Help aub mijn vader

Help aub mijn vader | Geld inzamelen
 
 

Hallo donateurs,

Ik wil jullie alvast uit het diepst van mijn hart bedanken voor het lezen van mijn verhaal en de donaties die  worden gegeven. Er heerst een taboe om donaties te vragen (voor mijn vader is dit ook een grote stap, een hard werkeden man gevoel van falen en emoties die daarbij nog bijkomen) en ook ik heb mijn schaamte/trots opzij gelegd, om dit verhaal te delen. Het doet mij ontzettend veel pijn, om mijn families te zien lijden door de situatie in het land (Suriname), en het ergste wat mijn erg raakt is dat ik mijn familie in Suriname financieel niet meer kan ondersteunen. Hun enig kind die wel de mogelijkheid heeft gehad voor een beter leven in Nederland, maar door omstandigheden ook niet veel kan (verloor mij baan door een zware auto ongelukken, ruggerpik dat niet in 1 keer goed genoeg bij de geboorte 1e kind, van de dood onstapt, bevalling een kind waarvan de overlevingskans pas na 2 weken met alle voorzichitheid iets van gezegd kon worden, ondanks de controles allemaal goed waren etc, ik kan zo maar doorgaan met mijn verhaal dit is maar een fractie van mijn rugzakje, slik nog zware medicatie hiervoor). 

Mijn naam is Shirly en ben een alleenstaande moeder van 2 kinderen met beperkingen/bijzonderheden. Daarnaast heb ik mijn eigen rugzak. Ik heb maar een beperkte inkomen en hielp/help ik mijn ouders/familie in Suriname. Gezien de huidige situatie met alle prijsstijgingen en mijn inkomen nog steeds hetzelfde is en de zorg voor mijn 2 beperkte kinderen die meer kosten met zichmeebrengt en mijn eigen fysieke kan ik dit niet meer permiteren om structureel mijn familie fiancieel bij te staan. Van binnen breekt het mij wel. Ik ben de enige familie in Nederland op wie mijn familie kunnen bouwen. 

Mijn ouders waren 33 jaar met elkaar getrouwd geweest. Helaas volgde er toch een scheiding en vonden beide ouders hun geluk elders. Mijn vader verloor mijn moeder (toch zijn maatje geweest) en zijn vriendin binnen een maand. Dit allemaal overwachts, dit zag niemand aankomen. En laat zijn vriendin 2 jonge kinderen achter. Hij geeft geen fatsoenlijke begravenis kunnen organiseren.

Mijn vader was en is nog steeds een harde werker tot nu toe op zo een leeftijd van 64 jaar. Hij heeft vanaf jongsaf aan voor zichzelf moeten zorgen en geen scholing kunnen volgen, omdat hij uit een gezin komt die het financieel helemaal niet konden permiteren.  Hij kan dus niet schrijven. Maar ondanks dit heeft niks hem weerhouden om hard te werken voor zijn geld op een rechtvaardige manier. Hij is 64 jaar oud en gun ik hem en de tijd van zijn leven zonder extra zorgen.  Op vakantie gaan dat kon en kan nooit. Hij kent het woord rust niet, omdat hij altijd heeft moeten werken en alleen maar overleven en zijn naaste. 

Mijn vader werkt 6 nachten (het is geen baan om van te springen en een gevraalijke situatie, maar hij heeft geen netwerk of kan geen ander baan krijgen, rekeing houdend met zijn fysieke/gezondheid/ kan niet schrijven en achterstand) op zo een leeftijd voor maar 2000srd (nog geen 90 euro per maand). Ben je ziek (hij werd 2 maanden lang in Suriname in het ziekenhuis opgenomen door Covid getroffen en heeft geen uitbetaling gerkegen van zijn werk, omdat hij geen contract heeft), is dat voor je eigen rekening. Hij heeft in zijn leven altijd voor zichzelf moeten werken, vanwege zijn achterstand heeft hij hierdoor geen werkgever gehad waar hij pensioen heeft kunnen opbouwen voor zijn oude dagen en ook geen buffer kunnen opbouwen omdat dat niet toereikend was om te doen, hij heeft waar hij kon altijd ons een dak boven het hoofd gegeven en gezorgd dat wij te eten kregen. 

Zijn situatie heden: hij heeft een autootje met genoeg beperkingen. Deze auto kan onder andere niet achteruit rijden en er is van alles mis mee, waardoor dit ook veel meer dan gebruikelijk benzine verbruikt. Hij heeft een de auto hard nodig om naar zijn werk te kunnen en naar de kinderen, die wonen ook erg ver. Door zijn fysieke kan hij niet anders. 

Wat gun ik hem: rust om te genieten zolang hij nog in leven is van het leven (hij heeft zelf nog medische klachten), zonder voor een ander te willen zorgen of de druk te voelen iets voor de ander te willen doen en schuldgevoel hierdoor aan overhoudt, dit geeft hoe je draait of keert ook de nodige stress en niet goed voor zijn gezondheid. Hij vindt het al erg genoeg dat hij ons verder niks kan geven als vader. Ik kan zijn tranen niet meer aanzien en met deze actie kan ik voor mijn gevoel toch iets aan de situatie doen om hem te helpen.

Ik gun mijn vader dit uit mijn diepste van mijn hart, om deze harde periode in Suriname een zo fijn mogelijke manier door te komen, zonder bezig te zijn met de kosten en nog harder te moeten gaan werken dat ten kostte gaat van zijn gezondheid. Ik wil mijn vader niet op zo een manier kwijt raken en mensen hem daarvoor gaan misbruiken. Zorgen zijn er inmmers al genoeg. 

Mijn kinderen willen heel graag nog opa leren kennen in het echte/fysieke leven en ook ik wil nog graag genieten met mijn vader zolang het nog kan. Voor wat betreft mijn moeder dus hun oma is dat te laat. Zij hebben hun oma niet kunnen knuffelen/vasthouden/ etc., dit kwam te laat na bijna 12 jaren. Je gunt dit niet eens je ergste vijand bij wijze van spreken. 

Het geld die ik voor hem zou willen ophalen zijn voor onder andere de volgende doelen:

1. Eerste levensbehoefte voor zichzelf en voor de kinderen

2. Een normaal functionerend auto om naar zijn werk te gaan en de kinderen opzoeken

 3. Gezondheid/medische 

4. Een welverdiende vakantie

5. Gebit zie foto 

Elke bijdrage om deze kosten de dekken wordt gewaardeerd. Ik hoop oprecht dat u een bijdrage wilt leveren. Ik ben u al bij voorbaat al heel dankbaar. Alle beetjes helpen. Dus nogmaals aan een ieder die wilt helpen zijn wij (uiteraard mijn vader, mijn kinderen en ik) bij voorbaat ontzettend dankbaar. Godzegen. 

Een warme groet,

Shirly 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 15.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.