Help kansarme kinderen in Kenia gezond te krijgen | Geld inzamelen
 
 

Help kansarme kinderen in Kenia gezond te krijgen

Help kansarme kinderen in West Kenia met hun strijd tegen jiggers.

In augustus 2015 heb ik West Kenia bezocht. Ik heb toen een week lang kunnen meemaken wat het is om te leven zoals de lokale mensen daartoe zijn gedwongen. Bittere armoede moet je gezien en meegemaakt hebben om het echt te kunnen begrijpen. Voeg daar het gezondheidsprobleem Jiggers aan toe en je hebt een situatie die voor de lokale bevolking onoplosbaar is, maar niet voor ons!

Jiggers zijn zandvlooien die in Sub Sahara klimaten voorkomen en die zich via de huid van mensen en dieren binnendringen. Jiggers zijn ook bekend als chigoe vlooien. Hun wetenschappelijke naam is Tunga penetrans. Deze parasiet voedt zich met warmbloedige wezens zoals dieren en mensen. Omdat jiggers in aarde en zand leven, zijn de meeste mensen die daarmee besmet raken vooral uit rurale gebieden. De schatting is dat er in Kenia meer dan 4 miljoen mensen hiermee besmet zijn.

In ernstige gevallen kunnen kinderen bloedarmoede krijgen omdat jiggers hun bloed als voedsel gebruiken. Andere complicaties die kunnen voorkomen zijn:
• Misvormde vingers of tenen
• Verlies van vinger- of teennagels
• Ernstige zweren
• Amputatie van vingers of tenen

Met uw donatie kunnen wij deze kinderen weer helemaal gezond krijgen en dit afschuwelijke gezondheidsprobleem voor altijd uit de wereld helpen. Het geeft deze kinderen een kans op een betere toekomst.

Kijk op onze website www.gertin.nl voor meer informatie over onze strijd tegen jiggers.

Alvast heel hartelijk dank.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.