help Maikel uit indonesie om iets op te bouwen.

help Maikel uit indonesie om iets op te bouwen. | Geld inzamelen
 
 

Beste mensen.

Tjah waar zal ik beginnen om dit goed over te brengen.het is inmiddels een van de velen die het krap heeft met geld en overleven.

nou ben ik zelf ook niet zo vrijgevig als er weer iemand aan de deur komt met een zoveelste doneer actie

maargoed voor mij is dit persoonlijk en anders, dus altijd een poging waard, Ik probeer dit dan ook zo recht doorzee te omschrijven zonder het erger te maken of mooier.

 

Maikel ken ik uit Sumatra (indonesie) ontmoet met mijn Famillie in 2015.

We landen op Medan airport wetende dat wij een gids zochten die ons het mooie Sumatra kon laten zien destijds maar ook gelijk vervoer kon regelen + accommodaties etc, we waren tenslotte met 7 personen. inmiddels toen we buiten kwamen ( sommigen kennen het die dit lezen)  we werden overspoeld met mensen die wat van ons wilden of het nou vervoer was of gidsen of hotel ze kwamen van alle kanten om weer een klant proberen binnen te slepen.

Eenmaal na wat onderhandelingen en praatje hier en daar stond Maikel daar ook ergens tussen, Wat opviel was dat hij de enige was die reddelijk tot goed Engels kon praten ( wat hij zichzelf aangeleerd heeft). Uiteindelijk voelde dat voor ons allen goed ( hij als mens) en ja hoor we vroegen of hij onze gids wilden zijn voor de komende 2 weken !!! de beste man sprong een gat in de lucht waarna hij daarna gelijk zich weer erg nederig opstelde. Dus wij zeggen tegen Maikel waar staat je busje of auto want ja 7 personen zijn er toch best veel, 2 busjes dus Maikel ? we zagen hem denken en denken toen bleek dus dat de beste man geen rijbewijs had ! en wij uiteindelijk de vraag stelde hoe ben je hier dan gekomen ? met openbaar vervoer vanuit lake toba zegt ie ( dat is dus 160km heen en 160km terug !!).

hij was al 9 dagen geleden aangekomen op het vliegveld opzoek naar toeristen voor werk.

tjah dat bracht ons weer even terug naar de werkelijkheid, De gun factor was hoog en we wilden graag dat hij onze gids was komende 2 weken dus kom maar op met 2 busjes met weer 2 extra Bestuurders erbij. 😂die ook weer betaald moesten worden maargoed WE wilden Maikel als onze gids.

maikel was al druk met plannen van de reis van 2 weken van jungle trips tot aan oerang oetangs tot aan oude indonesies dorpjes tot aan simpele hotels waar ik samen op de kamer met maikel moest slapen vanwege een tekort aan kamers tot aan luxe hotels.

uiteindelijk einde van de reis hebben we maikel zijn gezin ontmoet en de levensomstandigheden.iemand die zn uiterste best doet om zn famillie te onderhouden ( 3 kinderen + 1 vrouw) met gids als passie,wanneer de mogelijkheden dat toelaat.

na een zeer mooie en leuke reis gemaakt te hebben en wij als famillie maikel goed hebben leren kennen (voor zover mogelijk uiteraard)We vonden het een mooi mens ! die wel wat hulp ook extra kon gebruiken daarom hebben wij als famillie 2000 euro gegeven aan hem om de huur voor komende 1.5 jaar te bekostigen, leuk cadeautje toch ?

Maikel heeft altijd contact gehouden ( voornamelijk met mij) vanwege mn connectie met indonesie waarschijnlijk. ( Of dat we samen op de kamer sliepen kan ook natuurlijk nog GEINTJE 😂).iedergeval contact is altijd gebleven nu 8 jaar later !

in de 8 jaar contact is er hoop gebeurt

van 2 kinderen erbij(dus nu 5 totaal) tot aan werkloos al 7 jaar,

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.