Help Het Filmcafé weer opbouwen na brand | Geld inzamelen
 
 

Help Het Filmcafé weer opbouwen na brand

Het Filmcafé is slachtoffer geworden van een verwoestende brand.

Elke dag stonden ze op met een lach, bedachten ze nieuwe dingen, kochten ze een pizzaoven, bakten ze de beste pizza's van Utrecht en keken ze uit naar 2021. Met zoveel positiviteit knalden zij een ongelofelijk kutjaar door. Het nieuwe jaar 2021, zou het jaar moeten worden dat Het Filmcafé weer op ons wekelijkse programma zou staan. Dat we elke week met z'n allen mooie films kunnen bekijken, heerlijke drankjes kunnen drinken op het terras, pizza bingo avonden spelen en dansen tot diep in de nacht (zonder 1,5 meter afstand). 

Maar het jaar begon niet zo voor Omar en Alwin, eigenaren van Het Filmcafé. Dinsdag 12 januari 2021 is hun nachtmerrie werkelijkheid geworden. Het Filmcafé is slachtoffer geworden van een verwoestende brand die begon aan de andere zijde van het CAB-gebouw. Tientallen brandweermannen zijn waren die avond sinds 20:30 uur bezig geweest om de brand te bestrijden. De constructie van het pand maakte dit uiterst ingewikkeld en de brandweer kon niet naar binnen door de vuurbelasting en veilgheid. De brand is van buitenaf geblust, maar het lijkt dat de schade bij Het Filmcafé het allergrootst is van alle bedrijven in het CAB-gebouw. Naast de emotionele schade die dit Omar en Alwin brengt, is de schade aan alle spullen en apparatuur wat in het Filmcafé staat hoogstwaarschijnlijk onherstelbaar.

Naast de schade aan de apparatuur, lijkt het er ook op dat Het Filmcafé hoogstwaarschijnlijk niet meer kan voortbestaan op de huidige locatie. Dat betekent dat jullie hulp en steun extra nodig is bij het hopelijk opbouwen van een nieuw Filmcafé in de toekomst. 

Voor nu is het wachten op een definitief rapport m.b.t. de apparatuur. Zodra er duidelijk is wat de exacte schade is, zal ik een nieuw streefbedrag instellen zodat iedereen weet waarvoor het geld gebruikt wordt. 

Voor details over de schade en het verloop hiervan, klik bij updates!

Daarom wil ik iedereen vragen zijn steentje bij te dragen aan die fijne plek waar Utrecht er echt maar eentje van had. De plek waar iedereen welkom was en zijn eigen stukje cultuur creeërde. Ik spreek denk ik voor mijzelf en velen anderen dat Het Filmcafé iets heeft neergezet waar Utrecht niet meer zonder kan. Het bedrag dat er tot nu toe is binnen gehaald is waanzinnig. Ik had niet durven hopen dat er zoveel steun zou komen.

Maar het is nog een lange weg te gaan. Help Omar en Alwin Het Filmcafé weer op te bouwen. En dag van de opening, dat is er eentje die de boeken ingaat. Het bedrag wat tot nu toe is binnen gehaald is echt ongelooflijk en Omar en Alwin hebben er geen woorden voor hoe dankbaar zij iedereen zijn. Zonder jullie kan Het Filmcafé niet voortbestaan. 

Liza Sophie de Boer
20-01-2021

Lieve donateurs! Het was even stil, maar inmiddels is er weer wat nieuws. De schoonmaak is inmiddels volop begonnen, maar het ziet er helaas nog alles behalve rooskleurig uit. Ik heb wat nieuwe foto's geupload, meer beeld kunnen jullie op Instagram zien @filmcafe. Zie hier ook een kleine update vanuit Omar en Alwin: 

Afgelopen week kwam er een hoop over ons heen en helaas ziet het er op dit moment even echt k#t uit. We troffen vorige week het hele filmcafe zwart onder de roet aan. Een hoop spullen, waaronder veel techniek, zijn helaas onherstelbaar beschadigd. Maar de komende weken gaan we  flink poetsen en redden wat er te redden valt. 
Voor een klein gedeelte van de techniek, hebben we momenteel nog hoop op herstel. 

Financieel is de klap enorm, maar dit is niks bij de gedachte dat de kans groot is dat we op de huidige locatie niet meer verder kunnen. Namens ons en de crew iedereen sterkte gewenst. De steun, waardering & liefde na vorige week maandag was echt fantastisch, bedankt hiervoor ❤️


Liza Sophie de Boer
13-01-2021

Gisteren mochten de eigenaars voor het eerst naar binnen bij Het Filmcafé. Niks is afgebrand, maar alles zag zwart van het roet. Dat lijkt onschuldig, maar roet kan helaas een stuk verwoestender zijn dan misschien op het eerste oog lijkt. Er was een schade-expert aanwezig die een iventarisatie heeft gemaakt van de schade, dit rapport wordt later pas bekend. Daarna is alle elektronische apparatuur uit Het Filmcafé genummerd en naar een speciale droogkamer gebracht bij een schoonmaakbedrijf in Amersfoort. Dit bedrijf gaat kijken wat de daadwerkelijke rookschade is aan de apparatuur en wat er te herstellen valt. Zodra dit duidelijk is zal ook bekend worden wat het gaat kosten om de apparatuur te laten herstellen en reinigen. 

Inmiddels is er ook meer bekend over de verzekering. Omar en Alwin zijn niet verzekerd. De verzekering is tijdens de eerste lockdown opgezegd om de kosten te drukken. Dat betekent dikke vette pech. Zodra er duidelijk is wat de exacte schade is, zal ik een nieuw streefbedrag instellen zodat iedereen weet waarvoor het geld gebruikt wordt. Het bedrag wat tot nu toe is binnen gehaald is echt ongelooflijk en Omar en Alwin hebben er geen woorden voor hoe dankbaar zij iedereen zijn. Zonder jullie kan Het Filmcafé niet voortbestaan. 


Liza Sophie de Boer
12-01-2021

Het bedrag van 20.000 is bijna bereikt. Aanvankelijk had ik dit bedrag symbolisch ingesteld en nooit durven dromen dat het zo snel bereikt zou zijn. Helaas wordt langzamerhand duidelijk dat de werkelijke schade vele malen groter is, gezien er apparatuur binnenstaat over de honderduizenden euro's. Omar en Alwin zijn ontroerd over de steun tot nu toe en ontzettend dankbaar.


Liza Sophie de Boer
12-01-2021

Ongelofelijk wat een steun en lieve woorden. Ik had niet durven hopen dat het zo snel zou gaan! Ik zal jullie proberen zo goed mogelijk op de hoogte te houden wat er met het geld gebeurd. Er is nu nog volop een onderzoek bezig en helaas is er nog niks over de schade bekend. Jullie zijn allemaal geweldig❤️ 

Laat een reactie achter

2044 donaties
€ 32.469,00