help baby Nayik aan passende zorg

help baby Nayik aan passende zorg | Geld inzamelen
 
 

Help baby Nayik uit deze bureaucratische houtgreep.

Mijn naam is Miriam Kooyman en ik ben casemanager van een gezin dat vast is komen te zitten in een schrijnende situatie. Het leven van hun kindje is dagelijks in gevaar.

Baby Nayik werd 9 maanden geleden om medische redenen vanuit Aruba naar Nederland gestuurd. Nayik heeft vanaf de geboorte ernstige slikproblemen waar op Aruba niet voldoende zorg voor geleverd kan worden.

Nayik moet vanwege verstikkingsincidenten regelmatig met grote spoed naar het ziekenhuis. Incidenten die elke keer weer fataal kunnen zijn.

Ouders verblijven al 9 maanden zonder enig inkomen in Nederland, zijn op Aruba hun baan, huis en auto kwijt en hebben inmiddels al hun reserves op gebruikt.

De zorgverzekering vanuit Aruba vergoed de zorgkosten en hun huisvesting, maar een deel van de essentiële zorg valt niet binnen hun pakket. En omdat het niet in hun pakket valt zijn ze van mening dat er geen reden meer is om voor Nayik het verblijf in Nederland te blijven bekostigen.

De mogelijkheden voor passende opbouwende zorg voor Nayik op Aruba zijn er niet. Het risico dat daar een van de regelmatige stikincidenten eindigt in het overlijden van Nayik is zeer aanwezig. Nayik zal zonder de zorg van fysio, logopedie en revalidatie snel achteruitgaan.

De artsen van het Sophia Kinder Ziekenhuis in Rotterdam achten bovenstaande zorg als essentieel voor de ontwikkeling van Nayik. Met deze zorg is de verwachting dat de stikincidenten zullen verminderen omdat de functies beetje bij beetje versterkt zullen worden.

Help baby Nayik:

Om te kunnen emigreren hebben ouders een betaalbare woning nodig. Echter, het duurt enkele maanden voordat deze woning toegewezen zal worden (ondanks de urgentieverklaring die er is).

Voor deze 4-6 maanden is geld nodig. De vergoeding voor huur van de huidige zorgverzekering vervalt namelijk direct bij inschrijving in Nederland, terwijl een betaalbare woning pas na enkele maanden beschikbaar zal zijn.

Vader heeft vanaf moment van inschrijving werk. Dit betekent dat een bedrag van 4000,- euro voldoende zou moeten zijn om de overstap te maken van Aruba naar hier. En ervoor te zorgen dat Nayik zijn spoedeisende en langdurig essentiële zorg kan blijven ontvangen.

!! Per direct een betaalbare woning voor 4 maanden, staat gelijk aan een enorme donatie !!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 4.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.