Help het geterroriseerde gezin in Heerlen | Geld inzamelen
 
 

Help het geterroriseerde gezin in Heerlen

Een Syrisch gezin dat onmenselijk behandeld is, verdient onze steun.

Muslim Rights Watch Nederland en meerdere bronnen hebben het verhaal en de beelden gedeeld van een Syrisch gezin dat op brute en bijna ongelofelijke wijze geterroriseerd werd door Moslimhatende en racistische buren. 

Dat een gezin voor oorlog is gevlucht, de tocht naar veiligheid heeft overleefd, en vervolgens zo onderworpen wordt aan geweld en terreur is onbegrijpelijk. De dochters die vuurwerkbommen hebben zien ontploffen in hun tuin, geslagen werden met een stok, bespoten met chloor, en hun vader mishandeld zagen worden, zullen hier misschien nooit meer overheen komen. Uiteindelijk heeft geen enkele instantie ingegrepen na maandenlang bewijs te hebben gezien van de voorvallen, en dit terwijl de beelden binnen een paar uur heel Nederland hebben geshockeerd.

Dit verhaal kennen we helaas maar al te goed in Nederland, de politie, gemeente en Justitie zijn er niet voor gemarginaliseerde groepen. Een gezin dat uiteindelijk naar België heeft moeten vluchten omdat hun deur ingetrapt werd zal zich moederziel alleen en onveilig moeten hebben gevoeld, en dit nadat ze dachten een safe space te hebben gevonden in deze wereld. 

De juridische kosten en psychologische klachten die mensen hieraan overhouden, zijn onacceptabel. Ik kan me niet voorstellen wat dit arme gezin heeft meegemaakt, maar ik wil een bedrag inzamelen om ze te helpen een tijd rust te nemen en hun veilige plekje elders op te bouwen, zonder de extra stress die geldzorgen met zich meebrengen. Daarnaast mogen ze weten dat mensen achter ze staan, en dat ze gesteund worden. 

Daarvoor ben ik deze fundraiser begonnen. Ik heb dit in het verleden ook gedaan, en dat heeft een hele bijzondere vrouw geholpen wat rust te vinden nadat zij het slachtoffer was geworden van racistisch geweld. 

Delen en doneren worden enorm gewaardeerd! Hieronder kan je het filmpje zien van wat er is gebeurd. Voor vragen kan je mij altijd bereiken!

 

Nilab Ahmadi
17-12-2020

Lieve mensen, nu Bas Smit ook geld heeft ingezameld voor een nieuwe woning voor het gezin, wil ik dit bedrag halen om ze een 'herstelfonds' te geven waarmee ze zich de komende jaren volledig kunnen richten op hun psychische herstel. Hopelijk hebben ze daarnaast nog wat over als studiefonds voor hun dochters.

Ze zijn hier nog maar nét, niet eens een jaar, en ze hebben niet eens de kans gekregen om de taal te leren voordat dit ze is overkomen. Ik denk dat geen bedrag te veel zal zijn om ze door het leven te helpen na alles wat ze hebben doorstaan, in Syrië én in Nederland.

Ontzettend bedankt voor alles tot nu toe! Ik hoop dat ze zich hierna op zijn allerminst gewenst en gesteund voelen in het Nederland dat ze heeft laten vallen wanneer ze de steun het hardst nodig hadden. ❤️ 

Laat een reactie achter

1665 donaties
€ 20.005,00
Doel: € 20.000,00
100%

Deze actie is gesloten.