Gunt u paarden ook een beter leven?

Gunt u paarden ook een beter leven? | Geld inzamelen
 
 

Bij de Paardenweide zetten we ons in voor een beter leven voor paarden.

De manier zoals paarden op dit moment worden gehouden past niet bij de natuur van het paard. Een paard is gemaakt om te bewegen. In een box en op stal heeft een paard deze mogelijkheid vaak niet of te weinig en staan ze te vaak en te veel stil. Meestal komen ze maar een paar uurtjes buiten en de rest van de dag staan ze binnen op stal met alle gevolgen van dien. De paarden kunnen hierdoor allemaal stoornissen ontwikkelen zoals weven, kribbebijten, voernijd etc. Zie dit maar als zenuwtrekken door gebrek aan uitdaging.

Daarom houden we bij De Paardenweide onze paarden in een zogeheten Paddock Paradise. Dit principe gaat uit van de natuur van het paard, leven ze in een kudde waarin onbeperkt bewegen, onbeperkt sociaal contact en onbeperkt beschikking over ruwvoer (hooi) de basis is. Een paard is gemaakt om 16 uur per dag te fourageren, dit principe bootsen we na met het Paddock Paradise Systeem. Het principe Paddock Paradise is gebaseerd op de kuddes wilde paarden in Amerika waar het systeem ook is ontwikkeld. De sectorraad Paarden in Nederland stimuleert het dan ook dat paarden in een Paddock Paradise worden gehouden, omdat dit goed is voor de algehele gesteldheid van het dier.

Wij werken nu inmiddels meerdere jaren op deze manier en we zien een duidelijke verbetering in het welzijn van het paard, ze spelen meer, hebben minder blessures, gaan onderling vriendschappen aan en waken voor elkaar wanneer ze gaan slapen. Op deze manier werkt de kudde echt als een soort familie.

Het houden en ontwikkelen van een Paddock Paradise is een hele dure aangelegenheid. Grond is schaars en daardoor duur.

Nu willen we graag nóg meer paarden een beter leven bieden. Daarvoor willen we o.a. 5ha grond aankopen en omtoveren naar een waar paardenparadijs! De paarden krijgen hier de vrijheid om helemaal zichzelf te zijn en leven dag en nacht buiten. Er komen lange zandpaden om te rennen, een poel met strand om lekker te rollen en te chillen en natuurlijk een ruime schuilgelegenheid voor wanneer de paarden liever binnen staan in verband met het weer.

Dit alles kost geld, heel veel geld. We verwachten dat het uitvoeren van dit plan bij elkaar ongeveer € 500.000.- zal gaan kosten. Dus de grond, het ontwerp inclusief de benodigde inrichtingen en vergunningen voor de Paddock. We kunnen ongeveer € 350.000.- financieren, dit is ongeveer de prijs van 5 hectare grond. Maar we hebben hulp nodig bij het verzamelen van de overige € 150.000.- om dit plan te kunnen realiseren.

Om dit te kunnen bereiken hebben we deze doneeractie opgezet. Willen jullie ons helpen meer paarden een beter leven bieden, doneer dan wat je kunt missen… De paarden zullen je dankbaar zijn.

 

Onderstaand filmpje is ter illustratie hoe wilde paarden in vrijheid leven:

(*credits Ricardo Roller Youtube)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 150.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.