haar implantatie | Geld inzamelen
 
 

haar implantatie

Haar implantatie

Ik heb deze actie opgezet voor mijn buurjongen

 

Freddie is een jongen van 28jaar.
Toen hij 21jaar was heeft hij een auto ongeluk gehad. Op het moment van de auto ongeluk mankeerde hij niks.
Dagen naar het ongeluk bleef hij ontzettend veel hoofdpijn houden waardoor hij veel paracetamol’s in nam. Dit ook om de pijn te onderdrukken.
Freddie is een paar dagen naar het ongeluk naar de huisarts gegaan en daar vertelde ze hem neem maar pijnstilling in.
Dagen daarna werd de hoofdpijn zo erg waardoor hij weer naar de huisarts ging en dat was op vrijdag.
De huisarts verwijs hem door naar het ziekenhuis en daar maakte ze foto’s van zijn nek en rug. Op de foto’s was verder niks te zien dus hij werd weer naar huis gestuurd.
Het was 6uur toen hij moest gaan eten. Maar hij toen mijn moeder binnen kwam zag ze Freddie liggen en riep hem. Ze kreeg bijna geen antwoord dus ze vroeg hij wilde opstaan.
Toen Freddie eenmaal ging opstaan zakte hij door zijn benen heen. Het zag eruit alsof hij helemaal verlamd was geraakt.
De ambulance werd gebeld en kwam met sirenes eraan!
Op het moment dat de broeders binnen kwamen had freddie 42graden koorts en werd per direct mee genomen naar het ziekenhuis.
Ze hebben in het ziekenhuis allerlei onderzoeken gedaan zoals vocht vanuit de rug gehaald etc.
Het ziekenhuis kwam direct erna vertellen dat ze met spoed naar umc utrecht moesten want ze konden hier verder niets doen!
Freddie is met spoed naar utrecht gebracht en daar werd weer allerlei onderzoeken gedaan.
De arts kwam eraan en kwam vertellen dat freddie per direct geopereerd moest worden want zijn ; hersen stonden op klappen door de druk van zijn schedel, zijn schedel was gescheurd en ze moesten het gelijk open maken.
De operatie heeft 7 uur ongeveer geduurd en daarna kwam de arts vertellen wat ze precies hadden gedaan.
Hij vertelde ons dat hij ernstig ziek was en dat ze een gedeelte van zijn schedel weg moesten halen. Als we wat later waren geweest of pas de volgende dag dan had freddie het niet eens gehaald.
Ze hebben veel vocht weggehaald bij zijn hersenen zodat de druk eraf ging.
Hij is hierdoor 4weken in coma gehouden zodat hij weer rustig kan herstellen.
Hij lag op dat moment in het weekend heel kritiek.
De maandag naar het weekend kwam de arts weer en vertelde ons dat Freddie weer per direct geopereerd moest worden want er zat veel vocht en pus bij zijn neus en oogholte.
Maar de kans kon zijn dat hij hierdoor ook gehandicapt zou kunnen raken.

Toch hebben we gekozen dat hij weer een operatie kreeg want wie wilt dit niet? Je wilt alles gedaan hebben zodat je weet dat je het beste voor heeft voor je kind.

De operatie heeft die maandag ook weer 4/5uur geduurd. Maar zoals het eruit zag was het allemaal goed gegaan!
Ze hebben gelijk zijn hoofd dicht gemaakt met een lap huid van zijn been. Dit omdat het andere huid van zijn hoofd afgestorven was met de operatie. Hierdoor groeit er geen haar (ja been haar maar dat is net niks).
Hij heeft nog geen schedel want hij deze was in stukken gebroken (hij krijgt een kunst schedel als alles weer zoals normaal is)

Al met al kwamen we wel te horen dat hij waarschijnlijk verlamd zou kunnen zijn, weer moet leren praten, leren eten/drinken want hij had een canule.

4 weken later toen werd freddie vanuit de ic naar een andere afdeling medium care gebracht daar werd hij ook wakker gemaakt.
En idd we kwamen erachter dat freddie 1 zijdig verlamd is en niet kan praten etc.

Het zou een lange herstel proces worden als freddie moet gaan revalideren!
Naar 4 weken werd freddie naar een gewone afdeling gebracht en daarna zou hij naar het revalidatie centrum in utrecht gebracht worden om weer te leren lopen, leren praten, alles opnieuw leren dus!
Dit is uiteindelijk met alle mogelijkheden gelukt en gelukkig maar!!!

Hij kwam thuis op zijn verjaardag 28april.
Maar hij moest hier in zijn eigen stad nog iedere week revalideren om zich nog meer te verbeteren.
Al naar al kon hij weer lopen, soms moeilijk omdat hij een spalk om heeft om zijn rechterbeen. Zijn rechterarm is wel verlamd en hij heeft soms moeite met praten en lange verhalen maken. Hij heeft moeite met schrijven van lange verhalen. Hierdoor moet hij lang nadenken.
Hij moet ook al deze tijd een helm dragen omdat hij geen schedel draag.

Toen kwam het naar een jaar kreeg freddie een nieuwe kunstschedel deze operatie heeft ongeveer 6uur geduurd. Hiervoor kwam speciaal een arts uit Australië om dit te plaatsen. Met de technieken hebben ze dit speciaal zo gemaakt dat het mooi in pas vorm kwam.

Alleen nu dat hij dit alles heeft mee gemaakt krijg hij geen haar op zijn hoofd terug door de beenlap. Hij schaamt zich hier erg voor want hij word natuurlijk aangekeken. En dat snappen we want wie kijkt er niet als je iets ziet??!
Maar voor hem is het niet fijn, mensen vragen vaak wat er is en hoe dit kan. Dat is logisch want het maakt je nieuwsgierig.
Hij schaamt zich diep en draag daardoor een pet.
We hebben met de zorgverzekeraar hierover gehad maar willen dit dus niet vergoeden.
De haar implantatie kost best veel geld want het is een heel werk om best veel haar weer te krijgen. En omdat het ook een groot stuk is wat er gedaan moet worden.

Het overige ; de verzekering van de tegenpartij betaald verder niets uit dit ook omdat hun zeggen dat dit chronisch is. Terwijl het ziekenhuis en de artsen zeggen dat dit niet kan. Dit is veroorzaakt door de klap van het ongeluk!! Dit proces verloopt nog steeds ondanks dat dit al in 2010 is gebeurd!

We hopen allen dat jullie willen helpen, elk klein of groot bedrag is fijn!!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

60 donaties
€ 894,00
Doel: € 21.000,00
4%

Deze actie is gesloten.