.nl en de acties van de stichting die voor Manuéla is opgezet.

Onze grote dank hiervoor. We hebben nog ongeveer € 30.000,- nodig om alle kosten te betalen die nodig zijn om Manuéla te helpen kanker de baas te worden.

Het wordt een spannende tijd, want als er extra behandelingen of supplementen nodig zijn lopen we nóg meer vast.

Het is bijna onmogelijk te vragen of u Manuéla en de voor haar opgerichte stichting, in deze voor iedereen zo moeilijke tijd, nog zou willen steunen.. en tóch doe ik het!

Alle beetjes helpen en iedere gift is meer dan welkom.

Ik heb bewondering voor alle mensen die in deze moeilijke tijd voor elkaar zorgen.

Blijf dit vooral doen.

Bedankt voor het lezen (en voor jullie betrokkenheid).

 

Frea Stetter
19-06-2020

De SCAN BIJ MANUÉLA IS GEMAAKT en de uitslag is bekent.

De behandeling in Duitsland (Hamburg) heeft zijn vruchten afgeworpen.

We kunnen melden dat er op de CTscan, die in Nederland gemaakt is, te zien is dat de tumoren in borst en in de lymfe van de oksel beduidend kleiner geworden zijn. 

Vóór de behandeling was de tumor in de borst zo groot als een kippenei nu, na de behandeling is dat de omvang van een paaseitje geworden.🙂

De oncoloog heeft verder laten weten dat de uitzaaiingen ( in longen, lever en botten) niet verder gegroeid zijn en er ook geen nieuwe uitzaaiingen te zien zijn.🙏

Natuurlijk hadden we verwacht en gehoopt n.a.v de mooie resultaten in de borst, dat het daar ook wat minder geworden zou zijn. Maar dit is ook een heel goed bericht.

Verder zien haar bloedwaardes er erg goed uit, o.a. zijn de Tumor markers flink gedaald (van 110 naar 50), als ook de CPR (ontstekings-waarden).

Deze is op het ideale niveau ( 1) nu! Een mooie vooruitgang dus.👍 Dat was tot nu toe in Nederland niet gelukt.

De oncoloog zei dat de behandeling niet voor niets is geweest.

Hoe nu verder

Wat betreft de oncoloog gaat de behandeling door zoals dat nu gedaan wordt:

hormoon medicatie: Femara en Zoladex, en 1x per 3mnd. infuus voor de botten: Zometa. Gericht op "stabiel houden"

(palliatieve behandeling) en niet op genezing. Manuéla vroeg haar: waarom niet méér proberen om nu verder vooruit te gaan? (zoals bij Verita Life in Hamburg). Het protocol in Nederland is dat we dat pas doen wanneer een patient achteruit gaat, was het antwoord.

 

Inmiddels is Manuéla nu een paar weken thuis en begint weer aan te sterken. De 6 weken van behandeling heeft veel van haar lichaam gevraagd.

Ze is nog regematig moe maar probeert weer een ritme op te pakken. Ze doet erg haar best. Ik ben bij haar om te helpen waar nodig.

Ze zit nog een beetje in een postnatale Hamburger depressie🤔. Haar energie level is gelukkig niet te stoppen en ze maakt langzaam stapjes vooruit.

Ze haalt veel energie uit een bezoekje aan de paarden die ze regelmatig een bezoekje (knuffels en snoepjes😋) brengt. Daar wordt ze erg blij van.

Nogmaals wil ik alle mensen bedanken voor het medeleven en de financiele steun. Hierdoor is het mogelijk geweest de behandeling in Hamburg te laten plaats vinden.🙏

Helaas is de schuld (van ongeveer €20,000,-) die ontstaan is aan de stichting, doordat veel geplande evenementen vanwege corona niet door konden gaan, nog niet afgelost.😢

Alle giften en bijdrage zijn daarom meer dan welkom.

 

PS: Wellicht leuk om te volgen? Manuéla post regelmatig zelf een berichtje op de voor haar aangemaakte Facebook pagina:

Geef Manou Hamburgerrecht, hier staan ook andere acties etc op die met haar en de inzameling te maken hebben. Ze krijgt ook veel energie van alle reacties die volgen na het plaatsen van haar berichtjes.😍 

Bedankt voor het lezen van dit bericht,

Frea Stetter, moeder van Manuéla.

