Help mama in haar strijd tegen maagkanker! | Geld inzamelen
 
 

Help mama in haar strijd tegen maagkanker!

Doneer zodat Teresa de behandeling krijgt die ze nodig heeft!

Help Teresa in haar strijd tegen maagkanker. Met een kleine bijdrage van jou kan zij langer van haar kinderen en kleinkind genieten. Haar grootste wens is om haar kleinzoon Thomas (4) op te zien groeien.

Ongeveer een half jaar geleden is bij Teresa maagkanker ontdekt, met uitzaaiingen naar twee lymfeklieren en haar buikvlies. Teresa is 54 jaar oud en gelukkig getrouwd met haar steun en toeverlaat Manuel. 20 jaar geleden zijn ze vanuit Portugal geëmigreerd naar Nederland met hun twee kinderen Catia (34) en Ruben (23). Ondertussen is Teresa ook oma geworden van Thomas.

Haar ziekte was een enorme klap in haar gezicht, maar toch blijft ze strijdbaar en positief. En zo kennen we haar. Ondanks een heftige jeugd en een moeilijk leven, blijft zij dus positief. Ze vond haar geluk relatief kort geleden en toen stond die rotziekte voor de deur.

Deze crowdfunding is gestart, om Teresa te helpen met haar gevecht met maagkanker. Ondanks dat er maar weinig uitzaaiingen zijn, zijn ze wel op de verkeerde plaats gekomen; haar buikvlies. Een uitzaaiing naar het buikvlies wordt op dit moment als ongeneeslijk beschouwd.

In Nederland is een vergevorderde en veelbelovende studie naar de HIPEC-behandeling gaande. Om in aanmerking te komen voor deelname moet je aan alle voorwaarden voldoen. Hierna volgt een loting; de kans dat je wordt gekozen is 50%. Teresa voldoet aan alle voorwaarden, maar kwam niet door de loting.

In het buitenland is de HIPEC-behandeling wordt de behandeling al wel toegepast. De resultaten zijn ontzettend positief. De levensduur wordt enorm verlengd en ook de kwaliteit van leven blijft bijzonder hoog. Er zijn meerdere cases bekend van patiënten die zelfs volledig zijn genezen.

In Nederland is Teresa praktisch uitbehandeld. Maar in België is de HIPEC-behandeling de studiefase ook al voorbij. Het Universitair Ziekenhuis in Leuven heeft aangegeven dat Teresa in aanmerking komt voor een behandeling. Hieraan zijn kosten verbonden die de zorgverzekeraar niet wil betalen, ondanks een aanbeveling van de behandelend arts en ondersteunende literatuur. Argument is dat de HIPEC-behandeling in Nederland nog in de onderzoeksfase is.

Zoals gezegd is Teresa strijdbaar. Ze wil vechten om langer bij haar kinderen te blijven en haar kleinzoon te zien opgroeien. Daarom wil ze de HIPEC-behandeling bij het Universitair Ziekenhuis in Leuven ondergaan. Dit gaat echter behoorlijk wat geld kosten, waarover de familie zelf helaas niet beschikt. In totaal zal de behandeling €22.000 kosten. Een flink bedrag, maar ook wij zijn positief en strijdbaar. Teresa verdient na een zwaar leven nog een gezonde en gelukkige tijd met haar familie. Alle kleine beetjes helpen!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

234 donaties
€ 8.525,00
Doel: € 22.000,00
38%

Deze actie is gesloten.