Gevecht met overgewicht en MS klachten

Gevecht met overgewicht en MS klachten | Geld inzamelen
 
 

Ik ben Jeetje en heb MS. Ik heb mijn hele leven al overgewicht en heb alle diëten geprobeerd en de nodige afvalpogingen gedaan. Ik denk dat ik de pech heb dat mijn familieleden ook allemaal stevig zijn en het dus ook wel in mijn dna zit. Ik heb wel altijd geprobeerd actief te blijven en sportte ook minimaal 2 x per week om niet nog zwaarder te worden dan ik al ben.

Ik had me er inmiddels wel bij neergelegd dat ik altijd stevig zal blijven maar leuk is anders. Ik voel me een dik monster en durf ook niet in de spiegel kijken. Ik schaam me dan ook enorm voor mezelf. Dat is dan ook de reden dat ik niet mijn foto van mijn gezicht wil uploaden zodat ik ook niet herkend wordt.

Doordat mijn MS klachten afgelopen jaar flink zijn toegenomen heb ik mijn acceptatie qua gewicht aan de kant geschoven. Door de vermoeidheid en zenuwpijn in armen en benen heb ik weinig of geen beweging. Als ik dan toch probeer om een klein ommetje te maken, krijg ik enorme rugpijn waardoor ik vervolgens bijna niet meer kan lopen. 

Ik had dus een afspraak met mijn huisarts gemaakt om een verwijzing aan te vragen voor de Obesitas kliniek voor een maagverkleining omdat andere afvalpogingen niet hebben gewerkt. Dit is voor mij dan ook de enige oplossing om flink wat gewicht kwijt te kunnen raken en een gezond gewicht te krijgen. Mijn BMI zit op 36 dus heb ik extreem overgewicht/obesitas. Voor mijn lengte ben ik bijna 40 kilo te zwaar.

Mijn huisarts deelde mijn mening en heb ik de verwijzing gekregen. Ik had namelijk al gelezen op internet dat er onderzoek is geweest naar MS en obesitas en dat door overgewicht de ziekte/progressie kan optreden. Dit verklaart misschien ook dat ik nu veel meer klachten heb. Ik was in ieder geval heel erg blij dat ik vooruit kon kijken naar een beter leven.

Op de website van de obesitas kliniek kon je een vragenlijst starten om te kijken of ik in aanmerking kon komen voor behandeling. Ik zit niet boven een bmi van 40 maar wel boven de 35 en dan wordt dit in sommige gevallen wel geeaccepteerd. Ik kon namelijk ja zeggen op de vraag of ik last heb van gewrichtsklachten door mijn MS en overgewicht. Op basis van mijn antwoorden zou ik dus in aanmerking komen voor behandeling dus ik sprong een gat in de lucht. Dit zou namelijk betekenen dat de kosten van behandeling vergoed zouden worden door de verzekering. Zelf kan ik de kosten namelijk niet opbrengen.

De moed zakte me door mijn schoenen omdat ik te horen kreeg dat ik alleen in aanmerking kom voor behandeling bij artrose en dat MS klachten hier niet onder vallen. Dit is voor mij onbegrijpelijk en zo niet eerlijk. Het komt er dus op neer dat als ik nog 11 kilo aan zou komen ik wel boven een bmi van 40 zou kom en ik wel in aanmerking kom voor behandeling. Ze gaf ook toe dat dit in grote lijnen wel klopt maar dat adviseren ze natuurlijk niet. Maar hoe krom kan het zijn dat je behandeling wordt afgewezen om deze reden. 

Als er niets veranderd qua gewicht, dan zit de kans er in dat door mijn ziekte de klachten verergeren.

Nu had ik ergens gelezen dat je ook voor jezelf een doneeractie kan opstarten via deze site wat me weer een beetje hoop gaf om vooruit te kijken naar een beter leven met minder pijn en hopelijk wat minder vermoeidheid. Als ik namelijk het bedrag bij elkaar kan krijgen, dan kan ik in België wel behandeld worden met een bmi boven de 35.

Als dit zou lukken, zou dit enorm veel voor me betekenen omdat mijn kwaliteit van leven dan hopelijk aanzienlijk zal verbeteren omdat ik dan ook waarschijnlijk meer energie zal hebben om makkelijker te kunnen bewegen.

Alvast heel erg bedankt; ook al lees je alleen maar mijn verhaal.  

Veel liefs!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 9.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.