Help de mensen uit de Schilderswijk

Help de mensen uit de Schilderswijk | Geld inzamelen
 
 

 

HELP DE MENSEN  DIE ALLES KWIJT ZIJN

 

DEN HAAG - Ongeveer veertig woningen zijn onbewoonbaar na de brand in een woningblok in de Wouwermanstraat in de Haagse Schilderswijk. Dat meldt de brandweer aan Omroep West. De brand is onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.
De brand ontstond rond 03.00 uur in een woning. Toen de brandweer aankwam, had het vuur zich al over meerdere woningen verspreid. Uiteindelijk sloeg de brand ook over naar de nabijgelegen moskee.

Tientallen huizen werden ontruimd. Ongeveer vijftig bewoners werden opgevangen. Een deel wordt opgevangen in Talenthuis in de Ferdinand Bolstraat in Den Haag. De gemeente kijkt naar hotels voor deze bewoners. In de loop van de dag worden de woningen gecontroleerd en wordt er gekeken of sommige mensen terug kunnen naar hun huis.

Woningblok in brand
Een man die zijn huis ontvluchtte voor de vlammen, staat op straat en vertelt in het radioprogramma West Wordt Wakker: 'Dit is mijn huis. Ik was aan het slapen en ineens moest iedereen gelijk naar buiten. Ik ging schreeuwen. Ik heb al mijn buren naar buiten geroepen, ook een zwangere vrouw. Gelukkig is er niemand overleden, dat is echt het belangrijkste. Spullen zijn niet belangrijk, zolang de mensen het maar overleven.'

Veel mensen stonden vannacht op straat. 'Heel heftig, dit is niet normaal. Ik weet niet wat ik moet zeggen', reageert een buurtbewoner. Volgens hem wordt de getroffen Alfath Moskee door de hele buurt bezocht. Meerdere ruimtes in de moskee zijn zwart geblakerd en de gebedsruimte staat onder water. De buurtbewoner heeft getroffen bewoners gesproken. 'Er wonen veel Bulgaren. Zij moesten hun huis verlaten. Ze bewaarden hun geld thuis, dus ze zijn nu alles kwijt. Ik vind het hartstikke zielig, ik moet er van huilen.'Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 12.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.