 

 

 

 

 


Frea Stetter
28-04-2020

MANUÉLA IS WEER THUIS UIT HAMBURG na 6 weken intensieve behandeling.

 

Het is voor haar wel weer even wennen want in de kliniek werd ze een beetje geleefd.😉

Het voelde heel veilig en beschermd voor haar om de hele dag twee artsen en een verpleegster om haar heen te hebben.👩‍⚕️💜

Nu is het weer wennen om op eigen benen te staan. Het wankelt nog wel aardig! (letterlijk en figuurlijk) Ze moet haar balans nog vinden.

Ik, haar moeder ben in ieder geval nog bij haar om te helpen waar nodig.

 

Het effect van de behandeling werkt nog een paar weken door. Ze voelt zich best goed, maar om gelijk de hele dag alweer bezig te zijn met van alles en nog wat, valt haar tegen. Hier heeft ze zich dus wel een beetje in vergist.

 

Het ALLERBELANGRIJKSTE is zorgen dat ze de verkregen resultaten behoud!!!🙏

Door haar positieve mindset te behouden en elke stress te vermijden.

Daarbij zeker twee maanden doorgaan met de medicijnen💊 en supplementen (welke ze heeft meegekregen vanuit Hamburg), en de voeding

(zoals ze reeds gewend was).🍇🥦 Ze doet dat goed volgens de artsen.👍dus in ieder geval zo doorgaan tot de scan die ze binnenkort zal krijgen.

Op de pet of CT-scan kunnen we, (naast de nú al merkbare positieve veranderingen) zien wat de behandeling bij Verita Life in totaal gedaan heeft.

Daarna wordt gekeken welke vervolg/nabehandelingen nodig zijn.

Helaas is ze dan ook weer afhankelijk van wat financieel mogelijk is. (De schulden aan de stichting moeten ook nog afgelost worden).

Het is, zoals ze zelf ook zegt bijna een onverdraaglijke gedachte dat iemands genezing/leven van het financiele plaatje af hangt!😢

Maar........eerst de scan. We hopen natuurlijk allen op een positieve uitslag.🙏 🍀

 

Op Facebook "Geef Manou Hamburg(er) Recht" post ze zelf ook regelmatig berichtjes.👧

Geef de pagina een like dan kun je zelf ook meelezen.

 

Bedankt allemaal voor jullie donaties, het is heel fijn dat er mensen blijven steunen zelfs in deze lastige Corona tijd.👌🙏💜

 

Frea Stetter

 

 


Frea Stetter
10-04-2020

Zo gaat het met Manuéla op het moment

Na een lange periode hier geen update te hebben gedaan, wil ik u allen ook graag via deze weg op de hoogte houden overde sitiatie van mijn dochter Manuéla.

Manuéla heeft nu 5 weken van haar behandeling in Hamburg achter de rug. Nog één volle week te gaan. Het gaat (naar omstandigheden) goed, er beginnen al resultaten te komen.  Dit zal pas echt concreet zichtbaar worden als ze na deze behandeling in Hamburg een CTscan krijgt in Nederland.

Het geeft haar hoop om de kleine veranderingen te merken. De kankercellen in de huid van haar borst beginnen weg te trekken, (door de kurkemine behandeling). Ze voelt het niet meer in haar longen als ze diep inademt en de tumoren in de lymfeklieren in de oksel zijn echt en stuk kleiner geworden. 

Manuéla is erg dankbaar dat ze de behandeling in Hamburg af kan maken, dit kan dankzij alle donaties die tot nu toe gedaan zijn en door het geleende geld.

We zijn natuurlijk allen super benieuwd naar de volgende CTscan! Nog één week Hamburg te gaan. Ze gaat er het beste van maken en luistert erg goed naar de behandelende artsen en naar haar lichaam en geest.

Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor de bijdragen. Dit steunt mijn vertrouwen.

Ook vergeet ik alle mensen niet die op dit moment een moeilijke periode doormaken door het Coronavirus. Ik wens iedereen sterkte en hoop dat u er goed door komt.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Je kan alles over Manuéla ook volgen via de voor haar gemaakte facebook pagina: Geef Manou Hamburg(er) recht. hier post ze zelf ook met regelmaat informatie over haar behandeling en situatie. Misschien leuk om te volgen?

Hierbij de link:

https://m.facebook.com/Geef Manou Hamburgerrecht.

groet Frea.

