Help Laura weer leven | Geld inzamelen
 
 

Help Laura weer leven

Help Laura in haar strijd naar een leefbaar leven. Together we will rise.

** Update: Het streefbedrag is aangepast omdat de kliniek in Barcelona ook opnieuw Laura's rug gaat onderzoeken om het tethered cord syndroom uit te sluiten en haar rug te herevalueren. Ze voldoet onverwacht ook hier helaas aan alle symptomen **

Laura is 33 en lijdt aan het syndroom van Ehlers Danlos. Helaas komt hier soms bij voor dat er een  instabiliteit aan de nek kan ontstaan (CCI) die levensbedreigend kan aflopen. Laura is de afgelopen maanden snel achteruit gegaan. Ze is al rolstoelafhankelijk maar intussen ook grotendeels bedlegerig geworden en wordt steeds zieker. Dit is een oneerlijke strijd die we als naasten met veel pijn in ons hart vanaf de zijlijn, dichtbij en op afstand volgen. 

Laura heeft jaren gevochten om de strijd tegen traumatische ervaringen en psychische uitdagingen te overwinnen. Ze werd een inspirator voor lotgenoten en hielp altijd anderen en dan pas zichzelf. Ze heeft een strijdlust van een feniks, waar ze zelf zo graag aan refereert omdat ze uit haar eigen dalen en assen bleef herrijzen. Zelfs met de energie die ze nu nog spaarzaam overheeft, helpt ze anderen in nood. Alleen deze strijd tegen haar lichaam, kan ze niet alleen.

Om zo snel mogelijk de ernst te weten en of er een operatie nodig is, moet er een scan gedaan worden die  voor haar alleen in Barcelona kan. Aangezien daar ook de enige arts zit die de operaties doet als deze in de eindfase van de ziekte nodig is. Er is daar speciale CT en MRI beschikbaar die alleen daar kan. Dit is een MRI en CT waarbij de nek in beweging vastgelegd kan worden. Op een reguliere MRI is deze aandoening niet te beoordelen aangezien je hierbij ligt. Deze MRI is niet aanwezig in Nederland en wordt ook niet vergoed door de zorgverzekering.

Om dit tevens zo snel mogelijk te realiseren, want de zorgverzekering vergoed dit niet.. is er een bedrag van +- 3000 euro nodig. Dit met reiskosten en verblijf inbegrepen. 

Laura is recent weer doodziek geweest en ze is echt gebaat bij een zo snel mogelijk onderzoek en behandelplan.  Het is geen leven meer om iemand steeds regelmatiger te zien kruipen van de pijn. Die tussendoor niet meer tot amper kan praten. Niet meer op haar benen kan staan. Extreme hoofdpijnaanvallen heeft en amper prikkels en geluiden verdraagt. Dit waar ze 2-3 jaar geleden nog gekend stond als positieve spring in het veld die zich altijd inzette om een ander zich beter te laten voelen.

De kliniek heeft al gezegd haar te accepteren.. nu de rest nog..

We zullen jullie ontzettend dankbaar zijn. Tijd is kostbaar en raakt steeds meer op. Laat Laura niet alsnog een stijd verliezen waar ze eindelijk volmondig ja tegen een gelukkig leven had gezegd en help haar het weer leefbaar te maken met deze reis, onderzoeken en duidelijker inzicht in de ernst van haar situatie als begin!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

137 donaties
€ 3.725,00
Doel: € 3.650,00
102%