Help Hamza naar en na zijn operatie | Geld inzamelen
 
 

Help Hamza naar en na zijn operatie

Operatie voor een 12 jarige jongen die een tumor in zijn gezicht heeft.

Help ons een jongen van 12 jaar oud te redden! 

Ik, Halima Yaacoubi, heb het initiatief genomen om deze doneeractie te starten voor mijn neefje Hamza. 

Ons gezin is al 15 jaar lang bevriend met Quirine. Nadat mijn moeder, Saida, met Quirine de situatie van ons neefje heeft besproken tijdens de koffie, dacht zij: 'We moeten iets doen!' 

Het zusje van mijn moeder heeft een zoon van 12 jaar, die een tumor achter zijn neus heeft. Deze wordt elke dag groter en groter, en het bloedt vreselijk. Als hij niet gauw geopereerd wordt, dan zal hij stikken. Alles moet opengemaakt worden om de tumor te kunnen verwijderen. Een operatie, incl. medicatie in Fez kost 5.000 euro. 

Het is allemaal begonnen in augustus met een bloedneus. Hamza is samen met zijn ouders voor onderzoek bij de dokter langsgeweest en er is hun verteld dat de bloedneus komt door het warme weer. Twee weken later kon hij moeilijk ademhalen door zijn neus, waardoor hij terug is gegaan naar de dokter. De dokter heeft toen geconcludeerd dat Hamza een ontsteking had. Zijn neus is schoongemaakt en hij heeft medicijnen meegekregen. Na drie weken moest Hamza teruggaan voor controle, maar zijn neus was nog steeds verstopt en de dokter heeft het nogmaals schoongemaakt. Daarnaast werd er ook een foto gemaakt. De dokter heeft toen aangegeven dat hij iets zag, maar hij kon niet concluderen wat het precies was. Hamza heeft toen een MRI-scan moeten doen. Hieruit is gebleken dat hij een tumor heeft achter zijn neus. Hij heeft eind november een kleine operatie/ingreep moeten ondergaan om de tumor te kunnen verwijderen, maar dat heeft helaas niet mogen baten.

De ouders van Hamza zijn erg arm. Zijn moeder is huisvrouw en zijn vader werkt voor 7 euro per dag. Daarnaast hebben zij nog 3 andere kinderen van 6,4 en 1 jaar. Voor Hamza's eerste operatie hebben ze hun kosbaarste bezit, namelijk een koe, moeten verkopen voor een bedrag van 500 euro. In Marokko hebben ze geen ziektekostenverzekering, waardoor deze tweede operatie (eerste kostte ook al 2.000 euro) een echt probleem vormt. De dokter heeft gezegd dat als de moeder nu geld op de tafel legt, hij meteen opereert, en anders niet. 

De zus van Saida huilt de hele dag, omdat ze haar kind gaat verliezen als er niet snel wat gebeurt. Hamza is een hele lieve, behulpzame jongen en zit vol levenslust. Hij wil leven, maar kan door geldgebrek het leven verliezen. 

De familie heeft al het geld dat ze konden missen al gegeven (2.000 euro).

Help ons deze jongen te redden! Hij is te jong om te sterven.  

 

Liefs, 

Quirine en familie van Hamza

 

*UPDATE* 

Vandaag (29-01-2018) heeft Hamza een prik gehad en ligt aan het infuus, zodat dit het bloeden tijdens de operatie vermindert. Hij ligt momenteel ook in het ziekenhuis, totdat hij geopereerd mag worden. Hamza zal woensdag 31 januari geopereerd worden.

 

*UPDATE*

Hamza is woensdag geopereerd. De operatie is goed verlopen. De dokter heeft er toch voor gekozen om zijn gezicht niet open te snijden, maar het gezwel via zijn mond te verwijderen. Hamza ligt momenteel nog aan het infuus en moet goed rusten. Hij kan niet zelfstandig eten en drinken. Praten lukt ook nog niet. Hij heeft erg veel pijn en krijgt hier pijnstillers voor. 

De familie waardeert jullie steun enorm en wil jullie hiervoor bedanken. Wij zullen jullie uiteraard nog op de hoogte blijven houden. 

LiefsEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

81 donaties
€ 4.308,00
Doel: € 5.000,00
86%

Deze actie is gesloten.