 

 

 

 


Frea Stetter
13-12-2019

511 WAUUUUUW!!!  We zijn over de 10.000 heen! 

Precíes na twee weken zorgen 200 donaties voor een vette 10 voor het bedrag, ongeloofelijk! Het raakt me diep om te zien dat zoveel mensen me iets gunnen, hoe klein of groot dan ook, ik ben al 10.000 stapjes dichterbij Hamburg!!!

Het is me nog niet gelukt om iedereen persoonlijk te kunnen bedanken, maar SUPER SUPER SUPER bedankt iedereen!!!  (Ook best vreemd om soms niet eens te weten wíe je daarvoor mag bedanken, dus ook Mr. en Mw. Anoniem: bij deze)!

Natuurlijk is dit geld, financiele steun hard nodig, maar de emotionele steun in de lieve berichtjes, hier of privé, geven me ook enorm veel kracht en energie! Ik heb vertrouwen in mijn lichaam, maar als anderen ook zeggen dat ik dit gewoon ga redden, wordt dat nog eens 100x versterkt. Super bedankt daarvoor!

Deze actie is dus een geweldig goed begin, maar we zijn er nog niet, daarom ben ik heel blij dat naast deze actie er ook mensen met andere geweldige ideeen komen: Er wordt bvb al gewerkt aan een te gekke  ''benefiet tour'', aangeboden door de band: Trax, waar ik altijd het geluid voor mocht doen. Het Banyan centrum in Sleen heeft een sponsordag aangeboden met allemaal lekkere verwen activiteiten voor iedereen. En, ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar van de week heeft een zeer grote bekende artiest me laten weten dat hij in Emmen wil komen optreden voor deze actie... 

Mocht iemand verder nog ideeen over hebben voor eoa actie is dit zeer welkom!

Heel spannend allemaal dus. Over dit alles zal gauw meer bekend gemaakt worden. 

Ik zal zo goed mogelijk voor mezelf blijven zorgen en hoop dat ik zo snel mogelijk naar Duitsland kan.

Ik hoop dat jullie ook goed voor jezelf en elkaar zorgen, en wens iedereen mooie kerstdagen in love & light en ...gezondheid!

11Hartegroet, Manuéla

Ook dank aan iedereen namens mijn moeder.

 

LIEVE KERSTMAN,

IK VRAAG U GEEN CADEAU MET KERSTMIS.

EEN (KLEINE) DONATIE IS WAT NU HET 

ALLER ALLER MOOIST IS.

LAAT MIJ AUB NAAR DUITSLAND GAAN,

VOOR EEN KANKERVRIJ LICHAAM!

 


Frea Stetter
26-11-2019

5OMG, wat gebeurt er allemaal!! 

Gisteren heeft m'n moeder mijn verhaal hier opgezet, en ik ben nu al 55 stapjes dichterbij Hamburg! ...Het is zóóóó spannend allemaal!

Mijn emoties vliegen alle kanten op, kon er gisteren niet van slapen. Krijg regelmatig tranen in mn ogen als ik weer een donatie zie. Maar ook van de lieve boodschappen. Klein of groot, het is waanzinnig allemaal! 

Kreeg ook de hele dag berichtjes, telefoontjes en appjes binnen, uit de meest onverwachte hoeken, zó bijzonder. Kan ik dit wel handelen allemaal?? Alleen van dit gevoel zou ik al spontaan genezen haha!

Het voelt zó raar: dit te mogen ontvangen, en te zien wat mensen je gunnen is niet makkelijk hoor! Ik zou bijna denken dat het te veel is, maar ik moet beseffen dat het nodig is. 

Het is niet te doen om iedereen persoonlijk te bedanken, (sommigen ken ik niet eens!), maar op deze manier wil ik zeggen dat ik hééééél dankbaar ben, voor alles!! Ze zeggen wel: wat je geeft krijg je terug. Nou, ik wens iedereen het zelfde gevoel terug van wat hij/zij/ JIJ me geeft!

11Hartegroet, Manuéla. En speciale dank aan mijn moeder! 

 

 


Frea Stetter
25-11-2019

Lieve vrienden van Manuéla 

Wat een geweldige start van onze actie.

We zijn er emotioneel van en dankbaar voor alle lieve woorden en het medeleven.

 


 

Laat een reactie achter

281 donaties
€ 13.315,00
Doel: € 50.000,00
26%