Help Annet herstellen van hersenletsel | Geld inzamelen
 
 

Help Annet herstellen van hersenletsel

Ik moet bijkomen van bijv. de afwas.. ik wil mijn leven terug! Dit is mijn laatste hoop..

Ik ben Annet, 29 jaar.

Ik was 20 jaar toen ik tijdens een handbaltraining een val maakte en met mijn achterhoofd op het asfalt terecht kwam en ik mijn hersenletsel op liep.
Ik had vanaf toen continue flinke hoofdpijn, kon niet tegen licht en geluid, mijn reuk en smaak waren weg, ik had moeite om op woorden te komen, mijn balans was weg en ik opnieuw moest leren lopen.
Na eerst een hele tijd rust, volgde een revalidatietraject. De klachten als hoofdpijn, moeite met prikkels (licht/geluid filteren) en snel vermoeid zijn bleven maar ik had een enorme wilskracht om toch weer te willen werken. Ik heb alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen en dat lukte! Ook al was ik constant erg moe en had ik vaak hoofdpijn, ik was trots en blij dat ik na een paar jaar weer werkte en ik net als mijn vriendinnen soms ergens een drankje kon doen. Wel met oordoppen in en de dag erna een volledige dag in rust om weer te herstellen van alle prikkels, maar ik deed het maar wel mooi en daar was ik trots op!
Helaas hield ik dit niet lang vol en mijn klachten namen sterk toe. Ik verminderde mijn sociale leven zodat ik het werken toch kon blijven doen. Ik volgde verschillende therapieën maar toch lukte het me niet om het vol te blijven houden en dus verlaagde ik, tot een paar keer toe, mijn contracturen. Uiteindelijk heb ik met veel moeite moeten concluderen dat het werken me niet lukt vanwege die extreme vermoeidheid, de hoofdpijn en dat mijn brein moeite heeft om alle informatie en prikkels te verwerken.

Ik ben nu 9 jaar verder maar heb door de jaren heen zo ontzettend veel ingeleverd. Mijn sociale leven staat nog steeds op on hold en al mijn energie gaat nu naar de therapie die ik volg en die ervoor moet zorgen dat ik mijn situatie en mijn hersenletsel beter leer accepteren. De taxirit er naartoe geeft me al zoveel prikkels dat ik eerst op een bedje moet liggen in de stilte om daarvan bij te komen. Met het beetje energie wat ik dan nog heb, probeer ik de therapie te volgen maar meestal lukt het me niet om me nog te concentreren en ben ik te uitgeput. De rest van de week moet ik vervolgens weer van deze therapie bijkomen.

De therapie is in groepsverband en een van hen tipte mij op de therapie in Haarlem die ze onlangs heeft gevolgd en die haar veel vooruitgang heeft gebracht. Bij deze therapie wordt eerst neurologisch onderzocht wat er niet goed gaat qua aansturing vanuit de hersenen. Met deze kennis krijg je vervolgens oefeningen die ervoor zorgen dat het de specifieke hersengebieden traint, waardoor deze beter doorbloed raken. De aansturing verloopt dan beter waardoor de verwachting is dat de klachten met minstens de helft afnemen en dat met een therapietijd van 5 dagen! 

Ik vind het moeilijk te accepteren dat mijn belastbaarheid zo ontzettend laag is en ik bijvoorbeeld van het uitladen van een afwasmachine al moet bijkomen op de bank en dat dit dan ook mijn toekomstbeeld zal zijn.
Ik zou daarom graag de therapie in Haarlem willen volgen om zo weer wat meer belastbaarheid terug te winnen, waardoor ik wel een keer een drankje kan doen met vriendinnen of ik een keer kan koken voor wat mensen en een gezellige avond kan hebben zonder dat mijn lijf aan me trekt omdat ik zo ontzettend moe ben en hoofdpijn heb en ik hier weer dagen van bij moet komen.

Helaas wordt de therapie niet vergoedt omdat de technieken in Haarlem een andere aanpak hebben dan in Nederland standaard is, deze aanpak is meer zoals het in Amerika wordt uitgevoerd waar ze veel verder zijn qua kennis op het gebied van hersenen en hersenletsel.

Ik hoop ontzettend dat ik mijn doel kan behalen en de veelbelovende therapie kan gaan volgen. 

Dankjewel lieve mensen, voor jullie hulp 11Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

220 donaties
€ 6.705,00
Doel: € 7.500,00
89% / 13 dagen te gaan