Help Bouncer! | Geld inzamelen
 
 

Help Bouncer!

Help ik heb ademnood

Ons 4 potige vriendje is in 2012 ons huis gekomen, samen met zijn broertje na het overlijden van onze wolfgrauwe Duitse Herder.

Als 1 van onze 2 zonnestraaltjes zorgde hij weer een lach op de toeten van onze kinderen, die het door hun ontwikkelingsbeperkingen erg zwaar hadden met het verlies van onze vorige hond.

Een ware stuiterbal vandaar ook de naam bouncer, in ons gezin, met al zijn clowneske capriolen, zorgde hij ervoor dat alle verdriet door andere zaken bij de kinderen minder zwaar werden.

In de week van 28 September merkten wij dat het wat minder met onze Bouncer ging, we dachten nog kan gebeuren, misschien iets verkeerds gegeten je weet het niet.

26 September merkte ik dat zijn urine wel erg donker eruit zag, nog verklaarbaar want veel drinken deed onze Bouncer ook niet meer.

27 September naar de dierenarts, het voelde niet goed. Daar breedspectrum antibiotica gekregen en een spuitje tegen eventuele pijn en de koorts.

28 September smorgens bij het opstaan bemerkte ik dat zijn oogwit na mijn gevoel geler was geworden. Mijn partner vond het wel mee vallen, en dacht dat dit met de koorts te maken zou kunnen hebben. Met de daaropvolgende 2 uren ging het in rastempo slechter met Bouncer, na 2 uur was hij kanariegeel. Met spoed naar de dierenarts. Diagnose autoimuum. Zijn rode bloedcellen worden afgebroken. Urine was inmiddels donkerrood en stroperig.

Vanaf deze datum zijn wij begonnen met dwangvoeren, prednison, antibiotica, en kruiden.

10 oktober terug naar de dierenarts, zijn bloedarmoede is gevaarlijk laag, het enige wat zou kunnen helpen is een bloedtransfusie, zijn lijfje heeft het zwaar hij krijgt structureel te weinig zuurstof waardaar zijn longen wagenwijd openstaan met een luchtweginfectie tot gevolg.

Een bloedtransfusie is dus van extreem belang, maar….. dit kunnen ze niet zomaar doen.

Hiervoor moet hij opgenomen worden in een kliniek de Compaan te Ommen. De enige plek waar men dit doet. Deze kliniek kijkt dieper want AIHA (autoimuum) word aangewakkerd door processen, een miniscuul ontstekinkje zorgt voor dit rampzalig beeld.

 

Wij willen graag dat het zuurstoftekort opgeheven word. Maar we hebben financieel de ruimte niet.

Kosten van opname, onderzoek, plus bloedtransfusie tussen de 500 en 1000,- euro.

Mocht bouncer onverhoopt het niet redden dan zal het overgebleven bedrag naar een stichting gaan die andere honden helpt waarvan hun baasjes financieel niet instaat zijn de kosten te dragen.

De kosten van de kliniek zullen ook rechtstreeks naar de kliniek worden overgemaakt.(dit komt dus niet in onze handen terecht).

Wij zullen ook de facturen laten zien, en jullie op de hoogte houden van zijn proces

 Update: 21 oktober 

Door een persoonlijke  actie in België kunnen we maandag alvast beginnen met 1e fase. Dit zal bij onze vaste dierenarts gebeuren omdat de lange rit nu te stressvol is en we het complete bedrag nog niet bij elkaar hebben. Hij blijft nog steeds rode bloedcellen afbreken. 

Help ons Bouncer te helpen!

Liefs een bezorgd baasje

En een pootje van bouncerEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

19 donaties
€ 270,00
Doel: € 1.000,00
27%

Deze actie is gesloten.