HELP EEN ANDER | Geld inzamelen
 
 

HELP EEN ANDER

HELP EEN ANDER DANK U WEL

Kinderen die niet thuis kunnen wonen beginnen met een achterstand
51.000 kinderen in Nederland kunnen wegens omstandigheden niet thuis wonen. Dit zijn kinderen die mishandeld, verwaarloosd of verlaten zijn. Deze kinderen wonen vaak in grote instellingen, maar soms ook op een geheime locatie bij u in de straat zonder dat u dat weet.

Stichting van het Kind geeft kinderen een toekomst
Stichting van het Kind voert projecten uit op vraag van de kinderen. De projecten leveren een bijdrage aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van kinderen, zodat ze net als andere kinderen kansen krijgen om in te stromen in de maatschappij.

Met de projecten bieden we kinderen zoals Roy de vaste basis die zij hard nodig hebben. Vanaf jongs af aan ontvangen zij het WIJ-magazine. Het magazine vooren door kinderen die wonen in een leegroep. Waarin ze tips en adviezen aan elkaar geven. Daarnaast maken we sport en zwemlessen mogelijk. Ook vangen we kinderen in de weekenden en vakanties op in een gezinssituatie op de Zeeboerderij. En als jongeren 18 worden en een instelling moeten verlaten, omdat de financiering vanuit de overheid stopt, begeleiding we hen met Meedoen in de samenleving bij het vinden van een baan en op hun weg naar zelfstandigheid.

Zonder onze donateurs kunnen wij deze projecten niet uitvoeren. 

Maakt u het verschil voor deze kinderen?
Word donateur van Stichting van HELP EEN ANDER en help de kinderen die niet thuis kunnen wonen. Uw donatie wordt besteed aan de kinderen in uw eigen regio. Onze projecten maken het verschil. Wij vinden dat kinderen die niet thuis kunnen wonen een zelfde kans verdienen als ieder ander kind. Helpt u mee?

Roy, 18 jaar
‘Ik was 4 jaar toen ik een tehuis werd geplaatst. Mijn vader heb ik nooit gekend en mijn moeder zat in de prostitutie. Omdat ik vorige maand 18 ben geworden moest ik mijn tehuis uit. Ik werd letterlijk op straat gezet en ik kwam ’s avonds te laat aan bij het Leger des Heils, dus moest ik op straat slapen. De volgende dag ben ik naar Stichting van het Kind voor hulp gegaan. Dezelfde dag is er nog een studio geregeld. Ik werk nu vier dagen per week bij de stichting als promotor en ze helpen mij om van mijn schulden af te komen.’

danny (10)

‘Mijn ouders zijn er niet meer en mijn familie komt nooit meer op bezoek. Ik moest altijd blijven in mijn leefgroep. Maar nu ga ik iedere maand een weekend naar de Zeeboerderij. Ik voel me thuis en we doen super leuke dingen. Ik heb bijvoorbeeld leren zwemmen en nu kan ik bijna mijn A-diploma halen.’

anne (18)

anne woonde in een leefgroep. Op haar achttiende stopte de financiering en moest ze op zichzelf gaan wonen. Stichting van het Kind begeleidde bij het vinden van een baan en een woning. Door dit traject is zij aangenomen bij Zeeman en vond zij een eigen appartementje. Haar baan geeft haar de mogelijkheid om verder door te groeien binnen het bedrijf, én de kans om zichzelf te ontwikkelen. Michelle maakt nu met haar coach een financieel plan, zodat zij niet meer in de schulden komt. Hierdoor kan zij een eigen bestaan opbouwen en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.