Help de vrijwillige strandwachten in The Gambia !

Help de vrijwillige strandwachten in The Gambia ! | Geld inzamelen
 
 
Redt een leven! Doneer voor reddingsmateriaal.

Beste lezers, alvast bedankt voor uw tijd om onderstaande te lezen.

De Red Dolphin Lifeguard Association werd in 2006 geregistreerd. 40 strandwachten bieden zichzelf elke dag vrijwillig aan en patrouilleren op de stranden om de bezoekers veilig te houden. Het team van Gambia: Red Dolphin Lifeguard Volunteers redt mensenlevens met beperkte middelen (gelden en materiaal).

Toeristen en locale mensen verdrinken elk jaar op de Gambiaanse stranden. De sterke stromingen verrassen hen of ze overschatten hun zwemvaardigheden. De strandwachten patrouilleren over de stranden en proberen iedereen veilig te houden. Door het gebrek aan onder andere degelijk materiaal, verdrinken er nog steeds onnodig mensen. De strandwachten zijn gestationeerd op specifieke punten langs het strand in de toeristische ontwikkelingsgebieden. Dit betreft: Fajara, Palm Beach, Palma Rima, Senegambia, Poco Loco, CoCo Ocean en Lemon Creek.

De strandwachten zijn nu nog steeds een liefdadigheids organisatie bestaande uit vrijwilligers. De strandwachten zijn afhankelijk van hulp en donaties. Alle donaties worden dankbaar ontvangen. Let wel: de strandwachten ontvangen geen salaris of andere vergoedingen. Zij moeten zichzelf onderhouden in hun dagelijks leven en hebben het moeilijk om rond te komen.

Vol passie en gedrevenheid staan de strandwachten paraat. Indien de omstandigheden het toe laten staan zij ook open voor een gesprek over de vereniging en werken aan het verbeteren van de status hiervan. Om hun gedrevenheid te behouden tijdens hun vrijwilligers werk is het van belang dat er meer materiaal is. Dit alles om mensen levens te redden. Info op de Facebook site van Gambia: Red Dolphin Lifeguard Volunteers

Het fysieke werk verrichtten zij met liefde, maar de financiële last kunnen zij niet alleen dragen. Dit alles kost geld. Daarom vraag ik namens de Red Dolphin Lifeguard Volunteers Uw hulp.

De benodigdheden zijn onder andere:

  • EHBO materiaal voor de EHBO kisten
  • Reddingsplanken
  • Reddingsbuizen
  • Reiskosten

Uw donatie gaat rechtstreeks naar de Red Dolphin Lifeguard Volunteers in “The Gambia”.

Wat is er tot nog toe bewerkstelligd?

Er zijn al eerder en meerdere malen noodkreten uitgeroepen voor de RD’s Volunteers. Gelukkig zijn er onbaatzuchtige individuen die hier gehoor aan hebben gegeven.

Op 01-02-20 jongst leden zijn er 5 reddingsplanken en 8 reddingsbuizen verdeeld over specifieke punten.De RD’s hebben hier lang op gewacht. Er hebben trainingen en bijeenkomsten plaats gevonden: EHBO, zeezwem trainingen, training grondwet en gedragscode, jaarlijkse algemene vergadering (AGM) t.b.v. de vernieuwde organisatie, daarbij ook nog een training door het Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Gedoneerd zijn er 10 nieuwe tenues, nieuwe shirts, 2 nieuwe reddingsplanken en wetsuits. Er zijn nieuwe informatie borden op de specifieke punten geplaatst. De strandwacht toren is weer recht gezet d.m.v. mankracht. Strandwacht basis Fajara is 8 februari jl. heropend en verbeterd, Deze was voorheen min of meer gesloten. De RD’s doen ook hun best om de stranden schoon houden.

Dit alles met minimale middelen, hulp van vrijwilligers en liefdadige toeristen.

Persoonlijk doneer ik 25 % van mijn opbrengst (o.a. handgemaakte knuffels).                                           Wat kun jij missen?

Hoe ik hiertoe ben  gekomen?

Tijdens mijn bezoeken aan “The Gambia” wandelde ik vaak en graag op het strand. In het begin vielen de strandwachten mij niet eens op, totdat ik in gesprek raakte met de strandwachten. Na gesprekken kwam ik erachter wat hun drijfveer was, maar ook hoe nijpend de situatie is. Door het tekort/gebrek aan middelen (dit heb ik met mijn eigen ogen gezien) werd ik geraakt. Op dat moment heb ik de beslissing genomen dat ik zou helpen. Hoe wist ik nog niet!

Stel je voor: Gezellig dagje op het strand. Je naaste heeft problemen in de oceaan, maar de strandwacht heeft geen energie, omdat hij de hele dag in de hete zon was. Misschien heeft hij ook nog geen goede maaltijd voor de dag gehad. Hij gaat het water in zonder reddings materiaal, het ontbreekt hem aan kracht om je naaste veilig aan wal te krijgen. Zo zijn er meer “Stel je voor”! Daar ik me dit niet wil voorstellen(voor mezelf en anderen) ben ik deze actie gestart. Dit met medeweten en goed vinding.

Wat gebeurd er met u donatie?

Iedereen kent wel verhalen van mensen die goedwillend hulp aanboden en bedrogen zijn uit gekomen. Mensenkennis, intuïtie en staande met beide benen op de grond, heeft er voor gezorgd dat er goede afspraken zijn. Verder vindt er transparante en open communicatie plaats

  • Sponsorgeld wordt rechtstreeks overgemaakt en/of persoonlijk overhandigd
  • Leidinggevende van de RD’s  is gerechtigd om transacties, afspraken en overeenkomsten aan te gaan met lokale (ondernemers) t.b.v. de RD’s
  • Persoonlijk zal ik dit jaar weer afreizen om het e.a. zelf in ogen schouw te nemen. Dit wordt niet bekostigd uit donatie gelden.
  • Terug koppeling middels foto’s en video’s op de facebook site’s Gambia: Red Dolphin Lifeguard Volunteers & I-M-Ala

Voor de verdere voortgang, het begeleiden van de RD’s in het onderhoud van de materialen, verbeteren van de werkplek/omgeving evenals het proberen te bewerkstelligen van een salaris/inkomen voor levensonderhoud zullen er meerdere bijeenkomsten moeten plaats vinden met diverse vrijwilligers, betrokkenen en geïnteresseerden die de Red Dolphin Lifeguard Volunteers een warm hard toedragen.

De Red Dolphin Lifeguard Volunteers redden levens, misschien op een dag ook één van uw naasten. Help mee! Iedere donatie is welkom, hard nodig en zorgt voor veilig strand plezier.

Deel de actie!

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of WhatsApp.

 

Dank u, Abaraka, JërëJëf,                                                                                                              

Namens: Gambia: Red Dolphins Lifeguard VolunteersEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 5,00
Doel: € 2.000,00
0%