Help Astrid haar leven terug te krijgen | Geld inzamelen
 
 

Help Astrid haar leven terug te krijgen

Astrid heeft iedere dag weer de confrontatie met haar verleden en hier wil ze graag vanaf.

Dit is Astrid.

Een leuke meid van 28 jaar.
Ze draagt een enorme rugzak met zich mee.
Deze rugzak wil ze stukje bij beetje van zich afgooien, maar daar heeft ze hulp bij nodig. Een heel groot deel wordt steeds meer opgelost door therapie. Maar Astrid zit met iets lichamelijks, dat alleen met een dure operatie verholpen kan worden, voordat ze mentaal stappen vooruit kan zetten. Helaas wordt deze operatie niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

In haar jeugd heeft Astrid erg veel meegemaakt met zowel haar vader, moeder als opa en oma. Ook is ze zelf misbruikt en erg gepest. Ze voelt zich dus erg onzeker en niet gewaardeerd. Ze denkt dat ze niets waard is. 

Ze hield altijd in haar achterhoofd: “ooit kan ik het gezin maken zoals ik denk dat het moet zijn.” Ook dat mocht niet meteen baten. Ze heeft samen met haar man een heel ziekenhuis traject moeten volgen om zwanger te kunnen worden. Dit was voor haar een enorme domper. Maar het is uiteindelijk gelukt en ze hebben nu een prachtige zoon en dochter.

Maar nu waar het verder om draait. Door Astrid haar verleden heeft Astrid onbewust een eetstoornis gekregen (BED). Ze is hier erg veel mee aangekomen. Dit was echter op dat moment haar redding om te vechten tegen alles en te doorstaan wat er allemaal gebeurde.

Maar Astrid is een doorzetter, en is dus ook zelf weer behoorlijk afgevallen. Doordat ze zoveel is afgevallen heeft Astrid een groot buikoverschot. En iedere dag wordt ze door dat overschot geconfronteerd met haar verleden. Zelf zegt ze altijd: “Iedere keer als ik in de spiegel kijk, mezelf in een raam zie, of wat dan ook, dan zie ik wat ik ooit allemaal weg heb gegeten. En dat wil ik weg.” Haar man mag niet meer aan haar buik komen en als haar kinderen aan haar buik komen probeert ze niets te laten merken, maar dit wordt steeds moeilijker. Momenteel zit ze in een hele heftige behandeling om na alle therapieën die ze heeft gehad tot een einde te brengen.
Ze heeft na de geboorte van haar kinderen namelijk een terugval gehad, omdat ze enorm wordt geconfronteerd met zichzelf. Haar eetstoornis heeft ze goed onder controle. Haar behandelaren en zij zelf hadden eerst het idee om eerst de therapeutische behandeling af te ronden en vervolgens te kijken wat ze met haar buik konden doen.

Ze zijn er echter achter gekomen dat Astrid zóveel negativiteit bij haar buik voelt en daar zo van overstuur kan raken, dat het bijna niet mogelijk is om verder uit te gaan zoeken wat er nou daadwerkelijk allemaal weggegeten is aan emoties, zonder eerst haar buik weg te halen. Het idee is nu om eerst haar buik met een buikwandcorrectie weg te laten halen en na het herstel door te gaan met het verwerken van de laatste moeilijke periode uit haar leven.

Astrid is al een tijdje aan het sparen voor deze operatie, omdat ze dacht dat het niet vergoed zou worden. Dit is helaas ook het geval. Het wordt niet vergoed. Maar helaas heeft Astrid ook niet het bedrag kunnen sparen dat nodig is voor de operatie. Ze is hier erg verdrietig om. Ze wil zo graag een eind maken aan haar verleden en de eerste stap is om de buik weg te halen. Daarna kan ze verder met wat in de eerste plaats allemaal voor die buik heeft gezorgd.

En dat is precies de reden waarom ik deze actie heb opgezet. Zou het niet mooi zijn als Astrid verder kan in haar proces en dan over een jaar kan zeggen: “Het gaat goed met mij, ik ben Astrid en ik hou van mezelf zoals ik ben.” Als jullie zouden kunnen helpen zouden jullie haar zo ontzettend gelukkig maken. En met haar ook een hoop andere mensen, zoals haar man en kinderen, die inmiddels ook beïnvloed worden door het hele verhaal, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Help Astrid alsjeblieft om letterlijk een stuk verleden van haar weg te nemen. Ontzettend bedankt.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

8 donaties
€ 315,00
Doel: € 8.500,00
3%

Deze actie is gesloten.