Help dakloze kinderen in Argentinië

Help dakloze kinderen in Argentinië | Geld inzamelen
 
 
Help de kinderen aan een dak boven hun hoofd!

Natuurlijk zijn er altijd goede doelen, projecten en donaties mogelijk. Mijn hart is geraakt door de dakloze kinderen in Buenos Aires die ik dagelijks wakker zie worden op een matrasje op de hoek van de straten. Daarom zullen we in januari de Aconcagua beklimmen en met alle donaties hiervoor monden van kinderen voeden en hen een veilige plek met een dak boven het hoofd bieden. Met jouw steun hoeven de kinderen niet meer op straat proberen te overleven!

Ik werd als psycholoog gevraagd om dakloze families in Buenos Aires te ondersteunen voor de Foundation Saun. Aangekomen in het ‘hotel’ van deze familie drong een sterke penetrante geur mijn neusgaten binnen. Plas, ontlasting, schimmel: een mengelmoes odeur waarvan het ene niet goed van het andere te onderscheiden viel. Een moeder van 26 met 6 kinderen van 13, 11, 9, 7, 5 en 1 jaar leven samen met haar broer in een kamer van maximaal 10 vierkante meter met één stapelbed, een normaal eenpersoonsbed en een klein bureautje.

Een hele vooruitgang: aangezien ze voorheen op straat moesten zien te overleven. Wakker worden op een matrasje midden in Buenos Aires. Geen zekerheid over je veiligheid. Je dagelijkse invulling met naar plaza de Mayo gaan, je hand uitsteken en hopen dat je die dag eten en drinken zult hebben om de dorst en honger te kunnen stillen. Dag in dag uit. Maar opgroeiend als kind er vanuit gaande dat dit normaal is, dat dit je leven is en je dat deelt met vele anderen die je dagelijks treft op hetzelfde plein: dat raakt me nog het allermeest. Dit mag voor geen enkel kind ‘normaal’ gevonden worden!

In januari zal ik de Aconcagua gaan beklimmen: de hoogste berg van de Amerika's (bijna 7.000 meter hoog, Mendoza, Argentina). Dit zullen 15-20 dagen afzien worden: elke dag met minstens 15 kilo op je rug, van 40 graden in de zon tot -30 in de sneeuw, je eigen tent én drollen mee en met het minimale aan eten de dagelijkse tochten van gemiddeld 7 uur overleven.

Maar dit alles is niets bij wat de kinderen moeten mee maken. Jouw bijdrage is onmisbaar om dit project werkelijkheid te kunnen maken. Alle beetjes zijn welkom! De gehele opbrengst gaat direct en voor 100% naar de familie van Magali: moeder met 6 kinderen. Met het behalen van het doelbedrag zullen zij een jaar lang onderdak en eten hebben. Een mooier kerstkado voor 2018 bestaat er niet, toch? De vervolgstappen zijn dat wij psychologen worden ingezet om waar nodig ondersteuning te bieden, maar dit doen we uiteraard op vrijwillige basis.

 Ontzettend dankjewel voor je steun en bijdrage!!

 

Benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal? Lees dan ook: https://olijfje.co/2017/12/13/armoede-en-dakloze-kinderen/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
65 donaties
€ 1.440,00
Doel: € 5.000,00
28%

Deze actie is gesloten.