Help Familie Gahbra uit de Noodopvang

Help Familie Gahbra uit de Noodopvang | Geld inzamelen
 
 

Help de familie Gahbra aan een huis! 

Help jij ons om de familie van Tarek Gahbra een fijn huis te vinden zodat hij en zijn gezin weer een leven kunnen opbouwen in een veilige omgeving?

 

Wij zijn Daphne en Jan Willem van de Veldkeuken van BINt, een buitenrestaurant in Westerbork. Sinds afgelopen juni is Tarek bij ons werkzaam in het kader van een taalstage. Tarek is 2,5 jaar geleden uit Syrie gevlucht en heeft daarbij zijn (deels jonge) gezin moeten achterlaten in zijn moederland. Hij heeft voorgoed afscheid moeten nemen van zijn ouders en zijn geboortegrond om in Nederland een veilige haven te vinden voor hemzelf, zijn vrouw en zijn kinderen.

Na een lange zware reis via Iran, Turkije en Griekenland heeft Tarek 1,5 jaar geleden asiel kunnen aanvragen in Nederland. Gezien zijn situatie heeft hij heel snel de verblijfstatus gekregen in Nederland. Hij wilde zo snel mogelijk de taal goed leren en werk vinden zodat hij zijn gezin kan onderhouden als ze herenigd zouden worden. Hij is inmiddels gekoppeld aan de gemeente Midden Drenthe.

Zo is hij bij ons terecht gekomen in het kader van een vrijwillige taalstage, en hebben we hem en zijn familie in ons hart gesloten. We kennen niemand die ondanks de ellende die hij heeft meegemaakt en grote onzekerheden in zijn leven kent, zo positief en dankbaar in het leven staat en zo graag wil werken als Tarek. Het grootste gemis al die tijd was natuurlijk dat zijn vrouw en kinderen zo ver bij hem vandaan waren. Maar daar komt nu gelukkig verandering in! Volgende week wordt Tarek eindelijk herenigd met zijn vrouw Dima en zijn kinderen. 

Echter: de Gemeente Midden Drenthe is niet bij machte om hen een goede woning aan te bieden. Ondanks de afspraken die gelden om statushouders binnen een aantal maanden een huis aan te bieden is er geen vooruitzicht dat dit de komende maanden, wellicht jaren gaat plaatsvinden. Op het AZC waar Tarek momenteel woont, is ook geen plek voor het gezin. De consequentie is dat de familie na aankomst vrijwel onmiddelijk weer gescheiden wordt en dat zijn vrouw en kinderen in een noodopvang elders in het land geplaatst zullen worden. Zo'n noodopvang betekend kortgezegd een grote ruimte (bijvoorbeeld een sporthal) waar 600 asielzoekers een bed toegewezen krijgen. 

Voor volwassenen is dit al geen pretje, maar voor kinderen die net hun hele leven achter hebben gelaten is dit welhaast helemaal een traumatiche ervaring. Wij willen de familie Tarek (en het liefst nog veel meer herenigde gezinnen) aan een beter en menswaardig alternatief helpen, namelijk een huis!

Wat veel mensen niet weten is dat statushouders buiten de gemeenten en sociale woningcooperaties om ook gehuisvest mogen worden. Ze mogen ook tijdelijk particuliere woningen bewonen waarvoor de instanties een tegemoetkoming van ongeveer 500,- per gezin per maand beschikbaar stellen. Gezien het huidige woningaanbod en de hoge huurprijzen is dat natuurlijk te weining, maar met extra donaties van mensen met een groot hart als u kunnen die huurprijzen wel betaald worden. Er staan namelijk gewoon particuliere huizen leeg die heel geschikt zijn om het gezin van Tarek onderdak te bieden zodat ze ook meteen kunnen gaan wonen en leven in de gemeente waaraan ze gekoppeld zijn. Zodat de kinderen naar school kunnen gaan en vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken en weer een goede basis kunnen vinden voor hun nieuwe leven hier!

Het zou voor ons fantastisch zijn als mede door uw donatie het mogelijk wordt gemaakt om Tarek en zijn gezin een nieuw huis te bieden. Een veilig huis voor een prachtig gezin. Wij zijn u dankbaar voor elke gedoneerde euro!

 

Alvast heel erg bedankt

Daphne & Jan Willem

Tarek, Dima en de kinderen

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.