Help de Groningse fietsenmaker! | Geld inzamelen
 
 

Help de Groningse fietsenmaker!

Martin Haijkes moet 22000 boete betalen omdat hij niet op zondag open wilde.

De zaak:

De fietsenmaker in het Groningse winkelcentrum Paddepoel moet 22.000 euro boete betalen aan de Vereniging van Eigenaren. De rechtbank heeft dat besloten in een langlopende vete tussen dit bedrijf en de VvE over de openingstijden, onder andere op zondag.

Hij wilde niet elke zondag en koopavond zijn winkel openen. Haijkens wil een dag vrij in de week. Bovendien wil hij zelf kunnen besluiten of hij zondag opengaat of niet.

Zijn bedrijf Paddepoel Fietsen kreeg van de VvE 60.000 euro aan boetes opgelegd voor het dichtblijven op zondag, zaterdag het eind van de middag en tijdens koopavonden.

Dat bedrag betaalde de ondernemer niet, reden waarom de vereniging eind november naar de rechter ging en eiste dat de man een deel van de boetes betaalt.

De rechter oordeelde vandaag (03-01) dat de fietsenzaak het lidmaatschap niet per direct had mogen opzeggen. Er geldt een opzegtermijn, waardoor de ondernemers pas vanaf 1 januari 2018 geen lid meer zijn, schrijft RTV Noord. Haijkens gaat in beroep tegen het vonnis.

Tot die tijd had Haijkens zich moeten houden aan de geldende openingstijden. Vanaf nu mag Paddepoel Fietsen wel opengaan wanneer hij dat zelf wil.

Het is toch belachelijk dat een man die slechts een dag in de week met zijn gezin wilt zijn en daardoor niet op zondag open gaat zo'n hoge boete moet betalen! Laten wij daarom deze fietsenmaker steunen door met z'n alleen de boete van hem te betalen! Over persoonlijke vrijheid gesproken...Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 22.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.