Hart voor Tanzania | Geld inzamelen
 
 

Hart voor Tanzania

Draag ook een steentje bij aan de Overijsselse missie, een hartkliniek voor Tanzania.

Samen met Overijsselse vrijwilligers, gepensioneerde artsen, de Overijsselse ziekenhuizen en bedrijven, waaronder VolkerWessels, werken we aan de oprichting van een hartkliniek in de Tanzaniaanse stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. De eerste containers met afgeschreven ziekenhuismaterialen zijn onderweg.

"In Nederland hebben we honderd ziekenhuizen voor 17 miljoen mensen en in die ziekenhuizen werken 1.800 cardiologen. Het ziekenhuis in Moshi heeft een verzorgingsgebied van 15 miljoen mensen en geen cardiologie-afdeling", zegt gepensioneerd cardioloog Salah Said. Hij zet zich al langer in voor ziekenhuizen in landen waar armoede heerst. Hij is voorzitter van de stichting ZGT Overzee, een stichting waarin vooral gepensioneerde artsen zitten die zorgen dat afgeschreven ziekenhuismaterialen nuttig worden gebruikt. 

 "We kunnen best wat missen"
Said heeft een alliantie gesmeed van Overijsselse ziekenhuizen, bedrijven, vrijwilligers en gepensioneerde artsen. Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) coördineert het plan. "We hebben het hier veel te goed" vindt Said. "Wij kunnen best wat missen om de mensen daar te helpen hun leven goed en gezond op te bouwen". 

Eerste steen op de elfde van de elfde
Binnenkort gaat een werkgroep naar Moshi. In die groep zitten niet alleen de artsen en andere vrijwilligers, maar ook bouwkundigen en specialisten, zoals een econoom, om de plaatselijke ziekenhuisdirectie te helpen. De kliniek zelf wordt gebouwd door plaatselijke bouwvakkers. 11 november om elf uur in de ochtend moet de eerste steen worden gelegd voor de nieuwe hartkliniek. De verwachting is dat de kliniek over twee jaar in gebruik kan worden genomen.

Geschreven door: Hans Bellert, journalist RTV Oost 

Draag ook jouw steenje bij
Samen maken we het verschil. Vele handen maken licht werk. En vele steentjes kunnen uiteindelijk zorgen dat de volgende stenen ook gelegd kunnen worden om uiteindelijk de hartkliniek daadwerkelijk te gaan bouwen. Draag ook jouw steentje bij - klein of groot - jouw steun voor onze Overijsselse missie komt volledig ten goede aan het nieuw te bouwen Hartkliniek in Tanzania 'Kilimanjaro Christian Medical Centre'

Asante - Dank je wel Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

14 donaties
€ 1.885,00
774 dagen te gaan