Help dit gezin hun huis opbouwen na kelderzwam.

Help dit gezin hun huis opbouwen na kelderzwam. | Geld inzamelen
 
 

Lieve allemaal,

Ik ben Amber en ben een goede vriendin van Mylene en Willem. Ik ben hier totaal niet van en ik weet Mylene en Willem ook echt niet maar na alles geprobeerd te hebben is er geen andere mogelijkheid en wil ik het voor hun via hier proberen. Ik zal de situatie in het kort proberen uit te leggen; 

Mylene en Willem zijn een gezin met 3 kinderen, een zoontje van 6 jaar, een dochtertje van 2 jaar en een dochtertje van 10 weken. Ze wonen nu 2,5 jaar in een leuk huisje in Werkendam. Een huis wat bij aankoop helemaal naar hun wens was op een paar aanpassingen na. Zo hebben ze een stukje grond bijgekocht en een aanbouw gezet. De bedoeling was 2 maanden geleden dat er een nieuwe vloer gelegd zou worden. Tijdens de voorbereidingen daarvan zijn ze erachter gekomen dat er een kelderzwam in hun huis zit. Kort uitgelegd; een kelderzwam is een schimmel die vocht uit het hout zuigt. De constructie van hun huis bestaat voor een groot deel uit hout waardoor hun huis nu op instorten staat. Er staan nu meerdere draagpalen in hun woonkamer om te zorgen dat de bovenverdieping niet naar beneden komt. De afgelopen weken zijn ze opgevangen door vrienden en familie. Maar met een gezin van 5 bleek dit echt geen doen. De verzekering vergoed niks. Geen onderdak, geen geld, geen materiaal. Zonder hun vrienden en familie hadden ze letterlijk op straat gestaan met hun gezin waaronder hun baby van op dat moment 3 weken oud. Een tijdelijke woning is geen optie omdat iedere cent heel hard nodig is. Ze leven nu dus noodgedwongen op de bovenverdieping (3 slaapkamers en een badkamer). Zo hebben ze ook geprobeerd hulp te zoeken bij de gemeente en vereniging eigen huis maar niks of niemand kan blijkbaar ook maar iets doen om hun uit deze nachtmerrie te halen.

Hun laatste hoop hadden ze op de rechtsbijstandverzekering gevestigt. Via deze weg is er door een expert een onderzoek gedaan en een rapport opgemaakt. Hieruit is gebleken dat de zwam door heel het huis zit en dat alles er van boven tot beneden uit moet. Hierdoor hebben ze schade van €156,000,-. Een bedrag wat weinig mensen met een gezin op hun spaarrekening hebben staan. Vanwege hun trouw plannen hebben ze wel wat gespaard wat ze nu in het huis gaan stoppen. Maar helaas is dit maar een druppel op een gloeiende plaat. Buiten het rapport heeft de rechtsbijstandsverzekering er een advocaat op gezet om eventueel iets te kunnen achterhalen bij dergelijke partijen. Na enkele weken hoop bleek dat ook hier niks te halen viel. En na inmiddels alles geprobeerd te hebben staan ze na 7 weken met hun rug tegen de muur. Kortom: er zijn heel veel financiële middelen nodig om van hun huis weer hun thuis te maken.

Elke euro is er één. Alvast super bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2031 donaties
€ 44.870,00
Doel: € 156.000,00
28%

Deze actie is gesloten.