Help de circus school voor kinderen in Afghanistan | Geld inzamelen
 
 

Help de circus school voor kinderen in Afghanistan

Van Amsterdam naar Kabul help je mij met de circusschool voor kinderen in Kabul?

Ik wil graag gedoneerd circusmateriaal, nu opgeslagen in een grote container in Amsterdam, naar Kabul verschepen. Helaas is dit niet de goedkoopste bestemming en hebben we nog een flink bedrag nodig.

Waarom?

Een circus voor kinderen: 

·        De circusschool Mobile Mini Circus for Children voorziet al 17 jaar in hulp voor Afghaanse kinderen door vele (fysieke) activiteiten aan te bieden. 

·        Dit helpt ze bij het opbouwen van zelfvertrouwen, trauma’s verwerken, weer kind te zijn en om te lachen en plezier in het leven te hebben. 

·        In Afghanistan groeien kinderen al meer dan 40 jaar op met oorlog!

Wat?

Circusmateriaal van Amsterdam naar Kabul:

·        Een Nederlands jeugdcircus is onlangs gestopt en wil al hun materiaal aan de circusschool in Afghanistan doneren. 

·        Het gaat om materiaal dat daar niet te krijgen is, bijvoorbeeld matten om veilig aan acrobatiek te kunnen doen. En ook materiaal waar de meeste kinderen in Afghanistan tot nu toe alleen maar van kunnen dromen zoals een grote trampoline. 

·        Verder natuurlijk eenwielers, kostuums, jongleermateriaal, stelten, balanceerballen en nog veel meer. 

·        Al dit circusmateriaal is nu opgeslagen in een grote container in Amsterdam en we willen die graag naar Afghanistan verschepen

Een unieke kans voor de circusschool in Kabul en de andere steden!

Over mij

In 2018, op mijn 24e , ben ik als fotograaf en filmmaker naar Afghanistan gereisd voor een documentaire project. Ik wilde een ander beeld laten zien van het land dat we door de media alleen kennen als een grimmige, hopeloze plek. De rijke cultuur, de warme mensen en de positieve ontwikkelingen die in het land plaatsvinden worden vrijwel nooit getoond in de media. Zo kwam ik in contact met MMCC.

Achtergrond van de stichting
Na het bezoek aan the Mobile Mini Circus for Children heb ik intensief contact onderhouden met de oprichter en uiteindelijk vorig jaar de Nederlandse stichting opgezet om het werk van deze circusschool te ondersteunen. 

Zie voor meer informatie wat de stichting betekent en voor impact heeft de uitleg van oprichter David Mason op dit filmpje.

Het betekent enorm veel voor ons als mensen ons kunnen helpen en we zijn ontzettend dankbaar voor elke bijdrage die iemand kan leveren om de circusschool te kunnen voorzien van een hele hoop spullen!

Steun daarom alsjeblieft deze actie en doneer!

Documentaire over de activiteiten

Indien de omstandigheden het toelaten reizen we naar Afghanistan om een documentaire te maken over onder andere deze actie, de activiteiten van de school door het hele land en de impact die het heeft op alle lagen van de bevolking om zo meer aandacht te vragen voor hun werk en Afghanistan. Mocht er meer dan het streefbedrag gedoneerd worden zal dit gebruikt worden om naar Afghanistan te reizen en te doneren aan de circusschool. 

Zie voor meer informatie onze website:
www.mmccnetherlands.org
www.mmccglobal.org 

Media
Korte documentaire van mijn bezoek aan de circusschool


Mijn lezing in Pakhuis de Zwijger met Floortje Dessing

Aflevering van Floortje Dessing naar het einde van de wereld bij de circusschool in Kabul

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

26 donaties
€ 750,00
Doel: € 5.000,00
15%