Help haar beter te kunnen leven!

Help haar beter te kunnen leven! | Geld inzamelen
 
 

In 2021 ging het bergaf met haar! Haar pensioen stond voor de deur, hier had ze zo naar uitgekeken. Eindelijk meer vrije tijd, meer tijd voor haar zelf. Maar het lot bepaalde het anders.

Ze stond altijd klaar voor iedereen, vrienden, buren, zelfs onbekenden,... Iedereen die een helpende hand nodig had kon op haar rekenen. Waar ze kon helpen deed ze dat, een bezoekje brengen bij een zieke buur, boodschappen doen, kleine klusjes in het huis,... Ze cijferde zichzelf altijd weg voor anderen. Maar nu ging het anders worden vertelde ze me. Als ik op pensioen ben heb ik meer tijd voor mezelf en nog veel tijd over voor anderen.

Op haar werk in het schooltje, waar ze instond voor de ochtend-, middag- en avondopvang van de kleuters. Keek ze altijd uit naar de lachende gezichtjes van de kinderen, de knuffels, de kusjes, de knutselwerkjes, de bedankjes,.... Dat deed haar openbloeien, ondanks dat ze toen al sukkelde met haar gezondheid. Chronische pijnen in spieren en gewrichten weerhielden haar er niet van om 3 per dag op haar fiets te springen om 10km verder haar job te doen. Want helpen zat in haar bloed. Door weer en wind en altijd met een glimlach op haar gezicht stond ze klaar voor 'haar' kleutertjes.

Toen haar pensioen naderde merkte ik al op dat het fietsen lastiger werd, dat ze pijnen had die ze onderdrukte. Deze pijnen werden erger en toen haar pensioen eraan kwam leek het alsof alle energie uit haar lichaam was verdwenen. Ze had zich al die jaren zo gegeven tot ze plots op een moment kwam dat ze niets meer had om te geven. Haar levenslust en kracht stonden op een laag pitje.

Als overmaat van ramp werden de pijnen erger en moest ze overschakelen op andere medicatie. Door deze medicatie die haar spieren zo verslapten kon ze thuis heel moeilijk trappen maken om haar bovenverdieping te bereiken waar haar slaapkamer en badkamer zich bevonden. Dit uitte zich dagelijks in valpartijen, waardoor de keuze gemaakt moest worden om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Toen is de ellende pas echt begonnen. Doordat ze deze beslissing snel moest maken heeft ze helaas niet voldoende tijd genomen om de nieuwe woning te inspecteren. Deze blijkt vol vocht te zitten waardoor ze nu ook long -en ademhalingsproblemen heeft gekregen. Met de nodige medicatie wordt dit onder controle gehouden maar ze zou voor haar gezondheid best zo snel mogelijk moeten verhuizen naar een andere woning. Daarnaast is haar mobiliteit ook heel sterk achteruit gegaan, waardoor ze niet meer kan fietsen. Een rijbewijs en auto heeft ze niet. Ze is dus op dit gebied afhankelijk van anderen

Zelf probeert ze de moed hoog te houden en hoopt ze dat er een oplossing komt. Ze bidt iedere dag en hoopt op een beter leven.

Graag zou ik voor haar een andere woning willen zorgen en ervoor zorgen dat ze zich terug zelfstandig kan verplaatsen aan de hand van een minder mobiele scooter. Daarnaast zou ik terug willen dat ze wekelijks terug naar haar kinesist kan gaan. Helaas betaalt het ziekenfonds maar enkele sessies terug op jaarbasis, en waren de kosten voor haar zo hoog opgelopen het voorbije jaar dat ze dit financieel niet meer aankon.

Ze is pas 63 jaar en verdient het om beter te kunnen leven, haar energie en kracht terug te krijgen en zich geen zorgen meer hoeft te maken. 

Het is zo een trieste situatie en ik hoop met jullie steun dat ik haar terug een beter leven kan geven. Een leven dat ze verdient.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.