Help duitse examenklas op werkweek naar Nederland

Help duitse examenklas op werkweek naar Nederland | Geld inzamelen
 
 

Hallo allemaal,  

Mijn naam is Maryam en ik ben in Nederland afgestudeerd als social worker. Momenteel werk ik op een middelbare school in Gladbeck (Duitsland). Ik ben eerlijk gezegd erg geschokt over het feit hoe slecht er in het algemeen in het duitse onderwijs wordt geïnvesteerd.
Buitenschoolse (leer)activiteiten, schoolreisjes en werkweken zijn bijvoorbeeld in Nederland (bijna) vanzelfsprekend. Helaas is dit op de school waar ik werk financieel (bijna) niet mogelijk of slechts deels mogelijk. De actuele situatie is als volgt: van vijf examenklassen kunnen vier klassen op werkweek gaan en de vijfde klas niet, omdat "het geld op is/we niet genoeg geld hebben".

Uit het perspectief van een social worker zie ik een werkweek niet alleen als een erg leuke, maar vooral ook als een zeer leerzame ervaring voor leerlingen, die ze tot op zekere hoogte erg in hun ontwikkeling bevorderd. Een werkweek biedt namelijk vele mogelijkheden om met behulp van ervaringsleren aan verschillende doelen te werken, die in de normale schooltijd niet mogelijk zijn.

Graag zou ik de leerlingen uit deze klas de mogelijkheid willen bieden om net als de andere klassen op werkweek te kunnen gaan en deze Ervaring te mogen meemaken. Het geld wordt dus compleet aan de werkweek naar Nederland gefinancieerd.

Niet alleen ik, maar vooral de 30 leerlingen in de klas zouden erg blij en dankbaar zijn voor elke steun die we krijgen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.