Help dakloze studenten in Groningen! | Geld inzamelen
 
 

Help dakloze studenten in Groningen!

Het begin van je studententijd in Groningen in een tentenkamp? Tegen torenhoge huur? Nee!

Laat dakloze studenten niet in de kou staan!

Kom je als kersverse internationale student vol goede moed aan in de mooiste studentenstad van de wereld, word je gedumpt in een tentenkamp. En nog tegen de prijs van een studentenkamer ook!

Dagblad van het Noorden schreef vandaag over de schrijnende situatie van internationale studenten die maar geen huisvesting kunnen vinden in Groningen. Vanaf aanstaande maandag “mogen” dakloze internationale studenten verblijven in een noodopvang. Lees: in een 30-persoonstent. Zonder sanitair, zonder keuken. Voor €87,50 per week. En alleen voor een slaapplaats, want overdag is de noodopvang gesloten en moeten de internationals het zelf maar uitzoeken. Willen ze meer privacy? Dat kan. Dan slapen ze op een boot, in een tweepersoonscabine, voor 1300 euro per maand.

€87,50 per week, dat is €12,50 per dag, voor nachtopvang in een tentenkamp. Een bed en een bad (of nou ja, toestemming om te douchen in een kleedkamer van de ACLO) heb je, maar je brood moet je zelf kopen. Dit is vast niet wat de kersverse Groningers zich van het begin van hun studententijd in Groningen hadden voorgesteld. Ter vergelijking: bij de nachtopvang van Het Kopland betalen dak- en thuislozen €5,65 per nacht voor een slaapplaats, schoon beddengoed, een douche én een maaltijd.

Is dit hoe wij onze nieuwe inwoners verwelkomen? Nee. Wat ons betreft niet. In Groningen zorgen we voor elkaar. En als de RuG, de Hanzehogeschool en Gemeente Groningen hun eigen gasten in de kou laten staan, dan zorgen wij samen voor een 100% warm welkom. Onze toppers Marjet Woldhuis (1), Janet Wieldraaijer (8) en Vince Huisman (37) stellen hun huizen ter beschikking als tijdelijk onderkomen voor internationale studenten die nog geen kamer hebben gevonden.

Doe je mee? Naar schatting duurt het ongeveer tot eind september voordat alle nieuwe studenten een eigen onderkomen hebben gevonden. Heb je tijdelijk een logeerkamer, een slaapbank of een matras over? Of in ieder geval een plek waar deze dakloze studenten overdag kunnen verblijven? Alles is beter dan het alternatief, dunkt ons. Als jij in een berichtje naar ons je telefoonnummer achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Kun je geen warm onderkomen bieden, maar draag je deze kersverse Groningers wel een warm hart toe? Doe dan een donatie via onderstaande link. Wij zorgen dat het geld terechtkomt bij de studenten die toch geen andere optie hebben dan in de noodopvang te verblijven, zodat wij Groningers kunnen bijdragen aan de belachelijk hoge huur die ze moeten betalen voor hun bed in één van de tenten, totdat de RuG, de Hanze of de Gemeente Groningen haar verantwoordelijkheid neemt.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.