Greta Garbo

Greta Garbo | Geld inzamelen
 
 
Wij willen het paard Greta Garbo graag een kans op een mooie toekomst geven!

Wie is Greta?

Greta is een paard, voluit heet ze Greta Garbo, zoals de Zweedse actrice uit het begin van de vorige eeuw. Greta is de liefste, de knapste en de mooiste. Greta is 6 jaar en ze is een merrie. Haar stokmaat is 1.76m, ze is dus heel groot. Maar Greta heeft het de laatste tijd niet zo leuk gehad:

Hoe het begon

December 2016: De enorme merrie Greta Garbo arriveert bij ons op stal vanuit haar opfok-adres uit Polen na een lange reis in de trailer.

De bedoeling was dat Greta door ons beleerd en verkocht zou worden voor haar eigenaar. Al binnen een paar weken hadden we de eerste koper gevonden, hopelijk een huisje voor de rest van haar leven!

Drie keer is scheepsrecht? Nee....

Helaas is Greta toen bij de aankoopkeuring door de dierenarts afgekeurd vanwege slecht zicht aan haar linkeroog. Er is een kans dat dit oog er in de toekomst uit moet. Enkele gedragskenmerken vielen door deze diagnose ineens op zijn plek. De koper haakte hierop helaas af. Ze wilde een volledig gezond paard. Dus Greta ging weer mee naar 'huis'. 

Maar al snel was daar de volgende koper, die wel genoegen nam met Greta haar slechte oog. Ze mocht al snel verhuizen en zou maatjes moeten worden met het andere paard van deze koper. Helaas bleek na enkele weken dat deze twee paarden geen match waren. Ze bleven maar vechten samen. Greta moest weer weg en kwam weer terug bij ons. 

En toen, binnen een week weer een andere koper!! Dus Greta weer verhuisd naar de stallen van deze koper. Drie keer is scheepsrecht dacht ik nog.... Maar daar is het helemaal mis gegaan. Greta is in de stress geraakt en gooide haar amazone eraf. Zij durfde er niet meer mee te rijden. 

Hoe is het nu?

En nu???? Greta is sinds begin april bij ons terug en we hebben haar de afgelopen weken de tijd gegeven om tot rust te komen. Onze dierenarts en fysiotherapeut hebben haar nagekeken. Het is een gezond paard met nu helaas een psychisch trauma. We hebben haar met longeren en met therapie in de waterstapmolen weer los in haar lijf gekregen en met rijden maakt ze nu ook goede vorderingen, hoewel ze nog wat vertrouwen mist. Dit gaat echter elke dag beter en je ziet haar opbloeien! We zijn deze week zelfs weer aan het galoperen onder het zadel! 

Wij vinden het niet meer verantwoord om haar nog een keer te verkopen, dat zal zij mentaal niet meer trekken en dan ontstaan er inderdaad gevaarlijke situaties, want het is een heel groot paard met een klein hartje. Als ze nog een keer in de stress raakt komt het misschien nooit meer goed. Maar wij vertrouwen haar en zij vertrouwt ons, dus hier zal dat niet gebeuren. Hier voelt ze zich thuis. Als wij haar niet kopen, dan moet ze terug naar Polen, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. En dus weer een hele reis maken en weer een zoveelste verhuizing... Ik hoop dat dat niet nodig is!! Het is wel genoeg geweest nu. 

De Toekomst

Wat willen wij?? WIJ WILLEN HEEL GRAAG DAT GRETA NU BIJ ONS BLIJFT!! Hier op stal, in Nederland, op de plek waar ze zich goed voelt en waar iedereen van haar houdt. Helaas hebben wij zelf niet het budget om haar aan te schaffen. De aankoop zal 5.000 euro betreffen, dit is het bedrag dat de eerste eigenaar terug wil hebben van het geld dat hij ons geleend heeft en daarna is ze van ons en mag ze blijven! Natuurlijk hebben wij daarna maandelijks haar onderhoudskosten van enkele honderden euro's, maar op zich zorgen we er wel voor dat dat goed komt, we regelen het wel. Als de eerste aankoop maar gaat lukken zodat Greta niet meer bij ons weg hoeft! 

Voorlopig zal Mark de Vos haar ruiter blijven. Hij rijdt haar nu ook. Zij zijn echt een prachtige combinatie en lijken voor elkaar gemaakt! Het zou geweldig zijn als Mark met haar de sport in kan en wie weet hoe ver deze twee het gaan schoppen! Greta, van een paard dat steeds weer afgestaan wordt tot wellicht Grand Prix paard? Wie weet!! Ik zie het nog wel gebeuren. Maar als ze gewoon lekker hier kan zijn en het rijden leuk blijft vinden, vind ik het ook goed. En als het toch niet gaat met rijden, dan hoeft ze niet te rijden. En dan wordt ze in de toekomst vast ook nog wel een keer moeder! 

Wat kunt u doen?

Wij hopen dat heel veel mensen een klein steentje bij willen dragen en dat we er dan met zijn allen komen! Dus doe een donatie en help ons en Greta met uw bijdrage! En deel dit bericht met uw vrienden en kennissen, zodat we zoveel mogelijk kleine steentjes krijgen en Greta hier kan blijven! 

Als tegenprestatie zal ik een eigen Facebook pagina voor Greta aanmaken en daarop regelmatig updates plaatsen over hoe het met haar gaat en hoe haar leventje hier vordert. Dan kan iedereen meeleven met haar en met wat ze doet en meemaakt. Helpt u ons?

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
26 donaties
€ 1.005,00
Doel: € 5.000,00
20%

Deze actie is gesloten.