Geld inzamelen | help de mensen in indonesie na de aardbeving
 
 

help de mensen in indonesie na de aardbeving

opbouw huizen in indonesie rebuild houses lombok

Door de aardbeving in indonesie ben ik aardig geschrokken vooral doordat het maar kort in het nieuws is geweest maar er zijn 14 mensen dood en hondrede gewonden. Veel huizen zijn verwoest en moeten opnieuw opgebouwd worden. . Ik wil me hier voor inzetten en er voor zorgen dat er materiaal gekocht kan worden zodat de families daar weer een leven kunnen opbouwen en denken aan een goede toekomst.

 

Nu een week later is Lombok weer getroffen door een aardbeving nog meer mensen zijn overleden nu 6-8-2018 91 mensen dood en 200 gewond er komen waarschijnelijk nog meer bij. Graag wil ik ze hulp bieden op elke manier die maar kan.

 

In Indonesia (lombok) that were 2 earthquake in 1 week time. Now over 100 dead and 300 injuries. People whit no home any more. No where to go whit there family. Help those people rebuild there house so they can be a family again and live in a house instead of the street. 

Help me to help them...... please donate. 

Van der werf
08-08-2018

ARTIKEL NU.NL

 

Dodental na aardbeving Lombok stijgt fors naar zeker 349
Foto: AFP
 
Gepubliceerd: 08 augustus 2018 15:26 Laatste update: 08 augustus 2018 16:46
 
 
Het dodental na de aardbeving bij het eiland Lombok is fors gestegen naar zeker 349. Dit meldt het Indonesische staatspersbureau Antara woensdag op basis van tellingen van districtshoofden in Noord-Lombok. 
Naast 347 doden ook ruim tweeduizend gewonden
Zoektocht naar overlevenden gaat door 
Hulpverlening komt langzaam op gang door schade op eiland
Toeristen verlaten Lombok massaal
In het noorden van Lombok zijn zeker 347 doden gevallen. Het epicentrum lag ten noordoosten van het eiland. Op het nabijgelegen Bali zijn twee doden te betreuren. 

Eerder op woensdag werd nog een dodental van 131 gemeld. Er zijn ook rond de 2.500 mensen gewond geraakt na de aardbeving, die een magnitude van 6.9 had. 

In de noordelijke provincie Kayangan zouden de meeste dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De autoriteiten daar kwamen op een dodental van 171. 


 
 
Drone legt ravage na aardbeving op Lombok vast
Zoektocht naar overlevenden gaat door
Onder het puin wordt nog altijd gezocht naar overlevenden. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van graafmachines. De autoriteiten stelden eerder al dat het dodental verder zal oplopen. 

De aardbeving heeft tot een ravage geleid. Gehele dorpen zijn weggevaagd en tienduizenden gebouwen zijn ingestort of beschadigd geraakt. 

Nasleep van aardbeving Lombok

 
 
 
1 / 7
Door schade komt hulpverlening langzaam op gang
Vanwege de schade op het eiland komt hulpverlening in sommige delen langzaam op gang. De lokale overheden worden bijgestaan door internationale hulporganisaties.

De Europese Commissie heeft 150.000 euro uitgetrokken voor noodmateriaal voor de ongeveer vierduizend mensen die het zwaarst getroffen zijn in het oosten en noorden van Lombok. Vrijwilligers van het Indonesische Rode Kruis delen water, dekens en matrassen uit. 

 
Toeristen verlaten Lombok massaal
Duizenden toeristen hebben Lombok verlaten. Extra vluchten zijn ingepland om plek te kunnen bieden aan de vakantiegangers. 

Op Lombok bevinden zich naar schatting nog enkele tientallen Nederlanders. "Van diegenen waarmee we contact hebben, weten we dat zij, mede door bemiddeling van de ambassademedewerkers op Lombok, inmiddels beschikken over tickets voor vertrek", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

 

 


Van der werf
06-08-2018

Lombok is weer getroffen door een aardbeving en ze hebben dringend hulp nodig. Nu al 91 doden en 200 gewonden. Heel veel mensen zonder huis meer. En zonder onderdak of iets maar. Help ze uit de goednes van je hart. Donate .......


Van der werf
03-08-2018

Volg me op Instagram waar ik regelmatig post voor dit goede doel. 

 

Famaly2getter. 

Volg me en deel deze actie zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. 

 

Gr kirsten  

Laat een reactie achter

4 donaties
€ 50,00
Doel: € 250.000,00
0%