Hartelijk bedankt voor de financiële steun!! ️

Hartelijk bedankt voor de financiële steun!! ️ | Geld inzamelen
 
 

DANK! DANK! DANK! 

Namens de families Mooiweer en Polinder hartelijk dank voor jullie medeleven en financiële steun!❤️
Het wordt enorm gewaardeerd! 
Het gaat goed met alle veulens!

 

 

 


Vingerhoedskruid zorgt voor een groot drama! 

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/dieren/vier-merries-overleden-na-eten-vingerhoedskruid

Wij zijn als paardenmensen geschokt door dit onderstaand bericht. Je gunt dit niemand en wij willen er voor deze lieve mensen zijn. Deze pagina is bedoelt om deze familie een hart onder de riem te steken. 

Na een dag van zorgen om de gezondheid van vier paarden, neemt de ongerustheid richting de avond toe, ondanks medische zorg. Vier paarden worden ernstig ziek. Een nacht vol zorgen, waken en vechten voor het leven van de paarden volgt. Helaas mag het allemaal niet baten. In de vroege ochtend overlijden drie merries. Kort daarna overlijdt ook de vierde merrie in de kliniek.  De veulentjes lopen hopeloos om hun dode moeder heen. Ze proberen nog wat te drinken, trappen tegen de merries op zoek naar een teken van leven. Een traumatische aanblik voor de eigenaren. Een stal vol overleden merries. Mooiweer, meer dan 25 jaar paardeneigenaar, verliest al zijn fokmerries. Polinder, vriend van Mooiweer, verliest zijn enige paard. Drie veulens blijven moederloos achter. De jongste is slechts vier dagen oud. Vingerhoedskruid bleek in het hooi van de paarden te zitten. Slechts 25 gram is al dodelijk voor een paard. 

Met deze actie willen we de eigenaren en hun veulens een hart onder de riemsteken en ook ondersteunen in de enorme kosten. Denk hierbij aan de medische zorg, de kosten voor drie pleegmerries,  de afvoer van de overleden paarden en het verlies van alle merries.

Elke euro is welkom en het gebaar is nog belangrijker! 

Steun daarom deze actie voor de Familie Mooiweer en de Familie Polinder!! 

🖤Vier merries overleden🖤

Een hartverscheurende dag!


Om 7:00 uur ontving ik een appje in de familie app dat het niet goed ging met de merries. Sealarda was al dood en 2 andere merries waren aan het vechten voor hun leven. De merrie van Marius Polinder en Lammert Polinderstond in Utrecht te vechten voor haar leven.

Bij binnenkomst in de stal was het doodstil, Elarda 2 was ook zojuist ingeslapen. Haar veulen stond nog te drinken terwijl moeder niet meer leefde.


Bij de andere stal was de dierenarts infuus aan het aanleggen bij Gravin Elarda, het laatste redmiddel maar de kleur van het bloed leek al niet goed. Kort daarna heb ik samen met Cornelis Mooiweer het infuus verwisseld. Gravin Elarda begint op haar benen te wankelen, valt een aantal achterover en weer voorover. Daarna valt ze uit de stal en laat haar urine lopen, ook Gravin Elarda is overleden.


Kort daarna belt ook Marius dat zijn merrie in de kliniek is overleden.


We hebben de kleine veulens geprobeerd om de fles te geven maar dit ging moeizaam. Ze bleven drinken bij hun overleden moeders. Krabben, likken en langs ze heen lopen, in de hoop dat de moeders weer op zouden staan. Hartverscheurend! 💔


Uiteindelijk hebben wij contact gehad met Margé Emmens en zij had 2 merries klaar staan als pleegmoeder. Bij aankomst kregen we een hartverwarmend welkom en na een half uur stond het eerste veulen al te drinken bij haar pleegmoeder, erg ontroerend!🙏🏻

Ook het 2e veulen kon vrij snel drinken maar dat ging iets moeizamer.
Gelukkig zijn ze in goede handen en wij zijn Magré en haar team ontzettend dankbaar!  

Marius en Lammert hun veulen is elders bij een pleegmoeder gebracht en ook dat lijkt gelukkig goed te gaan!


‘S avonds stond de zware taak nog te wachten om alle merries uit de stallen te halen. Gelukkig waren er veel mensen om te helpen. 1 voor 1 kwamen ze naar buiten, zo verdrietig en pijnlijk om te zien. Normaal komen de tuigpaardmerries dansend door de deur en nu 3x een levenloze merrie.


Gelukkig lijkt het met de jonge hengst goed te gaan.


Wij zijn gisteren overladen met telefoontjes, appjes, berichten, iedereen hartelijk dank daarvoor.❣️ 

Het leven gaat door maar helaas zijn alle eigen gefokte fokmerries in in klap verdwenen. 


Gekopieerd vanaf Facebookpagina:

Hilda Mooiweer 

 

 

 


 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








442 donaties
€ 8.065,00
Doel: € 20.000,00
40%