Help beroofde jonge ondernemer! | Geld inzamelen
 
 

Help beroofde jonge ondernemer!

Het onlangs geopende kiprestaurant is nagenoeg leeggeroofd, HELP DEZE ONDERNEMER

(update 14/2)

HUIDIGE SITUATIE
Zoals jullie wellicht hebben vernomen in media (de Stentor en op Kampen Online) zijn de spullen van Oranje Fried Chicken geheeld door een plaatselijke collega ondernemer in Kampen. Helaas is ons voorstel om de spullen terug te kopen (hoe idioot dit natuurlijk ook is) voor het bedrag dat deze collega er voor betaald heeft, helaas niet geaccepteerd (er werd meer gevraagd). Hierdoor waren wij genoodzaakt een advocaat in de arm te nemen, dit is gelukt door hulp van Start Foundation. Natuurlijk was deze juridische weg absoluut niet wat Oranje Fried Chicken voor ogen had, maar ze werden hierrtoe gedwongen.

Dit heeft er toe geleid dat er op dinsdag 13 februari een schikking is getroffen. Mohamad en zijn compagnon Noury krijgen hierdoor hun spullen binnenkort weer in het bezit, helaas niet alles…
Toch is hiermee de heropening van Oranje Fried Chicken binnenkort weer inzicht, de verwachting is, wanneer alles goed gaat, binnen één week de deuren weer geopend kunnen worden.

UW STEUN
U heeft er geen notie van wat uw steun heeft betekend voor Mohamad en Noury, hun dankbaarheid naar u is helaas niet met een pen te beschrijven, zonder uw steun was een doorstart vrijwel onmogelijk, alleen al wanneer je kijkt naar omzetschade en onbruikbare levensmiddelen etc. etc. Door uw steun en  het schikkingsvoorstel, de schade is bij lange na niet volledig gedekt,  hopen we, ook met steun van toeleveranciers en niet te vergeten een zeer behulpzame huurbaas, binnenkort toch weer te kunnen openen en een nieuwe start te kunnen maken.

BEDANKT
Namens Mohamad en Noury ‘dank jullie wel, wat kunnen wij (terug) doen voor jullie, wij kunnen niets doen.’ Ze bedoelen hiermee dat ze weten dat uw hulp (donatie) niet in geld is uit te drukken, ze willen graag wat terug doen voor u.

Mohamad en Noury hopen u binnenkort persoonlijk te kunnen bedanken in hun restaurant.
Wij houden u hiervan op de hoogte.

(update 5/2 : link naar video gemaakt door start foundation)

https://www.facebook.com/startfoundation/videos/2020829734610720

 

(update 29/1 : vragen + antwoorden)

Vraag:
Waarom was Oranje Freid Chicken niet verzekerd?
Antwoord:
Dit gebeurt helaas vaker bij startende ondernemers, er lagen wel een aantal offertes maar gezien
de taalbarriere en het feit dat ze nog maar enkele weken geopend waren was dit helaas nog niet geregeld.     

Vraag:
Mag je een restaurant opzetten zonder te verzekeren?
Antwoord:
Ja dat mag, maar is dus niemand aan te raden.

Vraag:     
Hebben ze de opgelichte medewerker al opgepakt?
Antwoord:
Volgens de informatie die wij op dit moment hebben helaas nog niet, zoals jullie hebben kunnen lezen in de artikelen in de Stentor en op Kampenonline zijn de spullen doorverkocht aan een plaatselijke restaurant eigenaar. Gezien het bedrag dat deze ondernemer ervoor betaald heeft en het leeghalen van het restaurant in de nachtelijke uurtjes heeft plaatsgevonden is dit zeer bedenkelijk te noemen.

 

(update 20/1: nieuw artikelen toegevoegd)

Arikel in de Stentor

Artikel Kampen Online

Het pas geopende kiprestaurant aan de oudestraat 154 in Kampen is 16 januari volledig geplunderd door oa een medewerker met een vals identieteitsbewijs. Het helaas nog niet verzekerde restaurant had alle moderne apparatuur onlangs nieuw aangeschaft.
De schade en ravage is echt enorm, om een doorstart te kunnen maken is tussen de 15.000 en 20.000 nodig.

De dieven waren ook nog zo vriendelijk om even de vriezer, met daarin de voorraad kip, uit te schakelen waardoor dit allemaal onbruikbaar geworden is. Ook is een groot gedeelte van de voorraad meegenomen waaronder 3 volle dozen met pepsi bekers van €900 per doos en blikjes drinken en redbull etc.

De Google recensies van Oranje fried chicken zijn overweldigend, de jonge Mohammad en zijn compagnon zorgden voor een schoon en een opgeruimd restaurant en deden er echt alles aan om  hun klanten tevreden te stellen, wie er geweest is die zal dit kunnen bevestigen. 

Het voortbestaan van zijn restaurant is op dit moment in gevaar, als restaurant heb je te maken met contracten (koffiemachine, pinapparatuur, pandhuur etc. etc.) 

Wij als mede ondernemers willen hem en zijn gezin graag helpen vandaar dat wij met deze aktie zoveel mogelijk geld willen inzamelen.

Wij willen het niet laten gebeuren dat de droom van deze ondernemer, die onlangs vanuit Syrie naar Nederland is gevlucht, in het water zal vallen, helpt u mee alstublieft? 

 

Wilt u meer weten?
[email protected]
[email protected]Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

188 donaties
€ 4.998,00
Doel: € 40.000,00
12%

Deze actie is gesloten.