Help Lotte en haar lotgenootjes | Geld inzamelen
 
 

Help Lotte en haar lotgenootjes

Steun onderzoek naar behandeling van zeldzame stofwisselingsziekte

Dag allemaal, goed dat je onze pagina bezoekt. 

Onze vierjarige dochter Lotte heeft de zeldzame stofwisselingsziekte glucosetransportertype1-deficiëntiesyndroom. Een spontaan foutje in haar genen zorgt ervoor dat suiker niet of nauwelijks wordt omgezet naar haar hersenen. Daardoor is er onvoldoende energie in haar hersenen. Dit zorgt o.a. voor epilepsie, spraaktaalproblemen, loopproblemen en evt ontwikkelingsproblemen. 

Wereldwijd zijn er zo’n 600 patiënten bekend, en in Nederland 30. Voor de meeste kinderen geldt dat er een lang traject aan ziekenhuis bezoeken en o.a. epilepsie insulten aan de diagnose vooraf gaat. Helaas is dit ook het geval bij Lotte. Omdat het foutje in haar genen zit, zal zij de rest van haar leven deze ziekte hebben. Het beperkt Lotte elke dag op veel manieren in haar leven. Een echt goede behandeling die geneest, bestaat op dit moment nog niet. 

De huidige behandeling is het ketogeendieet, een zeer streng koolhydraatarm en vetrijk medisch dieet. Het haalt een deel van de problemen weg, maar is niet 100% effectief voor ieder kind. Daarnaast is het heel moeilijk vol te houden en geeft klachten als spugen, misselijkheid, buikpijn en diarree. Lotte heeft een maagsonde om 5x daags het vet binnen te krijgen. De voeding wordt verder per gram afgewogen.

De zorg voor Lotte gaat 24/7 door en is altijd intensief. 

Wij als ouders willen naast die zorg ook concreet iets doen voor Lotte. Wij willen geld ophalen voor onderzoek naar een betere behandeling via de g1dfoundation.org . Dit is wereldwijd de belangenbehartiger van kinderen en volwassenen met deze ziekte. Zij onderwijzen neurologen en kinderartsen en zijn een belangrijke informatieverstrekker. Zij steunen baanbrekend onderzoek naar deze ziekte, zoals gentherapie. Met voldoende geld, winnen we tijd. Tijd die zo belangrijk is om Lotte en de andere kinderen zo snel mogelijk te helpen. 

Wij zijn er van overtuigd dat de g1dfoundation Lotte en haar lotgenootjes verder gaan helpen.

Familie en vrienden vragen vaak of ze iets voor ons kunnen doen, dat kan nu: doe mee aan onze actie en doneer. Het geld dat wij met deze actie verzamelen maken wij straks in 1x over naar de g1dfoundation. Je kunt dus gewoon met iDEAL betalen. Hiermee hebben we direct een positieve impact op het leven van Lotte en haar lotgenootjes. 

Delen is lief!

 

Ontzettend bedankt. 

Hilbert en Lieneke 

Voor meer informatie:  http://www.g1dfoundation.org/

 

Lieneke Bramer
07-02-2019

wat gaaf! Deze vermelding in de nieuwsbrief van de glut1foundation!
“Bramer Family
We are grateful to the Bramer family from the Netherlands for running an online campaign to help raise funds for the Glut1 Deficiency Foundation in honor of their daughter, Lotte. Through the support of many friends and family members, they raised $6,829 to be used for mission programs supporting education, awareness, advocacy and research. “. Samen maken we een verschil liefs Lieneke Bramer en Hilbert Bramer

https://www.g1dfoundation.org

 


Lieneke Bramer
30-01-2019

Dag allemaal,

We hebben post mogen ontvangen vanuit de VS van de glut1deficiencyfoundation.

Namens hen enorm bedankt voor het prachtige bedrag dat we samen hebben opgehaald!

Zie facebookberichtje onderaan deze pagina voor foto.

Groetjes lieneke 


Lieneke Bramer
28-01-2019

Wow! We hebben €6.000,- opgehaald! Bedankt!

Heb jij te maken met glut1 als ouder of zelf? En behoefte aan meer contact: we hebben een actieve facebookgroep voor ouders en verzorgers van kinderen met glut1 en jongeren en volwassenen met glut1. Het is een besloten groep, waar mensen bij aanmelding kunnen vermelden op welke manier zij te maken hebben met glut1. Het is bedoeld voor mensen uit België en Nederland of elders die Nederlandstalig zijn. We vinden het heel belangrijk om elkaar daar te vinden en te spreken, zodat we elkaar tot steun kunnen zijn en informatie aan elkaar kunnen verstrekken. We hopen dat gezinnen met een nieuwe diagnose ons kunnen vinden.

Facebook: “ Glut1-ds “
https://www.facebook.com/groups/234161453310155/

groetjes Lieneke, moeder van Lotte met glut1


Lieneke Bramer
01-01-2019

Lieve mensen, we hebben samen het totaal bedrag opgehaald van € 5.851,00 . Bedankt voor jullie 168 donaties! Hiermee is onze actie voor Lotte en haar lotgenootjes ten einde gekomen. Ontzettend bedankt voor de steun en aandacht die jullie hieraan hebben gegeven. We hopen dat de zeldzame stofwisselingsziekte glut1 op deze manier meer bekendheid krijgt. we storten het geld op de Glut1 Deficiency Foundation
liefs Lieneke Moeder Van Lotte en Hilbert Bramer

dear people, thanx for your help! final result is €5.851,00 for Glut1 Deficiency Foundation


Lieneke Bramer
20-12-2018

We zijn enorm verrast door KDV het Telraam uit Amsterdam! Ze hebben actie gevoerd voor ons goede doel:

zij hebben met de kinderen keto koekjes gebakken en dit verkocht aan hun ouders. Daarnaast zijn ook extra donaties gedaan. En KDV het Telraam heeft het bedrag prachtig aangevuld. Ongelooflijk bedankt Kinderdagverblijf Telraam en Sophie Zijlstra voor het fantastische bedrag €1.077,-!!

