Help Maia ontspannen en groeien

Help Maia ontspannen en groeien | Geld inzamelen
 
 
Onze dochter heeft autisme en dat maakt het dagelijks leven voor voor haar erg uitdagend.

Onze dochter Maia heeft autisme en dat maakt het dagelijks leven voor haar erg uitdagend. Regelmatig logeren op de Zorgboerderij helpt haar ontspannen en groeien in haar ontwikkeling. De kosten worden niet volledig vergoed vanuit het PGB. Onze eigen bijdrage is 135,- per weekend. Dat kunnen we helaas niet zelf opbrengen. Daarom vragen we om hulp.

Hoe ziet het leven van Maia eruit?
Maia doet haar best om mee te doen met het normale leven en de kinderen op school. Dat valt voor haar niet mee. Haar intelligentie is bovengemiddeld, maar sociaal- emotioneel is ze een stuk jonger dan haar werkelijke leeftijd. Het kost haar veel energie om zichzelf te handhaven. Autisme is een stoornis in de prikkelverwerking. Overprikkeling geeft angst en stress. Regelmatig worden haar emoties haar teveel, en dat leidt tot woedeuitbarstingen en paniekaanvallen bij Maia. Dit heeft ook weerslag op de rest van het gezin.

Over de logeerplek
De logeerplek op de Zorgboerderij is in de eerste plaats bedoeld voor Maia om te kunnen ontspannen, tot rust te komen en te ontwikkelen. Hier kan ze energie verzamelen om weer de inspanning te kunnen leveren die nodig is in haar dagelijks leven.
Een team professionele begeleiders helpt Maia om verder te kunnen ontwikkelen in emotieregulatie, haar zelfvertrouwen te vergroten,  leren omgaan met onverwachte situaties en nieuwe vaardigheden op te doen: emotioneel, communicatief en sociaal. Centraal staan genieten en groeien in een veilige, warme en vertrouwde omgeving. De begeleiding is positief en stimulerend.

Wat vragen we?
Wij gunnen Maia met heel ons hart een plekje waar ze zichzelf kan zijn en tot rust kan komen. Wij zijn gaan kijken op Zorgboerderij “Kinderen op Stap” in Haastrecht. Daar hadden we direct een goed gevoel bij, Maia in het bijzonder. Wij zouden als gezin erg geholpen zijn als zij daar tenminste een keer in de twee weken een weekend kan gaan logeren. De regelmaat kan ervoor zorgen dat ze daar vertrouwd mee raakt, en dat is voor een kind met autisme heel belangrijk. Voor 2018 betekent dit een bedrag van €3530. Wij zijn dankbaar voor alle hulp die we kunnen krijgen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
64 donaties
€ 3.485,00
Doel: € 3.530,00
98%

Deze actie is gesloten.