Help familie terug naar huis na helse verbouwing

Help familie terug naar huis na helse verbouwing | Geld inzamelen
 
 
Help familie van der Vlugt terug naar huis en hun leven weer op orde te krijgen!!!

Help familie terug naar huis na helse verbouwing

Mijn naam is Erik van der Vlugt. Ik ben vader van drie kinderen: Damian (10) Brian (8) en Lilian (5). Samen met mijn vrouw Petra wonen wij in het mooie Wijk bij Duurstede. We werken beiden al jaren met veel plezier in de gezondheidszorg. Het is geen vetpot, maar we komen niets tekort.

Omdat de kinderen groter worden en zij meer ruimte nodig hebben, besloten we de woonkamer te vergroten middels een uitbouw van 3 bij 6 meter. Daarbij zou de muur tussen de keuken en de kamer doorgebroken worden, zodat er een mooie grote ruimte zou ontstaan voor een woonkeuken. Gedurende de verbouwing zouden wij boven blijven wonen. Ook zouden wij meehelpen, om de kosten van de verbouwing te drukken. Om rust in het gezin te creëren, besloten we om een aannemer in te schakelen om deze verbouwing te realiseren.

Waar het allemaal misging

We zijn uiteindelijk terechtgekomen bij een joviale oudere man, die goede ideeën had. Deze aannemer had kwaliteit, eerlijkheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Hij werkte als een soort regisseur met een aantal gespecialiseerde mensen, die hij los inhuurde, waardoor hij zeer efficiënt kon werken. Echter al snel na aanvang van de bouw bleek dat deze man helemaal niet eerlijk, klantvriendelijk en al helemaal niet een kwalitatief hoogstaand product af ging leveren. De aannemer maakte er zo’n potje van dat de woning met instortingsgevaar bedreigd werd!

Uiteindelijk heeft de gemeente ingegrepen met een bouwstop en tegelijkertijd een gebruikstop (=woonverbod). Dit hield in dat wij per direct zonder huisvesting zaten, en met drie kinderen en vijf koffers op straat stonden. Bij de gemeente hadden ze geen beschikking over tijdelijk woonruimte, omdat alles tegenwoordig is wegbezuinigd. Daarbij wil het, dat als je kinderen hebt, zij je niet in een kraakpand mogen plaatsen, dit vanwege de gemeentelijke regels. Mochten wij echter geen geschikte woonruimte vinden, zouden de kinderen onder jeugdzorg kunnen komen te vallen en in het ergste geval uit ‘huis’ worden geplaatst.

Noodoplossing

Uiteindelijk zijn wij met ons hele gezin bij mijn schoonouders ingetrokken omdat we nergens anders heen konden. Hier verblijven we ondertussen al ruim 6 maanden. Met een gezin met 3 kinderen is het geen gezonde situatie om zo lang bij iemand in te wonen. Vooral mijn schoonvader heeft het erg zwaar, omdat hij zwaar hartpatiënt is en deze situatie hem veel stress en spanningen oplevert. De kinderen hebben hier het meeste last van, voor hen is het alsof ze al 6 maanden op visite zijn.

Hele verbouwing verkeerd uitgevoerd

Terug naar de verbouwing. Alles wat al door de aannemer was gerealiseerd, klopte niet en was onveilig. Het moest overnieuw worden gedaan. Zelfs de fundering klopte niet. Kort gezegd kwam het hier op neer:

  • er zijn te weinig heipalen geplaatst en de fundering zat niet vast aan het huis, deze moest helemaal aangepast worden
  • hij heeft geprobeerd twee verkeerde draagbalken te plaatsen, waardoor onder andere de binnenmuur is gaan verzakken
  • de gemetselde muren waren zeer slordig en stonden scheef en boden niet genoeg draagvlak voor de nieuw draagbalk
  • de aannemer werkte zonder (beloofde) bouwtekeningen en berekeningen!!

Al snel bleek dat de aannemer niet anticipeerde op zijn grove bouwkundige fouten en deze zelfs niet toegaf en alleen geïnteresseerd was in meer geld. Voor de door hem gemaakte fouten, moesten wij financieel opdraaien. Ook was hij niet in staat een goed product neer te zetten. Omdat we er met deze aannemer niet uit kwamen, hebben we letterlijk ruim 5 maanden met een ‘open huis’ gezeten. De benedenverdieping had alleen nog een voordeur, wc, raam en een vensterbank, met een stofschot in de “huiskamer” en een heleboel ‘stempels’ in de “keuken” om de boel veilig ‘op te houden’.

Financieel drama

Tot het moment dat het echt fout ging en de gemeente de bouwstop had opgelegd, hadden wij deze man al ruim € 27.000 euro betaald, netjes volgens contract. Daarna hebben we al ruim € 8.000 aan advocaat en bouwkundige kosten gehad, om van hem af te komen. Dan hebben we de benodigde extra aanpassingen om verder te bouwen nog niet meegerekend (€ 10.000). Bij de aannemer zelf valt niks te halen. We zijn inmiddels met meerdere gedupeerden in contact gekomen, maar tegen deze aannemer valt zelfs in de rechtbank niets te beginnen. Van een kale kip valt niks te plukken.

Wat is er nodig voor een nieuw begin?

Momenteel proberen we ons huis en ons leven opnieuw op te bouwen, maar dat kost geld, veel geld. We kunnen van vrienden en familie geld lenen, maar we weten niet hoe we deze mensen kunnen terug betalen. Door de grove fouten van de aannemer zitten we financieel aan de grond met een extra schuld van ruim €40.000. Hoe moeten wij de kinderen vertellen dat ze de komende 15 jaar niet meer op vakantie kunnen? Laat staan studeren…

Wij zijn enorm dankbaar als u ons kunt helpen terug te keren naar ons eigen huis. En met uw steun onze kinderen een kindertijd te geven die ze verdienen.

Wilt u onze familie helpen om de verbouwing in orde te brengen?

Dit kan bijvoorbeeld ook door (gedeeltelijke) sponsoring voor afwerking, zoals vloer en raamdecoratie, verlichting of tuinaanleg. U kunt contact met ons opnemen via doneeractie.erikenpetra@gmail.com.

Bent u geïnteresseerd in het hele verhaal, dan kunt u deze lezen via de volgende link Van Droom naar Nachtmerrie

Ook helpt u ons door de doneeractie te delen met bekenden.

Hartelijke groet,

Erik en Petra van der Vlugt-Hendriks

 

Petra van der Vlugt Hendriks
26-08-2018

Lieve familie, vrienden, donateurs en geinteresseerden

Wij zijn in de eindfase van onze verbouwing gekomen. We hebben met succes de verbouwing af kunnen ronden, dankzij jullie vele bijdragen.

Graag willen we jullie uitnodigen om het eindresultaat te komen bewonderen, tijdens onze kleine "Home Coming Party".

We stellen ons huis open voor alle geinteresseerden op Zaterdag 8 september van 12 uur tot 15 uur.

Onder het genot van een drankje en hapje kunt u ons huis rustig even bewonderen.

Tot zaterdag de 8e

Groeten Erik en Petra van der Vlugt


127 donaties
€ 6.390,00
Doel: € 41.000,00
15%

Deze actie is gesloten.