help Lala naar huis | Geld inzamelen
 
 

help Lala naar huis

Lala is een gedumpte straat pup die we graag een thuis willen geven in Nederland

Wie is Lala?

Lala is een pup die was gedumpt bij het vuilnis op het mooie Indonesische eiland Nusa Lembongan. Ze heeft haar naam gekregen van lokale kindjes die haar soms meedragen en met haar spelen maar die helaas niet voor haar kunnen zorgen. Toen we haar voor het eerst zagen, waren we direct verliefd en besloten te onderzoeken hoe we haar konden redden.

Waarom een doneeractie?

Lala is geboren in Indonesie, voordat ze naar Nederland mag moet ze eerst al haar intentingen krijgen, nagekeken worden, een bloedtest opsturen naar de EU en dan nog 3 maanden wachten voordat ze Nederland in mag. Daarnaast moet ze per land vanaf Bali naar Jakarta omdat honden vanuit Bali niet mogen vliegen. Alles bij elkaar kost dit 3.946 euro.

Het verhaal:

Nadat we verliefd werden op Lala gingen we op zoek naar een manier om haar te redden. We vroegen rond, zochten het hele internet af en vonden uiteindelijk een manier om dit gekke idee te laten werken. Vervolgens gingen we op zoek naar Lala. Na uren intensief zoeken (samen met de lokale kindjes), kon helaas niemand haar meer vinden en gaven we de hoop bijna op dat ze nog in leven was...

Voor de zekerheid lieten we onze contactgegevens achter bij wat lokale mensen, die we ontmoet hadden in onze zoektocht. Daarna moesten we het eiland verlaten, zonder Lala, omdat onze vakantie er bijna op zat. De volgende dag in de avond kregen we echter een bericht dat Augustin (een vriend van Jenny) haar gevonden had! Hij zou haar 's nachts bij zich houden zodat we haar de volgende dag nog konden ophalen. We waren onzettend blij!

De volgende ochtend stonden we vroeg naast bed, we pakten onze spullen in en lieten deze bij het hostel staan waar we verbleven. We reden op de scooter van Seminyak naar de haven van Sanur. Toen ontvingen we een foto van Augustin, maar de hond op de foto was Lala niet! Het was een andere straatpup genaamd Lulu. We waren super verdrietig.

Op dat moment besloten we dat, omdat we toch al zo ver gekomen waren, we nog een laatste keer naar haar zouden gaan zoeken. We namen de boot en hadden precies 1 uur om haar te vinden. Ik rende het hele strand op en neer, omdat we haar daar vaak gezien hadden. Terwijl Jeffrey de binnenstraatjes en steegjes doorliep waar ze het vaakst gespot was door andere. Met de hulp van een jongetje vond Jeffrey haar! We brachten haar in een wikkeldoek terug naar Bali en reden met haar per scooter van Sanur naar Denpasar. Daar zit Lala nu in het opvanghuis 'Rumah Ucil Poppy' samen met andere honden die wachten tot ze naar hun nieuwe thuis kunnen.

Om Lala naar Nederland te laten komen hebben we 3.946 euro nodig, we hebben al 356 euro aan donaties ontvangen, zelf hebben we al 1.721 betaald en we hebben dus nog 1.869 nodig. We hopen dat er dierenliefhebbers zijn die ons willen helpen!!!

Je kunt Lala zien en volgen (in het opvanghuis in Bali) via Instagram: #rumahucilpoppy

 

Serena Doeve
09-08-2018

Lala doet het heel goed en heeft gisteren haar eerste vaccinaties gehad!

zie mijn facebook voor het filmpje en andere updates

 


 

Laat een reactie achter

7 donaties
€ 145,00
Doel: € 1.869,00
7%