Help code zwart Suriname

Help code zwart Suriname | Geld inzamelen
 
 

Lieve mensen

Alle kleine beetje helpen het gaat niet goed in suriname met de economie.
Ik wil zoveel mogelijk geld verzamelen en versturen naar de stichtingen in Suriname.

Zie hieronder waarom.

Door het oplopend aantal besmettingen is in Suriname een volledige lockdown van kracht. De crisis op de ic-afdelingen is moeilijk onder controle te krijgen vanwege tekorten aan zorgpersoneel, medicijnen en hulpmiddelen. Vrijdag vertrok een team van Nederlandse zorgmedewerkers al naar Paramaribo om te helpen bij de coronabestrijding.

 
Ook Nederlandse organisaties komen nu in actie om het land te helpen. Eén initiatief is Dat Ding van Ons, dat samen met festival Kwaku op 17 juni een livestream organiseert om geld in te zamelen.

“We maken ons ernstig zorgen over de huidige gezondheidssituatie in Suriname, vertelt voorzitter Jeffrey Liong-A-Kong van Dat Ding van Ons. “Het is belangrijk dat mensen uit Nederland ook weten wat er in Suriname aan de hand is. Het hoeft maar een klein bedrag te zijn, maar zo kan iedereen een steentje bijdragen.”

 
Ernst van de situatie
Tijdens de livestream zal worden gebeld met chirurg Chander Mahabier. Hij zal vanuit Suriname vertellen over de grote uitdagingen waar ziekenhuizen voor staan. “Zo wordt de ernst van de situatie zichtbaar bij de mensen thuis op de bank,” vertelt Liong-A-Kong. Daarnaast wordt de impact van corona op kinderen belicht door een onderwijzeres.

Onderdeel van de actie is een veiling waar mensen een lunch kunnen winnen met met inspirerende Surinaamse Nederlanders, zoals de comedians Jeffrey Spalburg en Jörgen Raymann.

Ook Glenda Vijzelman gaat aan de slag om de Surinaamse bevolking en gezondheidszorg te helpen. Toen ze de oproep van Dat Ding van Ons online voorbij zag komen, tuigde ze spontaan een eigen initiatief op. Vanuit haar sociaal-maatschappelijke stichting Crianza gaat ze nu met een inzameldoos langs ondernemers in de Rijnstraat in Zuid.

Hard nodig
Gelddonaties zijn van harte welkom, maar juist ook medisch materiaal zoals mondkapjes, EHBO-tools en paracetemol mogen in de inzameldoos belanden: alles is hard nodig in Suriname. Van horecazaak tot huisarts — iedereen kan iets bijdragen.

Vanuit haar stichting houdt Vijzelman zich dagelijks bezig met hulpbehoevende mensen, maar de situatie in Suriname grijpt haar extra aan vanwege haar wortels daar. “Ik kom zelf uit Suriname, dus ik spreek recht vanuit mijn hart.”

Deze hele maand zal Vijzelman met haar inzameldoos proberen zo veel mogelijk geld en medische benodigdheden te verzamelen. Aan het eind van de maand sluit ze de actie af, symbolisch genoeg tijdens Keti Koti. Op die manier draagt ze haar steentje bij. “Wij Surinamers zijn één en helpen elkaar. Van wit tot zwart, van hindoe, tot christen, tot moslim en alles ertussenin.”

 

Corona-acties voor Suriname: ‘Mensen uit Nederland moeten weten wat daar speelt’ | Het ParoolEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.