Help Huyskweker Almere weer bloeien | Geld inzamelen
 
 

Help Huyskweker Almere weer bloeien

Zondag 12 November was letterlijk een zwarte dag voor de familie Bijl.

Update 7 januari 2018: Bericht van Familie Bijl: 

Lieve, lieve, lieve mensen!
Wat een hartverwarmende reacties hebben wij mogen ontvangen op deze actie. Gulle giften, voor ieder wat hij of zij missen kon, mooi! Maar ook mooie, lieve reacties, het heeft ons meer dan goed gedaan!
Wij zijn er nog niet en zullen de komende maanden nog knetterhard moeten werken om alles in orde te krijgen. Ook daar hebben wij helpende handjes die ons na staan! Het geld hebben wij nog even apart staan, daar gaan wij straks de schuur weer van opknappen (inmiddels is het dak wel vervangen en weer wind en water dicht). Wij hebben een totaal nieuw kassa gedeelte nodig, want daar is niets meer van over gebleven na de brand. Natuurlijk ook een kassa met alle toebehoren.
Het stekgedeelte zal ook opnieuw moeten worden opgebouwd, dit jaar hebben wij echter onze stek bij andere kwekers mogen onderbrengen zodat de continuïteit niet in het gedrang zou komen.
Wij hopen er samen met u weer een mooi en bloeiend bedrijf van te maken!
Nogmaals DANK, wij voelen ons rijk, met jullie om ons heen!!!!

=========================================================

 

Update: Omroep Flevoland >> 

 

Zondag 12 November was letterlijk een zwarte dag voor de familie Bijl, eigenaar van Huyskweker Almere. Het pas opgebouwde bedrijf ging voor een deel in vlammen op. Dat betekende dat ze de deuren helaas moesten sluiten om de ravage op te ruimen en deze winter te werken aan de wederopbouw. Het gezin heeft de afgelopen jaren al zoveel te verduren gehad. Ik  heb veel bewondering hoe ze met veel gedrevenheid en passie hun bedrijf runnen.  Het bedrijf was net weer opgebouwd en begon weer te bloeien. Wat een ongelooflijke tegenslag als na al dat zwoegen een brand uitbreekt, waar je niets aan kan doen, die je bedrijf voor een deel lam legt.

 

Laat de familie Bijl weten dat je met ze meeleeft!  Laat ze weten dat er veel mensen zijn die hen een warm hart toedragen en belangeloos een steentje willen bijdragen.

 

Domme pech

Ondernemersrisico? Natuurlijk, als ondernemer loop je altijd risico. En natuurlijk dek je de risico’s zo goed mogelijk af. Helaas zal de verzekering niet alle schade dekken en dan sta je als kleine ondernemer, die de zaak net weer op orde heeft, weer met lege handen.  

De brand is ontstaan door mogelijk een kortsluiting in een apparaat. Iets wat je vooraf niet kan inschatten en iets wat niet te wijten is aan verkeerd handelen. Het is simpelweg domme pech!

 

Iedereen kent de planten van de Huyskweker

Als je in Almere woont, werkt of op visite bent, dan kunnen de mooie hanging baskets van de Huyskweker je niet ontgaan! Ze hangen in het centrum van Almere Buiten, Almere Haven en  in diverse wijken door heel Almere. Iedereen kan er van mei tot oktober van genieten!

Willen we met z’n allen volgend jaar ook kunnen genieten van de planten, dan moeten we de Huyskweker Almere nu een steuntje in de rug geven.

 

Wederopbouw

Zoals op het filmpje te zien is, is er van het voorste deel van het bedrijf waar de kassa en voorraad plantenbakken stond, niets meer over. Door de hele kas is schade vanwege de rookontwikkeling en bluswerkzaamheden. Wat de exacte kosten zijn voor de wederopbouw is nog niet bekend. De verzekering zal dit zo snel mogelijk bekend maken. Dan is ook duidelijk welk deel niet door de verzekering gedekt zal zijn. 

Een inschatting is dat er minimaal € 30.000,-- bovenop het verzekerde nodig is om alles weer op te bouwen en te zorgen dat ze komende winter wel kunnen starten met het stekken van de nieuwe zomerbloeiers . Als ze daar niet mee kunnen starten, zou het hele seizoen 2018 als verloren beschouwd kunnen worden.  Dat kunnen we  niet laten gebeuren. Dit gaan we niet laten gebeuren!

 

Waarom?

Waarom deze actie gestart is? Omdat ik het heel vervelend vind om hardwerkende mensen zoals de familie Bijl niet zelf te kunnen helpen. Het maakt me machteloos. Ze verdienen het om een steuntje in de rug te krijgen. Mee helpen sjouwen gaat mij niet lukken, maar een actie opzetten kan ik wel!

 

Laat deze hardwerkende ondernemers niet in de kou staan!!!               

 

Ps: Alle donaties komen direct bij de familie Bijl terecht.   Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

156 donaties
€ 6.140,00
Doel: € 30.000,00
20%

Deze actie is gesloten.