Geld inzamelen | Help Justyna BEAT the cancer!
 

Help Justyna BEAT the cancer!

Help Justyna BEAT the cancer!!

 

Geschreven door Justyna:

Op 6 september 2016 kreeg ik nieuws te horen wat mijn hele leven op z´n kop zette. Na weken van allerlei diverse testen onder andere CT / PET-scans, röntgenfoto's, echo's, afspraken met verschillende artsen en tot slot een biopsie werd ik officieel gediagnosticeerd met een zeer agressieve vorm van kanker: Stadium 4BX Hodgkin lymfeklierkanker (HL). Ik heb nooit gedacht dat ik op mijn 24e zou moeten vechten voor mijn leven.

Een korte toelichting wat het stadium 4BX betekent. Fase 4 betekent dat de HL is uitgezaaid naar mijn organen (mijn longen), B betekent dat ik de symptomen heb van HL heb zoals jeuk, koorts en het nachtelijk zweten. X is voor de grootte en de aantal massa’s/tumoren achter mijn borstkas.

Ik ontdekte in maart een aantal knobbels in mijn nek en paar weken later ook in mijn rechter oksel. Op dat moment realiseerde ik mij niet de ernst van het situatie. Pas later realiseerde ik mij de ernst, dat kwam met name door de foto van mijn PET-scan. Waaruit je kon zien hoe veel kankercellen ik in mijn lijf heb. Binnen één maand, in augustus, is de kanker van een kleine massa razendsnel gegroeid naar mijn hele borst inclusief naar mijn rechterlong. Mijn behandeling is onmiddellijk gestart in de hoop van het voorkomen van verdere uitzaaiing en longcollaps (klaplong). Momenteel onderga ik mijn chemotherapie in het Cross Cancer Institute (CCI) hier in mijn woonplaats, Edmonton, Alberta in Canada. Ik heb net 8 chemokuren afgerond van de 12. Het is een zeer moeilijke en emotionele reis voor mij en voor de mensen om mij heen.

De chemotherapie is keihard en zwaar, de bijwerkingen zijn wreed. Ik leef met de dag en maak het de beste van om toch te genieten van mijn leven. Mijn meest recente PET-scan toonde weinig vooruitgang en de massa's zijn nog steeds gigantisch. Naast de chemotherapie moet ik ook rekening houden met middelen die het risico kunnen vergroten op de ernst van mijn bijwerkingen. Onder andere niet bij te veel mensen in de buurt zijn en moet ik veel rust nemen.

Ondanks mijn situatie probeer ik positief te blijven en wil ik iedereen bedanken die mij hebben gesteund en het delen van hun liefde en de positieve vibes. Ik ben jullie eeuwig dankbaar ook voor mijn familie, vrienden over de hele wereld, mijn vriendin Sam en haar familie. Ik weet niet zeker wat de toekomst voor mij in petto heeft. Voor nu moet ik mij concentreren op mijn gezondheid en vechten om beter te worden. Ik weet niet hoe lang het zal duren, maar ik hoop dat ik op de juiste weg ben naar mijn herstel.

Zoals bij iedere ziekte heb je hele vervelende bijwerkingen maar ook de omstandigheden, wat betekent dat ik helaas aan huis ben gebonden ten minste 90% van de tijd. Dat heeft mee te maken dat mijn immuunsysteem zo zwak is en ik niet in de buurt kan komen waar te veel mensen zitten in een kleine ruimte. Ik heb voortdurend toezicht nodig op mijn gezondheid. Dit betekent ook dat ik niet in staat ben om te werken voor lange tijd. De medicijnen en de levensonderhouds-kosten zijn hoog. Doordat ik niet in staat ben door mijn ziekte om te werken kan ik het niet meer veroorloven en dat geldt ook voor volgende jaar. Ik heb geen goede financiële ondersteuning dus vraag ik om uw hulp in donaties. Het is moeilijk voor mij om hulp te vragen, maar ik heb dit echt nodig om mijzelf te helpen. Daardoor kan ik met een gerust hart op mijzelf focussen en vechten voor mijn herstel.

En beetje bij beetje wordt het een lange weg en ik waardeer enorm je hulp. Als je niet kan doneren, dan kun je op een ander manier helpen o.a. ondersteunen van kinderen in diverse ziekenhuizen of klinieken! :). Vrijwilligerswerk wordt altijd gewaardeerd.

Vriendelijk bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn stukje te lezen.. Ik waardeer dat enorm.

56 donaties
€ 1.440,00