We zijn er stil van šŸ¤©šŸ¤©

En nu hebben we ons doel dus bereikt!!! Meer dan €5.000,- opgehaald voor de glut1 foundation!
Bedankt allemaal! Voor elke bijdrage en het delen. De actie loopt net als het jaar bijna ten einde.

We zijn onwijs blij met de aandacht en betrokkenheid van jullie allemaal.

En vooral met de opbrengst, daar kan de glut1 deficiency foundation goed werk van doen!


Lieneke Bramer
23-11-2018

Dankjulliewel! Onvoorstelbaar hoeveel mensen gedoneerd hebben en onze boodschap delen. Samen steunen we Lotte en haar lotgenootjes via de glut1foundation. De tussenstand is op dit moment:

136 donaties ter waarde van € 4.070,00

Ons doel is: € 5.000,00
We hebben dus al 81% op mogen halen. We gaan door tot oudjaarsdag, dus hebben nog 38 dagen te gaan.  

Heel bijzonder dat zoveel mensen ons steunen, soms bekenden, soms oude bekenden en zelfs mensen die wij helemaal niet kennen. 

De steun is zowel financieel voor het goede doel heel belangrijk, als ook voor onze motivatie. We weten dat we niet alleen staan in onze strijd tegen glut1. Dit geld gaat rechtstreeks naar de glut1foundation. Zij zorgen voor wetenschappelijk onderzoek naar deze zeldzame stofwisselingsziekte; zij onderwijzen kinderartsen en neurologen over deze ziekte; en zij ondersteunen ons en andere gezinnen met informatie over deze ziekte en steun bij elkaar als grote glut1 familie. 

Ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Liefs Hilbert en Lieneke, ouders van Lotte 

https://www.g1dfoundation.org/what-is-glut1-deficiency.html

 

 


Lieneke Bramer
04-08-2018

Bedankt bedankt bedankt! Voor het massaal delen en geld storten! We zijn al op 25% en we gaan door!

Het streefbedrag mag overigens ook keihard voorbijgestreefd worden hoor šŸ˜ƒ elke euro gaat naar onderzoek naar deze zeldzame stofwisselingsziekte. Elke euro brengt een betere behandeling voor Lotte en haar lotgenootjes dichterbij. Hoe eerder het er is, hoe eerder de kinderen kunnen starten. En de hersenen van jonge kinderen ontwikkelen zich nu eenmaal elke dag, die ontwikkeling moet optimaal gestimuleerd worden. Met een behandeling die niet slechts de symptomen bestrijdt. Die te bewerkelijk is en ook nog een lijst van symptomen veroorzaakt. We zoeken samen met de onderzoekers naar een echt goede oplossing.  Dat is ons streven. 

Na een zware week in en uit het ziekenhuis met Lotte, kunnen wij alleen maar hopen op meer onderzoek naar een betere behandeling van deze zeldzame stofwisselingsziekte. Delen is lief.

Zowel voor het ophalen van meer geld, maar zeker ook voor het verspreiden van deze informatie: wat is glut1ds.  g1dfoundation.org. Er moeten namelijk meer kinderen en volwassenen rondlopen die nog niet de diagnose hebben, simpelweg omdat niemand ze hierop heeft getest. Het is zo onbekend dat veel kinderartsen er niet van gehoord hebben en bijv neurologen voor volwassenen er nog nooit mee te maken hebben gehad. Ken jij iemand met een of meerdere spymtomen van moeilijk instelbare epilepsie, en of met een vreemd dronkemansloopje, spraaktaalproblemen, concentratieproblemen in de klas etc. Als jij als ouder dat nu ziet, vertel je arts dan over glut1ds en laat het testen. Als jij als arts of verpleegkundige of logopedist, of pedagoog, of juf of meester of hoe dan ook vanuit jou werk herkent bij een patiënt of leerling: trek aan de bel en noem glut1ds als mogelijke oorzaak. Er zijn nu 30 kinderen in Nederland mee bekend en het kan niet anders dan dat er meer zijn. Die moeten worden bereikt. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe eerder het kind kan worden geholpen en de ontwikkeling van de hersenen echt kan beginnen. Voor de nog niet gediagnosticeerde kinderen, is elke dag zonder diagnose er 1 te laat.... 

 

dus delen is lief! Ook als je al hebt gedoneerd, niet kunt of wilt doneren. 

Dankjulliewel. Hilbert en lieneke en Lotte


Lieneke Bramer
01-08-2018

Dankjulliewel!

Wat bijzonder om te zien hoe snel onze actie bekeken en gedeeld wordt en dat er zulke mooie donaties binnenkomen. Ontzettend bedankt namens Lotte en onszelf.

We gaan voor een betere toekomst voor Lotte en haar lotgenootjes.

Groetjes Hilbert en Lieneke 


 

Laat een reactie achter

171 donaties
€ 6.010,00
Doel: ā‚¬ 5.000,00
120%