Guinness World Record voor Men's Mental Health

Guinness World Record voor Men's Mental Health | Geld inzamelen
 
 

Aankomende April ga ik voor een Guinness World Record! 

2,600km op mijn blote voeten langs de Australische oostkust. Over hete wegen, brandende stranden (met kans op een krokodil) en door de bush met alle dieren die je op Discovery Channel terug ziet, zal ik van Cairns naar mijn huis in Sydney lopen. Voor Nederlandse begrippen, dat is van Amsterdam naar Marokko.

Ik loop deze afstand voor een goed doel; Men's mental health. 

Mijn naam is Anton Nootenboom. Geboren en getogen in Goes, Zeeland. Nu woonachtig in Sydney, Australië.

Ik heb 10 jaar bij Defensie gewerkt, ik ben op 3 lange uitzendingen naar Afghanistan geweest. Ik werk nu al 5 jaar in de bouw. Al deze werk omgevingen worden gezien als erg 'mannelijke' omgevingen. Hier ben ik op grote schaal met de problemen rondom men's mental health in aanraking gekomen, zowel bij mezelf als bij vrienden. Er heerst een taboe onder mannen over jezelf kwetsbaar en emotioneel opstellen en het wordt vaak gezien als een zwakte. Het tegenovergestelde is waar! Juist het jezelf kwetsbaar durven op stellen en je gevoel kunnen uiten, is het meest mannelijke wat je kan doen en zal ervoor zorgen dat er een grote last van je schouders valt.

Het is een wereldwijd probleem dat zorgt voor ongelofelijk veel pijn, stress, depressie, en in het uiterste geval zelfs zelfmoord. Hier in Australië is zelfmoord de nummer één doodsoorzaak onder mannen tussen de 15 en 44 jaar. Het afgelopen jaar alleen hebben hier meer dan 3,000 mensen zelfmoord gepleegd en 75% hiervan waren mannen. Dit moet stoppen.

Ik wil door middel van deze 'wandeling' aandacht voor dit probleem generen zodat dit getackled kan worden en genoeg geld inzamelen voor de verschillende organisaties die zich hier sterk voor maken. Samen kunnen we hopelijk zoveel mogelijk mannen helpen voordat het te laat is. 

Hier heb ik jullie hulp voor nodig! 

Mijn doel is om iedere dag 20km tot 25km te lopen, waardoor deze ‘wandeling’ als alles mee zit ongeveer 4 maanden lang zal duren. Maar uiteraard zijn hier kosten aan verbonden die ik niet alleen kan opbrengen. Om zoveel mogelijk mannen te helpen - en daarmee ook hun vrouwen, vriendinnen, moeders, kinderen en alle andere familieleden en vrienden die dit beïnvloedt - wil ik jullie vragen mij te helpen door middel van een donatie zodat ik dit project kan starten. Alle kleine beetjes helpen! 

Ik en iedereen die we hiermee kunnen helpen zijn jullie zeer dankbaar!

Ben jij iemand die, of ken je een bedrijf dat zich hierbij betrokken voelt en zijn naam graag willen linken aan een goed doel en een Guinnes World Record? Neem dan contact met mij op! Als sponsor van dit project kan jouw bedrijf een hero brand worden met een prachtig verhaal dat in verschillende media en op social media platformen terug te vinden zal zijn!  


Met een kleine donatie kunnen we samen met jouw hulp de levens van vele mannen en hun familie positief veranderen! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
525 donaties
€ 15.485,00
Doel: € 30.000,00
51%